Названо 14 найгірших смартфонів Xiaomi. Їх ні за що не можна брати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В асортименті Xiaomi настільки багато смартфонів, що заплутається навіть просунутий користувач. А звичайний покупець швидше візьме девайс іншого вендора, ніж розбереться у всьому модельному ряді компанії. Ми дослідили весь ринок і з’ясував, які пристрої бренду точно не можна брати на початку 2023 року.

Убогі ультрабюджетники:Redmi A1+ Redmi 10A Poco C40

Пам’ятаєте, коли Xiaomi була одноосібним королем ультрабюджетного сегмента? Зараз у виробника в арсеналі лише один гідний апарат до 5 тисяч Redmi 10C з досить потужним чіпсетом Snapdragon 680 і 50-мегапіксельною основною камерою.

Інші гаджети – Redmi A1+Redmi 10APoco C40 – вкрай слабкі і кладуть навіть при виконанні базових завдань. Замість них краще взяти Realme C30, який коштує менше 5 тисяч, а за швидкодією випереджає будь-який із перелічених смартів — завдяки швидкому накопичувачу типу UFS 2.2, класному працю Unisoc T612 і полегшеній оболонці RealmeUI Go.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бюджетники-клони: Poco M4Redmi Note 10 5GPoco M3 ProRedmi 10 5GRedmi Note 10T

Що поєднує всі ці смартфони? По-перше , прайс – будь-який девайс з перерахованих можна урвати в межах 15 штук. По-друге , схожі характеристики: у всіх апаратів в арсеналі 90-герцевий IPS-екран, чіп MediaTek Dimensity 700 і акумулятор на 5000 mAh з підтримкою 18-ватної зарядки. Відмінності лише у камерах, але знімають пристрої майже однаково.

І найголовніше: кожен пристрій зі списку програє Poco M4 Pro 5G – він тягне завдяки стереодинамікам, комплектному адаптеру на 33 Вт, “ультраширику” на 8 Мп і трохи прокачаним процесору Dimensity 810. А коштує всього 7-8 тисяч – ось лінк.

Жертви внутрішньої конкуренції: Redmi 10Redmi Note 11 ProXiaomi 12

У цьому пункті розповімо про кожну смарту окремо. Redmi 10 навіть у момент виходу був не вдалим. Тьмяний екран, проблеми з датчиком наближення, жахливі габарити та зависання навіть на робочому столі – ось головні недоліки гаджета. Очевидно, що за півтора року після релізу «десятку» точно не можна вистачати — її знищує будь-яка альтернатива.

Redmi Note 11 Pro – непоганий варіант, але просунутий 11 Pro 5G кращий. Звичайно, смартфони відрізняються лише чіпсетами, але за потужніший Snapdragon 695 однозначно варто трішки доплатити.

Xiaomi 12 – наочний приклад внутрішньої конкуренції. Флагман відрізняється від спрощеного 12X лише підтримкою бездротової 50-ватної зарядки і потужним процом Snapdragon 8 Gen 1. Правда, встановлений в «ікс» Snapdragon 870 набагато стабільніший і не перегрівається під навантаженнями. А ще 12X дешевше – у цьому випадку краще не переплачувати.

Клонів багато не буває: Redmi Note 10SRedmi Note 11S 5GPoco X4 Pro

Redmi Note 10S – відмінний апарат з яскравою AMOLED-панеллю, гарним чіпом MTK Helio G95, солідною квадрокамерою на 64+8+2+2 Мп, стереодинаміками, 13-мегапіксельною фронталкою, батареєю на 5K mAh і 3. На жаль, саме ті ж жари пропонує і Poco M5s, на купівлі якого можна заощадити кілька тисяч — тому зараз просто немає сенсу брати «редмік».

Така сама ситуація і з Redmi Note 11S 5G. Це повний клон згаданого раніше Poco M4 Pro 5G – тільки коштує помітно дорожче. А Poco X4 Pro – ребрендинг Redmi Note 11 Pro 5G, і “ноут” знову дешевше. Чесно, конвеєр «сяомі» настав час зупиняти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.