Топ-10 корисних фішок iOS 16, про які знають не всі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі вже звикли, що в айфонах багато всяких фішок, які полегшують або прискорюють роботу з пристроєм. Остання, 16-та модель, стала винятком. Ось лише кілька функцій, які доступні користувачам цього пристрою.

1. Правки у редакторі

Припустимо, ви зробили кілька знімків, кожен з яких потрібно трохи підправити, причому в кожному виправлення одне й те саме. Раніше у стандартному редакторі це було недоступно. Для цього був Lightroom, де редагування можна було застосувати до різних знімків. Тепер ця функція є у стандартному редакторі. Звичайно, вона трохи обмежена, проте працювати з фото стало набагато легше та швидше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Віджети

Наявність віджету на екрані блокування – це звична функція для користувачів андроїдів. Виробники Apple її переробили, і тепер можна стежити за додатком “Фітнес”, не заходячи до нього, ставити будильник і т.д. У наступних версіях можливості віджету швидше за все розширяться.

3. Новий годинник

Екран блокування у новому iPhone помітно змінився. Особливо впадає у вічі годинник.

4. Перегляд пароля Wi-Fi

Це зручно, коли до однієї мережі підключено декілька пристроїв. Якщо на одному з них потрібно ввести пароль, то найзручніше зробити це за допомогою iPhone. Тепер це є.

5. «Фітнес» всім

Тепер додаток для здоров’я встановлено за замовчуванням, і наявність Apple Watch тепер не є обов’язковою умовою. Займайтеся та рахуйте калорії.

6. Доступний «Пошук»

Так як пристрої стають більшими за розміром, виробникам потрібно приділяти більше уваги ергономічності, адже керувати пристроєм за допомогою однієї руки все складніше. У новому iPhone пошук потрібної програми став зручнішим, тому що переїхав до нижнього меню.

7. LiveText

Це функція, яка розпізнає мову на фото та перекладає її в текст. Так, наприклад, ви сфотографували візитку з номером телефону та ім’ям та за допомогою цієї опції отримали необхідний текст на пристрої. Тепер залишиться просто зберегти його.

8. Новий вид тексту

На робочому екрані під кожною програмою, де написано його назву, тепер темна підкладка. Більше контрасту, точніше текст, менше навантаження на очі.

9. Повідомлення в одній купці

Знову до питання ергономічності пристрою. Всі сповіщення тепер у нижній частині екрана. Це зручно, коли терміново потрібно в якийсь із них зайти, а друга рука зайнята.

10. Як не подивися

Раніше для спрацювання FaceID потрібно було повернути пристрій вертикально. Тепер це не потрібно. Тримайте пристрій так, як вам зручно.

Не виключено, що кожне з оновлень в iPhone 16 в наступних версіях буде ще краще, зручніше і практичніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.