Який смартфон POCO краще купити: п’ять моделей під різні цілі

Потужні процесори, багаторівневі методи охолодження та акумулятори з тривалим терміном служби – ось лише деякі з аспектів мобільних телефонів POCO. У сьогоднішній статті ми зібрали п’ять смартфонів компанії з різними відмінними рисами та вартістю. Цей список підкаже вам, який смартфон вибрати в залежності від бюджету, функцій чи загального співвідношення ціни та якості.

Poco F4 GT – для ігор

Poco F4 GT – один з найдоступніших смартфонів на ринку (вартість від 17 000 гривень) з потужним процесором Snapdragon 8 Gen 1.

У пристрої встановлено хорошу систему охолодження: загальна площа двох випарних камер становить 4860 квадратних міліметрів. Одна камера – для основної плати, інша – для схеми заряджання. Площа основної камери приблизно на 38% більше, ніж у Xiaomi 12 Pro.

Доступні дві конфігурації оперативної пам’яті та сховища: 8 Гб/128 Гб та 12 Гб/256 Гб. Картки пам’яті не підтримуються.

Існують спеціальні ігрові тригери, які з’являються з корпусу після перемикання повзунка. Доступний спеціальний простір Game Turbo для покращення ігрового процесу. Воно включає класичні (наприклад, запис екрана і обмеження вхідних повідомлень під час гри) і ексклюзивні функції (налаштування дії для тригерів).

У Poco F4 GT встановлений якісний AMOLED-дисплей, здатний відображати до одного мільярда відтінків. Для плавного ігрового досвіду передбачено частоту оновлення до 120 Гц. Є підтримка HDR10+ (тобто на YouTube та потокових відеосервісах картинка високої роздільної здатності).

Таким чином, телефон підходить для ігор та перегляду мультимедіа.

Poco X4 Pro 5G – для перегляду мультимедіа

Poco X4 Pro 5G продається приблизно за 14 000 гривень. Він пропонує велику Super AMOLED-панель відмінної якості: плавну (до 120 Гц) з точними кольорами та захистом від подряпин Gorilla Glass 5.

Телефон випускається у чотирьох версіях оперативної пам’яті та сховища: 6 Гб/64 Гб, 6 Гб/128 Гб, 8 Гб/128 Гб та 8 Гб/256 Гб. Замість однієї з SIM-карток можна встановити картку пам’яті.

Poco X4 Pro 5G повністю заряджається за 49 хвилин (за півгодини – з 0 до 75%). Батареї вистачає на 16 годин 33 хвилин перегляду відеороликів або 14 годин 23 хвилин серфінгу в інтернеті.

Продуктивність середня (Snapdragon 695 5G, 56 місце). Програми відкриваються швидко, інтерфейс працює плавно, можна грати практично у всі ігри. Але потужності графічного процесора (Adreno 619) не вистачає, щоби вимогливі ігри запускалися зі швидкістю до 120 кадрів на секунду.

На жаль, якість камери Poco X4 Pro 5G не на висоті: знімки галасливі, хоча у них достатньо деталей для класу, точні кольори та баланс білого.

Poco M5s – відмінна автономність

Poco M5s – це відмінний універсальний телефон за ціною майже початкового рівня (від 8 000 гривень): пило- та вологозахист (IP53), яскрава AMOLED-панель з Gorilla Glass 3 для додаткового захисту, універсальна камера (64 Мп + 8 Мп + 2 Мп) + 2 Мп), велика батарея зі швидкою зарядкою (33 Вт), стереодинаміки, гніздо на 3,5 мм та модуль NFC для безконтактних оплат.

Батареї вистачає на півтора дні роботи (понад 16 годин 45 хвилин відтворення відео або майже 16 годин веб-серфінгу). На повну зарядку потрібно 1 годину 24 хвилини (за півгодини – до 53%).

Варіанти пам’яті включають: 4 Гб оперативної та 64 Гб вбудованої, 4 Гб/64 Гб, 4 Гб/128 Гб, 6 Гб/128 Гб. Для картки пам’яті передбачено окремий лоток.

Телефон побудований на Helio G95 (77 місце) – це ігрова SoC середнього рівня для базових цілей. Потужності вистачає для комфортної гри у невибагливі ігри.

Ми були приємно здивовані хорошими селфі та селфі-портретами (13 Мп), що перевершують за якістю дорожчі телефони Xiaomi.

Poco C40 – дешевий смартфон

Ціна на Poco C40 починається з 4 000 гривень. Це чудовий варіант як смартфон для дитини, літніх батьків або запасного телефону.

У пристрої використовується 6,71-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю HD+. З плюсів: пристойна передача кольорів і захисне скло Corning Gorilla Glass (Poco не вказує, яка версія, але те, що воно взагалі є, є бонусом за цю ціну). Однак дисплей не дуже яскравий (близько 400 ніт), під прямим сонцем вміст екрана важко розібрати.

Єдиний динамік досить гучний, якість ціни нормальна: підійде для прослуховування подкастів, але баси практично відсутні. Є роз’єм 3,5 мм, а значить ви завжди можете підключити якісні дротові навушники.

Основа Poco C40 – новий чіпсет JR510 від JLQ. Його продуктивності вистачає для простих ігор. Але важкі програми будуть відкриватися довго.

Не рекомендуємо купувати базову версію з 3 Гб оперативної та 32 Гб вбудованої пам’яті, оскільки це негативно позначиться на продуктивності. Інший варіант: 4 Гб/64 Гб. На щастя Poco C40 підтримує карти ємністю до 1 ТБ.

На задній панелі смартфона знаходиться система з двома камерами (13 Мп та 2 Мп), спереду – 5-мегапіксельна камера. При денному висвітленні можна зняти гідні фотографії.

Poco оснащений величезним акумулятором ємністю 6000 мА · год з підтримкою швидкої зарядки 18 Вт, хоча в комплекті зарядний пристрій йде тільки на 10 Вт. У тесті батареї PCMark він показав результат 19 годин та 47 хвилин. У режимі звичайного використання смартфон може без проблем працювати півтора дня. Повна зарядка займає близько двох з половиною годин (за півгодини – до 19%).

Poco додала рейтинг C40 водонепроникності IP52. Це означає, що пристрою не страшний невеликий дощ, але він не витримає занурення під воду.

Poco X4 GT — співвідношення ціни і якості

Poco X4 GT вартістю від 15 000 гривень оснащений чудовим IPS LCD-екраном з частотою 144 Гц для плавної роботи інтерфейсу та ігор та підтримкою Dolby Vision для насолоди відеопереглядом у високій якості. Існує захист від пошкоджень при падінні Gorilla Glass 5.

Повного заряду батареї вистачає майже на 20 годин серфінгу в інтернеті або трохи менше 14 годин 40 хвилин відтворення відео. Зарядка з 0 до 100% займає 57 хвилин (півгодини з 0 до 75%).

Завдяки потужному процесору Dimensity 8100 (13-е місце), він підходить для ігор та багатозадачності. У телефоні встановлено покращену технологію охолодження LiquidCool 2.0. Це означає, що Poco X4 GT має велику площу охолоджуючої поверхні і радіатори для боротьби з перегрівом і тротлінгом під час тривалих ігрових сесій. За заявою виробника, площа охолодження на 32% більша в порівнянні з X3 GT і має 7 шарів графіту.

Смартфон вражає чудовою якістю камери та хорошими стереодинаміками. Ззаду розташована потрійна камера (64 Мп + 8 Мп + 2 Мп), на фронтальній – 16 Мп. У фотографій яскраві кольори, достатньо деталей та відмінна контрастність.

Poco X4 GT випускається у двох версіях: 8 Гб оперативної та 128/256 Гб внутрішньої пам’яті. Без слота для карток пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.