Apple нарешті виконала свою обіцянку щодо iOS

Apple продовжує підтримувати iOS 15 рекордну кількість часу. Схоже, що це виконання обіцянки 2021 року, даної компанією на WWDC.

Вчора користувачі досить старих iPhone 6S та iPhone 7 отримали iOS 15.7.3 одночасно з релізом iOS 16.3 для нових iPhone. Наразі кінець січня 2023 року, а сама iOS 15 вийшла у вересні 2021-го. На даний момент це найтриваліша підтримка в актуальному стані попередньої iOS за наявності свіжішої версії.

Нагадаємо, що на літній конференції WWDC 2021 під час анонсу iOS 15 компанія Apple пообіцяла робити те, чого раніше впевнено уникала: продовжувати підтримувати попередні iOS навіть після виходу свіжої версії. Так, у момент релізу iOS 15 користувачі могли вибирати, встановити її або оновлену iOS 14.8. Це небачений для “яблучної” компанії крок, оскільки зазвичай вона не давала жодного вибору користувачам iPhone та iPad.

Але радість тривала недовго. Вже через місяць, на початку жовтня, Apple перестала підписувати iOS 14.8 і заборонила встановлювати її в рамках «відкату» прошивки на iPhone. Виходить, що обіцянка протрималася лише 30 днів і була благополучно забута.

Проте у 2022-23 роках все стало інакше. Apple випустила iOS 16 у другій половині вересня, при цьому досі продовжує оновлювати iOS 15 поряд із нею. Більш того, навіть через чотири місяці після релізу iOS 16 користувачі можуть вільно відкотитися на iOS 15.7.3 і нічого не втратити в питанні безпеки – ця збірка вийшла одночасно з iOS 16.3 і містить ті ж патчі.

Схоже, що Apple згадала про свою обіцянку і тепер дотримується її неухильно. Вперше, через чотири місяці після релізу нової iOS, користувачі iPhone можуть повноцінно вибирати між iOS 16 та iOS 15. І залишатися на тій версії, яка їм більше подобається. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.