ПЗ Samsung Galaxy S23 займає в пам’яті телефону 60 ГБ – вдвічі більше, ніж встановлена ​​Windows 11 на комп’ютері

Несподівано неприємна знахідка виявилася в телефонах Samsung Galaxy S23: як виявилося, операційна система з фірмовим інтерфейсом One UI та встановленими програмами займає в пам’яті телефонів близько 60 ГБ. Якщо користувач купує базовий Galaxy S23 зі 128 ГБ флеш-пам’яті, можна вважати, що половини цього обсягу вже немає.

Як повідомляється, не завжди система займає стільки місця: проблема більш виражена в США та країнах Європи. Для порівняння: нижче представлені два скріншоти: той, що зліва, зроблений на Galaxy S23 Ultra для Індії, той, що праворуч, – на Galaxy S23 Ultra для Нідерландів. Як бачимо, у першому випадку система займає 38,39 ГБ, у другому – 58,04 ГБ.

Такий великий обсяг ПЗ пов’язують з великою кількістю встановлених додатків. Причому в деяких випадках фірмова програма або сервіс Samsung дублює подібну програму або сервіс Google, але обидва є системними і не підлягають видаленню.

Для порівняння: ПЗ у телефонах Pixel 7 займає близько 15 ГБ, і приблизно стільки ж займає прошивка MIUI 14 на Android 13 в Xiaomi 13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.