Вийшло перше оновлення Telegram у 2023 році. Що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми вже звикли до того, що Телеграм випускає оновлення щомісяця: апдейти виходять дуже ємними і не обмежуються лише виправленнями помилок. Останнє оновлення 2022 року не виняток: там з’явилося дуже багато нового. А ось першу збірку нового року особисто я зневірився чекати, подумавши, що її розробники вирішили пропустити. Не тут було — її лише перенесли на початок лютого! В оновленні Телеграм стільки нового, що опис у App Store навіть не помістився на екран iPhone. Конструктор аватарів, переклад чатів, нові емодзі (куди ж без них) та багато іншого – розповідаємо, що нового в Телеграм.

Як зробити аватарку в телеграмі

У минулому випуску розробники надали користувачам нову функцію – можливість встановити зображення на контакт у Телеграмі. У свіжому апдейті ця опція отримала логічне продовження – з’явився конструктор аватарів. Стикери або анімовані емодзі можна перетворити на фотографію профілю іншого користувача, причому доступні смайли з Телеграм Преміум, навіть якщо у вас немає підписки.

  • Заходьте у будь-який профіль.
  • натискаєте “Змінити”, а потім “Встановити фото”.
  • Вибираєте «Вибрати емодзі».

У аватарки можна поміняти фон – віддалено вона нагадуватиме мемоджі з iPhone. Не здивуюсь, якщо саме ними надихалися розробники. Якщо вийшло круто, не забудьте натиснути “Запропонувати фото” – можливо, і користувачеві вона сподобається!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як перекласти чат у Телеграмі

Чергове поповнення функцій у Телеграм Преміум: у передплатників з’явилася можливість повністю перекладати чати, групи та канали на російську мову або будь-яку іншу, доступну в налаштуваннях. З одного боку – навіщо? Є ж переклад окремих повідомлень! Але робити це дуже нудно — тепер цього можна уникнути, натиснувши одну кнопку.

Витрата трафіку у Телеграмі

Місяць тому розробники представили покращений екран використання пам’яті — тепер він відображається у вигляді зручної діаграми. Прямо звідти можна очистити кеш у Телеграмі , видаляючи непотрібне з будь-якої категорії даних. Тепер так само виглядає і категорія “Використання мережі” – як мобільної, так і Wi-Fi. Ви зможете дізнатися, скільки трафіку витрачає телеграм і налаштувати автозавантаження даних, щоб не переплачувати.

Крім того, в налаштуваннях можна вибрати типи чатів, звідки файли автоматично зберігаються в пам’ять iPhone. Заодно налаштуйте вигляд даних (фото чи відео), їх розмір та додайте винятки для окремих чатів, якщо не плануєте забивати пам’ять пристрою.

Надсилання файлів до Телеграм

Керувати групами стане ще трохи простіше: так у адміністраторів з’явилася можливість обмежити надсилання медіа. Усього доступно 9 типів даних, які можна дозволити або заборонити в групі. Можна навіть вимкнути текстові повідомлення у телеграмі, залишивши лише голосові, або навпаки. Спробувати безперечно варто!

Дрібниця, а приємно: тепер розробники можуть додати ботів до кнопок швидкого вибору груп, каналів або людей. Так він стане в нагоді в тих групах, де включені теми, а користувач є адміністратором.

Що нового в Телеграм

Є й інші дрібні покращення, завдяки яким користуватися телеграмами стане ще зручніше. Дивіться що є.

  • Вхід у Телеграм через Apple ID або Google ID. Відмінна можливість, яка давно напрошувалася: якщо вийшли з облікового запису, можна увійти через Apple ID без коду з SMS. Пароль, як і раніше, потрібно ввести, якщо він є.
  • Категорії емодзі : в панелі емодзі та при виборі реакцій з’явився пошук за категоріями. Враховуючи їхню кількість, так набагато зручніше.
  • Нові набори емодзі для власників Телеграм Преміум. В даному випадку вони спеціально оптимізовані для того, щоб ви могли поставити їх на фото профілю або групи.
  • Нові інтерактивні емодзі . Після відправки ви можете натиснути на нього – анімація відтвориться і у вас, і співрозмовника. Вони також доступні всім як реакції.
  • А ще тимчасово діє знижка на Телеграм Преміум : можна заощадити до 40%, якщо купити річну передплату. Сума, як і раніше, велика, але це все одно вигідніше, ніж раніше, та й безпечніше — не потрібно буде відкривати незрозумілі посилання, що прийшли від друзів.

І ще невелика зміна, яку багато хто може не помітити: тепер при відкритті програми з’являється екран завантаження з логотипом Телеграм. Такий є у WhatsApp і багатьох інших програм уже давно, а месенджер Павла Дурова такий елемент чомусь довго ігнорував.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.