Бюджетні смартфони 2023 року: гідні моделі до 10 000 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогоднішня стаття буде корисною для тих, хто шукає телефон для своєї дитини, літніх батьків або просто не хоче витрачати багато грошей на смартфон. Бюджетні пристрої пропонують досить великі дисплеї для перегляду відео та мультимедіа, хорошу автономність для цілого дня (і більше) роботи, достатню продуктивність для щоденних завдань. Однак деякі компроміси неминучі (не варто очікувати на геймерську продуктивність, надшвидку зарядку або фотографії високої якості). Проте вас приємно здивують доступні функції у вибраних смартфонах. В огляді ми розташували моделі щодо зростання ціни. 

Realme C30

Realme C30 – одна з найдоступніших пропозицій на ринку, його вартість від 4000 гривень. Цей смартфон підійде для дзвінків, соціальних мереж та обміну повідомленнями.

Realme C30 оснащений IPS-дисплеєм з діагоналлю 6,5″, роздільною здатністю HD+ (1600 x 720 пікселів) та частотою оновлення 60 Гц. Його яскравості достатньо для використання поза приміщеннями (не під прямим сонцем). Враховуючи невисоку густину пікселів (270 ppi), невелика пікселізація помітна.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефон поставляється з 2, 3 або 4 Гб ОЗП і використовує полегшену за функціями версію інтерфейсу користувача Realme UI Go. Він побудований на чіпсеті Unisoc T612 ( 112-й за продуктивністю ) з графічним процесором ARM Mali-G57. Завдяки чіпу та оптимізації програмного забезпечення смартфон працює швидко для своєї ціни. Йому потрібно менше часу для відкриття додатків порівняно з більшістю конкурентів у сегменті. Це стало можливим у тому числі завдяки сховищу UFS 2.2, яке швидше, ніж eMMC 5.1, яке використовується майже у всіх телефонах початкового рівня.

Realme C30 дуже гарний у багатозадачності (але краще вибирати варіант хоча б з 3 Гб оперативної пам’яті): він швидко перемикається між додатками, працює без помітних затримок або зависань.

Смартфон оснащений однією 8-мегапіксельною камерою ззаду та 5-мегапіксельною камерою спереду. Він може робити пристойні фотографії за хорошого освітлення. На відміну від інших смартфонів початкового рівня, зображення, зняті за допомогою Realme C30, відрізняються насиченими кольорами, гарною деталізацією та динамічним діапазоном.

Батареї на 5000 мА·год вистачає на 30-35 годин роботи, їх приблизно 8-10 годин роботи екрану (година гри в Call Of Duty: Mobile). Під час тестування постійно працював Bluetooth. Телефон заряджається через microUSB, на повну зарядку потрібно близько 2 годин 45 хвилин.

Xiaomi Redmi 10C NFC

Redmi 10C NFC коштує від 5000 гривень. Смартфон отримав великий 6,71-дюймовий IPS LCD-екран з роздільною здатністю 720 x 1650 пікселів та щільністю 268 ppi (стандартна панель для бюджетних пристроїв). Передня сторона захищена Corning Gorilla Glass (виробник не вказав версію скла). Це рідкість для смартфонів бюджетного сегмента. Кольори, яскравість, кути огляду та контрастність хороші. Для перегляду мультимедіа цілком підходить.

Існує сканер відбитків пальців для безпечного розблокування смартфона. Він знаходиться у верхній частині задньої панелі, трохи нижче від модуля камер.

Всього в телефоні Redmi 10C (NFC) встановлено три камери: дві ззаду (основний на 50 Мп та датчик глибини на 2 Мп) та одна спереду (5 Мп). Тильний модуль також містить світлодіодний спалах. На основну камеру виходять хороші фотографії, якими можна легко поділитися у соціальних мережах з пристойною деталізацією, яскравістю та контрастністю.

Смартфон оснащений чіпом Qualcomm Snapdragon 680 (85-е місце) і має кілька варіантів пам’яті: 3/4 Гб оперативної (+1 Гб можна додати віртуально) та 64/128 Гб постійної пам’яті. Є окремий слот для встановлення картки microSDXC. Продуктивності вистачає для багатозадачності та ігор (наприклад, у Mobile Legends на максимальних графічних налаштуваннях лише зрідка траплялися мінімальні затримки, на середніх налаштуваннях грати цілком комфортно). При тривалому інтенсивному використанні смартфон нагрівається у верхній частині кришки, але не критично.

Є батарея ємністю 5000 мА·год, вона забезпечує більше одного дня роботи при помірному використанні (дзвінки, SMS, фотографування, веб-серфінг та інші онлайн-додатки). Безперервна гра в Mobile Legends Wi-Fi розряджає батарею на 15% за півгодини. Повна зарядка за допомогою адаптера, що додається, займає 2 години 40 хвилин.

Xiaomi Redmi Note 11

Redmi Note 11 вартістю від 7 000 гривень пропонує відмінне співвідношення ціни та якості: точний (409 ppi) і плавний (до 90 Гц) AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 1080 x 2400 пікселів та покриттям Gorilla Glass 3. Є сертифікат захисту від проникнення. (переживе невеликий дощ).

Усередині встановлено вже знайомий нам чіпсет Snapdragon 680, який забезпечує гідну потужність ціни. Можна вибрати один з кількох варіантів пам’яті: 4 або 6 Гб пам’яті з 64 або Гб постійної пам’яті. Лоток для карток пам’яті виділений.

Акумулятора на 5000 мА·год достатньо для 16 годин 11 хвилин веб-серфінгу та 20 годин 52 хвилин відео. На повну зарядку потрібно 1 годину 18 хвилин.

На тильній стороні встановлено 50-мегапіксельну основну камеру, доповнену 8-мегапіксельною надширококутною, 2-мегапіксельною макро і 2-мегапіксельною для зйомки портретів. Спереду в невеликому отворі міститься 13-мегапіксельна камера. Для бюджетного пристрою знімки виглядають пристойно: реалістична передача кольорів і достатньо деталей.

Samsung Galaxy A23

Ціна на Samsung Galaxy A23 починає від 8000 гривень. Цей смартфон отримав 6,6-дюймову PLS LCD-матрицю з V-подібним вирізом під 8-мегапіксельну селфі-камеру і більш високою роздільною здатністю та щільністю пікселів у порівнянні з попередніми моделями (1080 x 2408 пікселів та 400 ppi відповідно) та підтримкою частоти до 90 Гц. Захист дисплея також кращий: Gorilla Glass 5 (при падінні з висоти до 1,6 м у 80% випадків у скла не буде пошкоджень).

Акумулятора на 5000 мА·год вистачає на 18 годин 14 хвилин веб-серфінгу або майже 16 годин відтворення відео. На зарядку з 0 до 100% потрібно 1 година 43 хвилини.

Процесор такий же, як Redmi 10C NFC , – Snapdragon 680. Конфігурацій пам’яті більше: 4/6 Гб оперативної + 64 Гб постійної, 4/6/8 Гб + 128 Гб. Також є окремий слот для карток пам’яті.

Позаду чотири камери: 50 Мп, 5 Мп (з надширококутним об’єктивом) та дві по 2 Мп (макро та датчик глибини). Є світлодіодний спалах. Коли йдеться про якість зображень, знятих при денному світлі, ми можемо сказати, що Galaxy A23 перевершує свій клас: хороша різкість, є дрібні деталі, приємні кольори.

Доступне розблокування смартфона за відбитком пальця (сканер вбудований у клавішу живлення).

Poco M5s

Цей смартфон має сертифікат IP53 і AMOLED-дисплей. Панель отримала діагональ 6,43″ та роздільну здатність 1080 x 2400 пікселів. Вона досить чітка (409 ppi) і захищена від подряпин Gorilla Glass 3. Екран яскравіший, ніж у вже розглянутих конкурентів (756 ниток в автоматичному режимі, на вулиці користуватися цілком комфортно).

Апаратною основною Poco M5s служить Helio G95 (78-й за потужністю). Процесор та графіка досить потужні для плавної роботи Android та задовільної ігрової продуктивності (у невибагливі ігри можна спокійно грати).

Доступні конфігурації пам’яті: 4 Гб ОЗП + 64 Гб постійної, 4 або 6 Гб зі 128 Гб. Окремий лоток для microSDXC.

Місткість акумулятора становить 5000 мА·год, можна 15 годин 56 хвилин переглядати веб-сторінки або 16 годин 46 хвилин відтворювати відео. На повне заповнення батареї потрібно 1 годину 24 хвилини.

Ззаду розташовані чотири камери: 64 Мп, 8 Мп (надширококутна) та дві по 2 Мп (макро та датчик глибини). Доступні LED-спалах та відеозапис у 4К. В отворі спереду встановлена ​​13-мегапіксельна камера. Якість селфі дуже хороша.

Як і Samsung Galaxy A23, сканер відбитка пальця інтегрований в клавішу включення / блокування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.