Mozilla розробляє браузер Firefox для iOS, який порушує вимоги Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Mozilla працює над браузером Firefox для iOS, який буде заснований на двигуні Gecko, а не традиційний для платформи WebKit. Це схоже на проект Google, де свій браузер Chromium розробляють на базі Blink.

Код браузера виявили у GitHub-репозиторії Mozilla, проте в App Store його немає, оскільки такий браузер порушує правила магазину. Apple забороняють використовувати для браузерів будь-які движки, відмінні від WebKit.

У коментарі для ЗМІ представник Mozilla заявив, що компанія дотримується політики Apple і лише проводить дослідницьку роботу, щоб зрозуміти технічні проблеми для браузерів Gecko на iOS, якщо ця політика зміниться.

” Ми сподіваємося, що настане день, коли люди зможуть вільно вирішити використовувати браузер на свій вибір, включаючи можливість вибрати двигун, який лежить в його основі “, – уточнили в компанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначимо, що розробники Google теж заявили, що їхня програма є лише «експериментальним прототипом, який створюється з метою зрозуміти деякі аспекти продуктивності на iOS».

Журналісти ж вважають, що Apple може розпочати підготовку до зміни правил магазину, тому компанії почали працювати над новими версіями браузерів. Подробиці про це можуть розповісти на конференції WWDC на початку літа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.