Чи варто міняти старий iPhone на iPhone 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Справжні шанувальники смартфонів Apple вишиковуються в чергу за новою моделлю пристрою. При цьому останні чутки, які приходять із соцмереж та інших ресурсів говорять про те, що кожне наступне покоління iPhone мало відрізняється від попередніх. Тож чи варто бігти за iPhone 14 чи виробники вже нічим не здивують?

Який у вас телефон

З яким смартфоном ви зараз ходите? Якщо це бюджетний андроїд, то перевага iPhone 14 є очевидною. Інша річ, якщо ви плануєте поміняти один айфон на інший, свіжіший.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні моделі айфонів змінилися так, що звичайний користувач не помітить серйозних покращень. За це виробники вислухали чимало недобрих слів на свою адресу. Чи вартий новий пристрій такої переплати?

Тут треба порівнювати.

1. iPhone 13 та iPhone 14

Пам’ятайте рекламу, де кажуть: «Якщо не видно різниці, то навіщо платити більше?». Це ж можна сказати і про ці 2 смартфони. Очевидних апгрейдів у новій моделі просто немає. Різниця в невеликому продовженні автономної роботи та деяких аспектах якості фотозйомки. Процесор той самий, зовнішній вигляд теж. Зате ціна на 14 помітно вища. Висновок: зміните шило на мило з доплатою.

2. iPhone 14 та iPhone 12

Два роки еволюції між цими пристроями. Що змінилося? У 12-го чіп трохи відрізняється, але на продуктивності це майже не позначається. Час автономної роботи у 14-го відчутно більше, але й у 12-го її було достатньо. Камера, дисплей та інші характеристики залишилися незмінними. Хоча, у 14-й місце Cinema Mode. Якщо смартфон вам потрібен для відеозйомки в кінематографічному режимі з налаштуванням фокусу, то iPhone 14 виграє. В іншому, висновок той самий, що й у попередньому випадку.

3. iPhone 14 та iPhone 11

Якщо добре покопатися в характеристиках, то різницю можна знайти. Наприклад, у дисплеї: у 11-го ISP LCD Liquid Retina проти OLED Super Retina у 14-го. Відмінність в тому, що у нового смартфона більш чітка і яскрава кольору, але помітить її тільки професійний погляд. В іншому все практично однакове. Два покоління між цими пристроями і неймовірний розрив у ціні, а сенсу змінювати старіший пристрій на останню модель все також немає.

Дідки проти новинки

Якщо у вас більш стара модель iPhone, то різниця вже буде. У 14-го і продуктивність за рахунок оновленого сипу більша, і час автономної роботи на кілька годин довше, і відео нон-стоп можна собі дозволити, не побоюючись за швидку втрату акумулятора. До речі, рівень захисту від вологи та пилу теж відрізняється, у 14-го краще.

Що виходить? Якщо у вас iPhone X і раніше версії, то в 14-му ви помітите ряд переваг. Якщо ж це раніше версії, наприклад, 11-ї чи 12-ї, то сенсу змінювати немає. Ну, хіба це частина іміджу або у вас є вільні гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.