Найбільші магазини електроніки США відмовляються продавати пристрої Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Huawei тривають серйозні проблеми на ринку США. За даними CNET, найбільша мережа з продажу споживчої побутової електроніки в США Best Buy офіційно припиняє продавати смартфони Huawei. Вона продасть залишки закупленої продукції і закінчить партнерство з китайською компанією.

Представники Huawei і Best Buy заявили, що внутрішня політика компаній не дозволяє розголошувати інформацію про партнерів і будь-які умови контрактів.

2018 рік у Huawei повинен був початися з укладення партнерства з AT & T, в рамках якого смартфони китайської компанії почали б продаватися у одного з найбільших стільникових операторів США. Спочатку все було добре, і AT & T навіть запустив рекламу, проте в останній момент оператор заявив, що не продаватиме пристрої Huawei. Через кілька днів стало відомо, що Verizon скасував всі плани щодо співпраці з китайською компанією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В обох випадках причина одна – тиск з боку уряду США. На початку цього року члени конгресу США висловили Федеральній комісії зі зв’язку свою стурбованість можливими наслідками співпраці Huawei з операторам зв’язку. Комісія в свою чергу передала вимоги влади операторам, яким довелося підкоритися вимогам.

Другий і вирішальний удар по Huawei в США завдала мережа магазинів Best Buy. Ця компанія протягом кількох років була одним з головних партнерів Huawei на американському ринку. Магазини Best Buy були одними з тих нечисленних місць, де смартфони китайської компанії можна було перед покупкою потримати в руках.

5

У лютому ФБР, ЦРУ і АНБ висловили заклопотаність присутністю Huawei в США. Згідно з інформацією американських ЗМІ, в цьому випадку причина все та ж – підозра Huawei в шпигунстві на користь Китаю. Рада директорів Best Buy не захотіли мати проблеми з урядом і відразу ж припинили співпрацю мережі магазинів з китайською компанією, тим самим зруйнувавши її останні надії на успіх в штатах. Швидше за все, незабаром і інші великі роздрібні мережі відмовляться від продажів пристроїв Huawei.

Зараз Huawei продає свої смартфони в США через десятки онлайн-магазинів, проте реалії ринку в цій країні такі, що 90% продажів мобільних пристроїв відбуваються через салони операторів і найбільші роздрібні мережі. Якщо продукція виробника не з’явиться в магазинах хоча б однієї з телекомунікаційних компаній, шансів завоювати значну частку ринку США у компанії немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.