Смартфони

Названо 14 найгірших смартфонів Xiaomi. Їх ні за що не можна брати у 2023 році

Share

В асортименті Xiaomi настільки багато смартфонів, що заплутається навіть просунутий користувач. А звичайний покупець швидше візьме девайс іншого вендора, ніж розбереться у всьому модельному ряді компанії. Ми дослідили весь ринок і з’ясував, які пристрої бренду точно не можна брати на початку 2023 року.

Убогі ультрабюджетники:Redmi A1+ Redmi 10A Poco C40

Пам’ятаєте, коли Xiaomi була одноосібним королем ультрабюджетного сегмента? Зараз у виробника в арсеналі лише один гідний апарат до 5 тисяч Redmi 10C з досить потужним чіпсетом Snapdragon 680 і 50-мегапіксельною основною камерою.

Інші гаджети – Redmi A1+Redmi 10APoco C40 – вкрай слабкі і кладуть навіть при виконанні базових завдань. Замість них краще взяти Realme C30, який коштує менше 5 тисяч, а за швидкодією випереджає будь-який із перелічених смартів — завдяки швидкому накопичувачу типу UFS 2.2, класному працю Unisoc T612 і полегшеній оболонці RealmeUI Go.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бюджетники-клони: Poco M4Redmi Note 10 5GPoco M3 ProRedmi 10 5GRedmi Note 10T

Що поєднує всі ці смартфони? По-перше , прайс – будь-який девайс з перерахованих можна урвати в межах 15 штук. По-друге , схожі характеристики: у всіх апаратів в арсеналі 90-герцевий IPS-екран, чіп MediaTek Dimensity 700 і акумулятор на 5000 mAh з підтримкою 18-ватної зарядки. Відмінності лише у камерах, але знімають пристрої майже однаково.

І найголовніше: кожен пристрій зі списку програє Poco M4 Pro 5G – він тягне завдяки стереодинамікам, комплектному адаптеру на 33 Вт, “ультраширику” на 8 Мп і трохи прокачаним процесору Dimensity 810. А коштує всього 7-8 тисяч – ось лінк.

Жертви внутрішньої конкуренції: Redmi 10Redmi Note 11 ProXiaomi 12

У цьому пункті розповімо про кожну смарту окремо. Redmi 10 навіть у момент виходу був не вдалим. Тьмяний екран, проблеми з датчиком наближення, жахливі габарити та зависання навіть на робочому столі – ось головні недоліки гаджета. Очевидно, що за півтора року після релізу «десятку» точно не можна вистачати — її знищує будь-яка альтернатива.

Redmi Note 11 Pro – непоганий варіант, але просунутий 11 Pro 5G кращий. Звичайно, смартфони відрізняються лише чіпсетами, але за потужніший Snapdragon 695 однозначно варто трішки доплатити.

Xiaomi 12 – наочний приклад внутрішньої конкуренції. Флагман відрізняється від спрощеного 12X лише підтримкою бездротової 50-ватної зарядки і потужним процом Snapdragon 8 Gen 1. Правда, встановлений в «ікс» Snapdragon 870 набагато стабільніший і не перегрівається під навантаженнями. А ще 12X дешевше – у цьому випадку краще не переплачувати.

Клонів багато не буває: Redmi Note 10SRedmi Note 11S 5GPoco X4 Pro

Redmi Note 10S – відмінний апарат з яскравою AMOLED-панеллю, гарним чіпом MTK Helio G95, солідною квадрокамерою на 64+8+2+2 Мп, стереодинаміками, 13-мегапіксельною фронталкою, батареєю на 5K mAh і 3. На жаль, саме ті ж жари пропонує і Poco M5s, на купівлі якого можна заощадити кілька тисяч — тому зараз просто немає сенсу брати «редмік».

Така сама ситуація і з Redmi Note 11S 5G. Це повний клон згаданого раніше Poco M4 Pro 5G – тільки коштує помітно дорожче. А Poco X4 Pro – ребрендинг Redmi Note 11 Pro 5G, і “ноут” знову дешевше. Чесно, конвеєр «сяомі» настав час зупиняти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024

    Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

    Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та…

    08.05.2024

    Топовий планшет Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 протестували на автономність

    При активному навантаженні середній час автономної роботи становив 11 годин та 14 хвилин. У режимі…

    08.05.2024

    Стало відомо, про що промовчала Apple на презентації нових iPad

    Є кілька неочевидних змін у нових iPad , про які Apple не почала говорити під…

    08.05.2024