Categories: Смартфони

Як поліпшити якість зображення на Xiaomi смартфоні

Share

Почнемо з відеоприскорювача. Він грає ту ж роль, що у відеокарта в стаціонарних комп’ютерах і ноутбуках. Найважливіша властивість цього чіпа – велика обчислювальна продуктивність. Це дозволяє процесору обчислювати положення, яскравість і колір кожної точки на екрані.За якість зображення і плавність інтерфейсу прошивки MIUI відповідають продуктивність процесора, обсяг оперативної пам’яті і ресурси графічного чіпа, який входить в SoC.

Всі смартфони “з коробки” мають стандартні середні настройки. Тому у ентузіастів є деякі можливості поліпшити якість зображення апаратними методами.

На смартфонах Mi цілому використовуються відеоприскорювачі Adreno. Найбільш поширеними є також чіпи Mali від ARM і Power VR від Imagination.

Як поліпшити якість зображення на смартфоні

У кожній прошивці є можливості для налаштування роботи відеоприскорювача. Але для цього треба скористатися меню розробника. Для входу в нього треба зайти в Настройки – Інформація про пристрій – Версія прошивки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Треба натиснути 8 раз на Версію прошивки і ви отримаєте права розробника.

Тепер заходимо в меню і знаходимо такі параметри

  • 1. Force GPU rendering (Прискорити роботу GPU). Це дає можливість прискорити роботу застарілих додатків, неоптимізованих для деяких ігор. При цьому можливе збільшення використання заряду батареї і нагрів смартфона.
  • 2. Force 4x MSAA (Включити 4x MSAA). Для підвищення гладкості інтерфейсу можна включити четирьохлінййне згладжування для OpenGL ES 2.0 ігор та інших програм. Ця процедура вимагає ресурсів процесора, тому батарея буде розряджатися швидше.
  • 3. Disable HW overlay (відключити накладення). Накладення – це окремий буфер для окремого додатку, що використовується для буферизації графічних елементів (кадрів, відео) для подальшого використання, не порушуючи загальної гладкості інтерфейсу. Можна відключити накладення, щоб всі операції з зображеннями оброблялися відеопроцесором в відеопам’яті. Це також збільшить навантаження на процессорну систему, але і прискорить деякі ігри, підвищить гладкість відтворення відео.

Зробивши ці операції, можна поліпшити якість і гладкість зображень на екрані вашого смартфона. Якщо щось піде не так, все можна повернути до початкових налаштувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomiукр
  • Останні записи

    Apple не планує впроваджувати технологію розпізнавання обличчя під екраном у свої пристрої до 2026 року

    Аналітик Омар Сохаїл стверджує, що Apple не впроваджуватиме технологію розпізнавання осіб під дисплеєм у свої…

    06.05.2024

    Схоже, презентація нових iPad буде дуже короткою

    Напередодні завтрашньої презентації Apple, на якій компанія представить нові планшети та аксесуари, журналіст Bloomberg Марк…

    06.05.2024

    Apple планує випустити складаний 20,3-дюймовий гібрид у 2025 році, а складаний iPhone – у 2026 році

    Компанія Apple активізує роботу над складними пристроями, йдеться в новій записці для інвесторів, що потрапила…

    06.05.2024

    Чутки: OnePlus 13 отримає новий старий дизайн

    У скарбничці чуток про майбутній флагманський смартфон OnePlus 13 з'явилася нова інформація. На просторах китайської…

    06.05.2024

    П’ять корисних функцій iPhone, про які ти можеш не знати

    В iOS реалізовано чимало цікавих опцій, про які багато власників "Айфонів" навіть не здогадувалися. Сьогодні…

    06.05.2024

    У мережі з’явилися перші чутки про iPhone 17

    До презентації лінійки iPhone 16 залишилося менше півроку, а інсайдери вже діляться своїми припущеннями щодо…

    06.05.2024