Який смартфон OnePlus купити у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайський виробник смартфонів OnePlus, що з’явився у 2013 році як дочірній бренд Oppo, спочатку випускав лише флагмани. У 2020 році керівництво компанії додало ще один вектор розвитку, розпочавши виробництво середньобюджетних пристроїв серії Nord. У модельному ряду OnePlus багато цікавих смартфонів, і ми допоможемо вибрати серед них найкращі у 2023 році.

Одна з головних особливостей смартфонів китайського виробника — наявність великої кількості преміальних функцій у моделях, які на порядок дешевші від флагманів від Samsung і Apple.

OnePlus 10 Pro

На сьогоднішній день це топовий флагман у лінійці OnePlus. Смартфон оснащений великим 6,7-дюймовим екраном з роздільною здатністю 3216х1440 пікселів. Це AMOLED-матриця із співвідношенням сторін 20,1 до 9. Максимальна частота оновлення кадрів становить 120 Гц. Вона автоматично підлаштовується під поточне зображення: у стані спокою мінімальні 1-5 Гц, під час перегляду відео – до 25 Гц, а в іграх від 60 до 120 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У OnePlus 10 Pro встановили потужний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 та графічне ядро ​​Adreno 730. Їх продуктивності із запасом вистачає для найвибагливіших ігор, запущених з максимальними налаштуваннями графіки.

Залежно від версії обсяг оперативної пам’яті становить 8 або 12 Гб, а вбудований накопичувач має 128, 256 або 512 Гб. Слота для картки пам’яті немає, тому потрібно одразу вибирати версію з достатнім сховищем.

Телефон отримав три основні камери:

  • основний модуль на 48 Мп із оптичною стабілізацією;
  • 50-мегапіксельний ультраширококутний сенсор;
  • телефотомодуль на 8 Мп із х3,3 зумом.

Смартфон чудово знімає вдень і дозволяє отримувати хороші кадри в сутінках та вночі. Фото виділяються гарною передачею кольору і деталізацією. Роздільна здатність фронтальної камери – 32 Мп.

За автономність смартфона відповідає батарея на 5000 мА · год. Вона заряджається від блока живлення 80 Вт. За 5 хвилин акумулятор відновлює до 25-30%, а до 100% потрібно лише півгодини.

OnePlus 9 Pro

Це попередній флагман компанії, який навіть у 2023 році залишається актуальним для покупки. Навіть звичайна версія OnePlus 9 цікава з погляду балансу ціни та якості. Усього за 20 000 гривень можна отримати смартфон, що справляється з різними завданнями: від сучасних ігор до обробки фото та відео в ресурсоємних додатках.

OnePlus 9 Pro має великий дисплей діагоналлю 6,7” з динамічним регулюванням частоти в межах від 1 до 120 Гц. Така ж технологія використовується в OnePlus 10 Pro . За продуктивність пристрою відповідає процесор Qualcomm Snapdragon 888 і графічний чіп Adreno 660. Ця зв’язка впевнено справляється з найвибагливішими іграми. У смартфоні 8 або 12 Гб оперативної та 128 або 256 Гб внутрішньої пам’яті. Підтримки карток пам’яті немає.

На тильній стороні корпусу розташований прямокутний модуль із чотирма камерами, причому серед них немає макромодуля та сенсора глибини. Три об’єктиви відповідають за різні фокусні відстані: стандартний на 48 Мп, ширококутний на 50 Мп та 3,3-кратний зум на 8 Мп.

Четвертий модуль – оригінальне рішення розробника. Це монохромна камера, яка вмикається у відповідному режимі зйомки, допомагаючи основній камері створювати якісні ч/б кадри.

За автономність пристрою відповідає батарея на 4500 мА·год, яка до 100% заряджається за 45 хвилин завдяки блоку живлення н 65 Вт. Акумулятор складається із двох модулів. Виробник реалізував таке конструктивне рішення, щоби продовжити термін служби батареї.

OnePlus 10T

Це полегшена версія флагманської моделі, яка теж заслуговує на увагу в 2023 році. За 25 000 гривень покупець отримує потужний смартфон, що справляється з будь-якими завданнями – від ігор до ресурсомістких додатків.

За продуктивність OnePlus 10T відповідає топовий чіпсет Snapdragon 8 Gen 1 і графічне ядро ​​Adreno 730. Ця вдала в’язка забезпечує достатню потужність за розумної ціни. Телефон, залежно від версії, має 8 чи 16 Гб оперативної, а також 128 чи 256 Гб внутрішньої пам’яті. З такими характеристиками смартфон підходить для запуску найсвіжіших ігор на максимальних налаштуваннях або обробки відео за допомогою вимогливого програмного забезпечення.

Дисплей смартфона – це AMOLED-матриця на 6,7” з роздільною здатністю 2412×1080 пікселів та частотою 120 Гц. Це яскравий екран, де все виразно видно навіть під прямими променями сонця.

Від OnePlus 10 Pro цей флагман відрізняється менш якісними камерами та відсутністю динамічного підстроювання частоти кадрів. Цей телефон можна використовувати як ігровий.

У смартфон встановили три камери:

  • основну на 50 Мп;
  • надширококутну на 8 Мп;
  • макро на 2 Мп.

За фотоможливостями він поступається старшій моделі 10 Pro, але теж видає хороші кадри. Вдень до їхньої якості та деталізації немає претензій. Увечері чіткість знімків трохи знижується.

У телефоні акумулятор ємністю 4800 мА·год, який до 100% заряджається за 19 хвилин завдяки функції швидкої зарядки. В іграх батареї вистачає на 5-6 годин. Це більше, ніж у OnePlus 9 Pro, але трохи менше, ніж у старшого OnePlus 10 Pro.

OnePlus Nord 2T

OnePlus Nord 2T – це доопрацьована версія звичайного OnePlus Nord 2, яку оснастили продуктивнішим процесором MediaTek Dimensity 1300 з підтримкою технології 5G. В іншому це майже такий же телефон, але він був дуже затребуваний в 2022 році і буде користуватися попитом в 2023 багато в чому завдяки ціні – він коштує трохи більше 20 000 гривень.

У смартфона якісний AMOLED-дисплей на 6,43 дюйми з роздільною здатністю 2400×1080 пікселів і частотою 90 Гц. Це яскравий екран з широкими кутами огляду, на якому легко читається навіть під яскравим сонцем.

У телефон встановили чіп MediaTek Dimensity 1300 та графічне ядро ​​Mali-G77 MC9. На звання топового геймерського смартфона OnePlus Nord 2T не претендує, але із сучасними іграми він справляється. Також на ньому можна запускати вимогливі програми, наприклад для монтажу відеороликів. Об’єм оперативної пам’яті достатній – 8 або 12 Гб залежно від версії. За розміром внутрішнього сховища також доступні два варіанти — 128 і 256 Гб. Слот для картки пам’яті немає.

У телефоні три камери на тильній стороні корпусу та одна фронтальна. Остання має роздільну здатність 32 Мп і дозволяє отримувати непогані портретні знімки. В основному блоці розміщені такі модулі:

  • основний на 50 Мп із вбудованою оптичною стабілізацією;
  • надширококутник на 8 Мп;
  • сенсор глибини на 2 Мп.

За якістю знімків пристрій відстає від флагманських 9 Pro і 10 Pro, але й коштує воно в півтора рази дешевше. Для своєї ціни гаджет видає чудові фото в денних умовах. Увечері та вночі якість не на висоті, але й флагмани у таких випадках зазвичай особливо не вражають.

У телефон вбудували батарею на 4500 мА·год, для зарядки якої у комплекті є блок на 80 Вт. Він дозволяє відновити акумулятор від 0 до 100% за півгодини – це чудовий результат для середньобюджетного смартфона.

Підсумки

Китайська компанія міцно закріпилася на світовому ринку. Вона випускає смартфони у всіх цінових категоріях, задовольняючи потреби всіх користувачів:

  • шанувальникам топових пристроїв з максимальними характеристиками та кращими камерами підійдуть OnePlus 10 Pro або OnePlus 10T;
  • користувачам, яким просто потрібен сучасний телефон із гарною камерою та продуктивним процесором для ігор, можна порадити OnePlus 9 або OnePlus 9 Pro;
  • якщо просто потрібен хороший смартфон для повсякденного використання, але без встановлення найсвіжіших ігор або вимогливих програм, оптимальний вибір – OnePlus Nord 2T.

Також у 2023 році компанія випустить глобальну версію OnePlus 11, яка має у всьому перевершити попередній флагман 10-го покоління. Офіційних даних про технічні характеристики новинки поки немає, тому набираємось терпіння і чекаємо на презентацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.