Categories: Смартфони

Найбільші магазини електроніки США відмовляються продавати пристрої Huawei

Share

У Huawei тривають серйозні проблеми на ринку США. За даними CNET, найбільша мережа з продажу споживчої побутової електроніки в США Best Buy офіційно припиняє продавати смартфони Huawei. Вона продасть залишки закупленої продукції і закінчить партнерство з китайською компанією.

Представники Huawei і Best Buy заявили, що внутрішня політика компаній не дозволяє розголошувати інформацію про партнерів і будь-які умови контрактів.

2018 рік у Huawei повинен був початися з укладення партнерства з AT & T, в рамках якого смартфони китайської компанії почали б продаватися у одного з найбільших стільникових операторів США. Спочатку все було добре, і AT & T навіть запустив рекламу, проте в останній момент оператор заявив, що не продаватиме пристрої Huawei. Через кілька днів стало відомо, що Verizon скасував всі плани щодо співпраці з китайською компанією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В обох випадках причина одна – тиск з боку уряду США. На початку цього року члени конгресу США висловили Федеральній комісії зі зв’язку свою стурбованість можливими наслідками співпраці Huawei з операторам зв’язку. Комісія в свою чергу передала вимоги влади операторам, яким довелося підкоритися вимогам.

Другий і вирішальний удар по Huawei в США завдала мережа магазинів Best Buy. Ця компанія протягом кількох років була одним з головних партнерів Huawei на американському ринку. Магазини Best Buy були одними з тих нечисленних місць, де смартфони китайської компанії можна було перед покупкою потримати в руках.

У лютому ФБР, ЦРУ і АНБ висловили заклопотаність присутністю Huawei в США. Згідно з інформацією американських ЗМІ, в цьому випадку причина все та ж – підозра Huawei в шпигунстві на користь Китаю. Рада директорів Best Buy не захотіли мати проблеми з урядом і відразу ж припинили співпрацю мережі магазинів з китайською компанією, тим самим зруйнувавши її останні надії на успіх в штатах. Швидше за все, незабаром і інші великі роздрібні мережі відмовляться від продажів пристроїв Huawei.

Зараз Huawei продає свої смартфони в США через десятки онлайн-магазинів, проте реалії ринку в цій країні такі, що 90% продажів мобільних пристроїв відбуваються через салони операторів і найбільші роздрібні мережі. Якщо продукція виробника не з’явиться в магазинах хоча б однієї з телекомунікаційних компаній, шансів завоювати значну частку ринку США у компанії немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: HuaweiСША
  • Останні записи

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024

    Новий iPad Pro раптово здивує секретним чіпсетом Apple

    Зважаючи на все, компанія прагне стати лідером із впровадження нейромережевих функцій у свої пристрої. Журналіст…

    29.04.2024