Смартфони

Топ-5 найцікавіших смартфонів січня 2023 року

Share

Січень, що майже закінчився, порадував величезною кількістю смартфонів. Їхній асортимент вийшов настільки різноманітним, що мені вдалося зібрати в одній статті п’ять не схожих один на одного телефонів. Тут під різноманітністю я маю на увазі не технічні характеристики, а скоріше підхід до створення моделі, її призначення та аудиторію. Не будемо тягнути час і перейдемо до сьогоднішньої п’ятірки.

Xiaomi Poco X5 Pro – за нього вже все вигадали

У дитинстві мене вчили: коли тобі потрібно зробити домашнє завдання з кількох предметів, завжди починай із найскладнішого. Пропоную це зробити і вам, адже якщо чесно говорити, то в самому факті існування Poco X5 Pro нічого цікавого немає – просто адаптація китайського Redmi Note 12 Pro Speed ​​Edition під глобальний ринок. Так що вихваляння стосуватиметься в першу чергу прабатька від Redmi, але ви можете проектувати його на новий Покофон.

Справа в тому, що перед нами один із найдешевших смартфонів на чіпі Snapdragon 778G, що колись стояв у парі кроків від топового 888-го. Це ще актуальний процесор, що тягне практично все, що ви можете йому запропонувати. В іншому апарат також хороший: камера на 108 МП, до 8/256 ГБ пам’яті, швидка 67-ватна зарядка, екран на 120 Гц. Якщо зможуть вкластися в 300 доларів, то буде новий “топ” за свої гроші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OnePlus 11 – бренд, якого немає

Зізнаюся: цей смартфон потрапив у добірку просто тому, що про нього трубили щокроку. У колах любителів технологій досі прийнято любити марку OnePlus, хоча з оригінальною компанією вона давно не має нічого спільного. Новий флагман OnePlus 11 це добре підтверджує: це все ще не розробка OPPO, хоча і повністю новим смартфоном його назвати складно. Фактично, перед нами глибока еволюція OnePlus 9 Pro.

Ми маємо той самий екран, схожий за габаритами корпус, аналогічні можливості щодо комунікацій. Змінюються лише процесори, камери та акумулятори. Тепер ми маємо набір із Snapdragon 8 Gen 2, камери на 50/48/32 МП (основа, ширик, зум X2) та батарею на 5000 мАг з реактивною 100-ватною зарядкою. Якщо відкинути причіпки у стилі «провідних аналітиків» і почати оцінювати об’єктивно, ми отримуємо придатний китайський флагман із не дуже завищеним цінником у 560-690 доларів.

Kyocera Android One S10 – останній з могікан

Перед нами той рідкісний випадок, коли в телефоні цікава не залізна частина, а програмна. На сьогоднішній день Kyocera – єдина фірма, яка продовжує підтримувати програму Android One. У її основі лежить абсолютно чиста система із регулярними оновленнями протягом кількох років. Саме на ній і працює однойменна модель з індексом S10, хоча логічніше було б назвати її S13 — за версією системи.

А ось по начинці нічого особливого немає, адже Kyocera Android One S10 – це бюджетний смартфон, причому бюджетний японською. Це коли незвичайні нам речі поєднуються з посередніми параметрами. Процесор Mediatek Dimensity 700, 6.1″ IPS-дисплей, батарея на 4380 мАг з 35-ватною зарядкою, подвійна камера 16+16 МП, NFC, розташований ззаду сканер відбитків пальців. Зате телефон можна мити під водою і протирати спиртом. з невеликої висоти витримає.

Doogee V Max – все є, а толку немає

Від японських чудес перейдемо до китайських чудасій. Тут мене здивувала марка Doogee, що вкотре вирішила побити всі мислимі та немислимі рекорди. У плані сухих цифр захищений смартфон Doogee V Max вражає: процесор Dimensity 1080 (як у нового Redmi Note 12 Pro!), 12/256 ГБ пам’яті, камера 108+20+16 МП (основна нічна макро), 6.58-дюймовий екран з частотою 120 Гц і як вишенька на торті – гігантська батарея на 22000 мАг. Навіть стереодинаміки, такі рідкісні в класі захищених телефонів, тут є!

Однак третій ешелон на те і асоціюється з «підвалом», що його представникам не вистачає дещиці здорового глузду. Наворочений за всіма параметрами V Max вийшов не тільки величезним (178.5 x 83.1 x 27.3 мм), але й важким – трохи менше півкілограма! Може, краще за необхідності брати із собою Powerbank, ніж весь час тягати таку «дурницю»? Ну і ціна трохи бентежить – платити майже 800 доларів за Doogee не дуже й хочеться. Чи не смартфон, а виставка технологій.

Motorola ThinkPhone – ласкаво просимо до еліти!

Під кінець розглянемо дивовижний ThinkPhone – смартфон-компаньйон для ноутбуків Lenovo ThinkPad. Одночасний показ повідомлень, загальний буфер обміну, швидка передача файлів та багато іншого. У всьому іншому спорідненість із легендарною серією, створеною ще IBM, можна побачити лише в дизайн: навмисне грубий корпус з металу та арамідного волокна, захист від пилу та вологи IP68, плоскі грані. Є додаткова кнопка для виклику різних функцій.

По начинці апарат є типовим минулорічний флагман. Чіпсет Snapdragon 8+ Gen 1, 8/256 ГБ пам’яті, камера Sony IMX766 на 50 МП, 6.6″ POLED-екран з високою частотою 144 Гц, швидка 68-ватна зарядка. Беремо умовні 600 доларів, доплачуємо за додаткову функціональність і ” — і 1000 доларів готові саме стільки ThinkPhone і коштує в західному роздробі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    В Android 15 з’явиться «розумна» система захисту від крадіжки смартфона

    Як повідомляє The Verge, в операційній системі Android 15 від корпорації Google з'явиться низка "розумних"…

    16.05.2024

    Google представила 7 нових функцій, які з’являться в Android

    Коли ми говоримо про безпеку смартфонів, найчастіше нам розуміють різні механізми захисту від цифрових загроз…

    16.05.2024

    Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт

    Xiaomi планує випустити новий кабель для заряджання та передачі даних. Він підтримує високу швидкість та…

    16.05.2024

    Huawei Pura70 Ultra порівняли за якістю камер із Samsung Galaxy S24 Ultra

    Насамперед експерт порівняв якість зйомки на фронтальну камеру 4К 60 к/с. На Huawei Pura70 Ultra…

    16.05.2024

    Представлені перші навушники з підтримкою ChatGPT

    Компанія Wooask Technology із Гонконгу випустила унікальні навушники TransBuds A8. Вони підтримують нейромережу ChatGPT, можуть…

    16.05.2024

    6 головних переваг Google Pixel 8a порівняно з Pixel 7a

    Google Pixel 8a щойно вийшов у продаж, і в ньому з'явилося багато оновлень, на які…

    16.05.2024