Топ-5 найцікавіших смартфонів січня 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Січень, що майже закінчився, порадував величезною кількістю смартфонів. Їхній асортимент вийшов настільки різноманітним, що мені вдалося зібрати в одній статті п’ять не схожих один на одного телефонів. Тут під різноманітністю я маю на увазі не технічні характеристики, а скоріше підхід до створення моделі, її призначення та аудиторію. Не будемо тягнути час і перейдемо до сьогоднішньої п’ятірки.

Xiaomi Poco X5 Pro – за нього вже все вигадали

У дитинстві мене вчили: коли тобі потрібно зробити домашнє завдання з кількох предметів, завжди починай із найскладнішого. Пропоную це зробити і вам, адже якщо чесно говорити, то в самому факті існування Poco X5 Pro нічого цікавого немає – просто адаптація китайського Redmi Note 12 Pro Speed ​​Edition під глобальний ринок. Так що вихваляння стосуватиметься в першу чергу прабатька від Redmi, але ви можете проектувати його на новий Покофон.

Справа в тому, що перед нами один із найдешевших смартфонів на чіпі Snapdragon 778G, що колись стояв у парі кроків від топового 888-го. Це ще актуальний процесор, що тягне практично все, що ви можете йому запропонувати. В іншому апарат також хороший: камера на 108 МП, до 8/256 ГБ пам’яті, швидка 67-ватна зарядка, екран на 120 Гц. Якщо зможуть вкластися в 300 доларів, то буде новий “топ” за свої гроші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OnePlus 11 – бренд, якого немає

Зізнаюся: цей смартфон потрапив у добірку просто тому, що про нього трубили щокроку. У колах любителів технологій досі прийнято любити марку OnePlus, хоча з оригінальною компанією вона давно не має нічого спільного. Новий флагман OnePlus 11 це добре підтверджує: це все ще не розробка OPPO, хоча і повністю новим смартфоном його назвати складно. Фактично, перед нами глибока еволюція OnePlus 9 Pro.

Ми маємо той самий екран, схожий за габаритами корпус, аналогічні можливості щодо комунікацій. Змінюються лише процесори, камери та акумулятори. Тепер ми маємо набір із Snapdragon 8 Gen 2, камери на 50/48/32 МП (основа, ширик, зум X2) та батарею на 5000 мАг з реактивною 100-ватною зарядкою. Якщо відкинути причіпки у стилі «провідних аналітиків» і почати оцінювати об’єктивно, ми отримуємо придатний китайський флагман із не дуже завищеним цінником у 560-690 доларів.

Kyocera Android One S10 – останній з могікан

Перед нами той рідкісний випадок, коли в телефоні цікава не залізна частина, а програмна. На сьогоднішній день Kyocera – єдина фірма, яка продовжує підтримувати програму Android One. У її основі лежить абсолютно чиста система із регулярними оновленнями протягом кількох років. Саме на ній і працює однойменна модель з індексом S10, хоча логічніше було б назвати її S13 — за версією системи.

А ось по начинці нічого особливого немає, адже Kyocera Android One S10 – це бюджетний смартфон, причому бюджетний японською. Це коли незвичайні нам речі поєднуються з посередніми параметрами. Процесор Mediatek Dimensity 700, 6.1″ IPS-дисплей, батарея на 4380 мАг з 35-ватною зарядкою, подвійна камера 16+16 МП, NFC, розташований ззаду сканер відбитків пальців. Зате телефон можна мити під водою і протирати спиртом. з невеликої висоти витримає.

Doogee V Max – все є, а толку немає

Від японських чудес перейдемо до китайських чудасій. Тут мене здивувала марка Doogee, що вкотре вирішила побити всі мислимі та немислимі рекорди. У плані сухих цифр захищений смартфон Doogee V Max вражає: процесор Dimensity 1080 (як у нового Redmi Note 12 Pro!), 12/256 ГБ пам’яті, камера 108+20+16 МП (основна нічна макро), 6.58-дюймовий екран з частотою 120 Гц і як вишенька на торті – гігантська батарея на 22000 мАг. Навіть стереодинаміки, такі рідкісні в класі захищених телефонів, тут є!

Однак третій ешелон на те і асоціюється з «підвалом», що його представникам не вистачає дещиці здорового глузду. Наворочений за всіма параметрами V Max вийшов не тільки величезним (178.5 x 83.1 x 27.3 мм), але й важким – трохи менше півкілограма! Може, краще за необхідності брати із собою Powerbank, ніж весь час тягати таку «дурницю»? Ну і ціна трохи бентежить – платити майже 800 доларів за Doogee не дуже й хочеться. Чи не смартфон, а виставка технологій.

Motorola ThinkPhone – ласкаво просимо до еліти!

Під кінець розглянемо дивовижний ThinkPhone – смартфон-компаньйон для ноутбуків Lenovo ThinkPad. Одночасний показ повідомлень, загальний буфер обміну, швидка передача файлів та багато іншого. У всьому іншому спорідненість із легендарною серією, створеною ще IBM, можна побачити лише в дизайн: навмисне грубий корпус з металу та арамідного волокна, захист від пилу та вологи IP68, плоскі грані. Є додаткова кнопка для виклику різних функцій.

По начинці апарат є типовим минулорічний флагман. Чіпсет Snapdragon 8+ Gen 1, 8/256 ГБ пам’яті, камера Sony IMX766 на 50 МП, 6.6″ POLED-екран з високою частотою 144 Гц, швидка 68-ватна зарядка. Беремо умовні 600 доларів, доплачуємо за додаткову функціональність і ” — і 1000 доларів готові саме стільки ThinkPhone і коштує в західному роздробі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.