Названо декілька моделей смартфонів 2022 року, які гірші за своїх попередників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники смартфонів намагаються кожного року випускати нові моделі та чимось дивувати своїх фанатів. На жаль, це не завжди виходить зробити якісно, бо технології і так зараз на висоті, а вигадати щось нове та інноваційне не так вже й легко. Є дійсно достойні гаджети, які з кожним роком вдосконалюються та стають кращими, але багато й таких смартфонів, що з роками гіршають. Сьогодні хочемо розповісти про телефони 2022 року, які стали гіршими за своїх попередників.

Першим у нашому списку буде Redmi Note 11 Pro. Його ми порівняємо із минулорічною моделлю – Redmi Note 10 Pro. Якщо говорити про загальні характеристики, то вони практично не змінились. Але от виникла одна серйозніша проблема – зміна процесора, яка призвела до погіршення роботи нового пристрою 2022 року. В моделі минулого року стояв чіп Snapdragon 732G, який у смартфоні Redmi Note 11 Pro вирішили замінити на Helio G96.

Що ми отримали в результаті? В першу чергу знижену продуктивність аж на 15%, а це великий промах, враховуючи те, що телефони з роками мають ставати навпаки потужнішими. Окрім цього, новий процесор погіршив якість знімків. Камера не робить таких фото як раніше, відео не можна знімати в якості 4К, а макро модуль, який мав 5 Мп, тепер отримує всього лише 2 Мп. Ще одним великим недоліком стає споживання енергії. Час автономної роботи в моделі минулого року більший, ніж в Redmi Note 11 Pro. В результаті ті, хто хочуть оновити свій смартфон до Redmi Note 11 Pro змушені будуть переплатити близько 20 доларів за трохи сумнівний апгрейд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступним стає смартфон Samsung Galaxy A23, а порівняємо ми його із Galaxy A22 2021 року. Тогорічна модель не була ідеальною, але в ньому були нормальні характеристики і дуже доступна ціна. Що ж змінилось в новій моделі? Оновився процесор до Qualcomm, нагадаємо, що раніше стояв MediaTek. Він дійсно потужніший та забирає менше заряду, але от проблема в тому, що виробники вирішили замінити AMOLED дисплей на TFT, а ця технологія якраз забирає багато енергії, тому перевага процесора стає непомітною. Окрім цього знову ж таки гірше знімає основна камера, а повинна була б вдосконалитись. Ну і на останок, в наборі при покупці з Samsung Galaxy A23 йде адаптер потужністю всього 15 Вт, в той час як підтримує він і 25-ватний пристрій.

Третім стоїть POCO X4 Pro. Цей смартфон це взагалі головне розчарування цього року в порівнянні із своїм попередником. У ньому змінили екран на AMOLED і здавалося б це добре, адже в додачу до цього ще й зарядка стала швидшою, але от проблема в тому, що процесор не витягує такого навантаження. Те ж саме і з камерою. В старій моделі вона була 48 Мп, в новій – аж 108 Мп, але це не має ніякого значення, адже чіп просто не справляється. Тому знімки нічим не відрізняються від моделі попереднього року. До речі, продуктивність стала меншою на цілих 40%, це майже в половину. А виробник ще й взяв і ціну підняв на 50 доларів. Не сама вигідна покупка, як за таку вартість.

Ну і останній на сьогодні Realme 9 Pro. Телефони цієї серії завжди трохи відставали своїми чіпами. Цього року виробник вирішив зробити апгрейд і поставити потужніший процесор Snapdragon 695. Здавалося б картинка має змінитись, але ні. Екран став гірший, бо на ньому зекономили. Поставили IPS замість AMOLED. Яскравість та насиченість різко впала. Камера також знімає вже не так якісно як раніше, а причина в сенсорах та обмеженнях процесора. Акумулятор отримав більшу ємність, але цього ніхто не помітить, бо екран тепер забирає більше енергії. Зарядний блок слабший. Ціна так взагалі виросла на 40 доларів, тому й не вигідно купувати.

Як бачите не завжди сучасні моделі останнього випуску кращі за своїх попередників. Не варто купувати смартфон просто із-за року виробництва, набагато важливіше звертати увагу на характеристики та дивитись чи не переплатите ви кошти, щоб в результаті отримати гірші показники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.