Все сумно. Google оприлюднила статистику версій Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google вперше з серпня минулого року оновила інформацію щодо фрагментації своєї операційної системи, надавши цю інформацію розробникам. Виявилося, що найновіша версія Android 13 навіть через п’ять місяців після офіційного релізу встановлена ​​на дуже малій кількості пристроїв.

Майже півроку Android 13 встановлена ​​лише на 5,2% від усіх активних Android-пристроїв. Під такими маються на увазі гаджети, які протягом останнього тижня хоча б раз підключалися до Google Play. Найпопулярніша ж версія «зеленого робота» — навіть не попередня Android 12, частка якої (включаючи Android 12L) становить 18,9%, а Android 11, встановлена ​​на практично чверті (24,4%) всіх активних пристроїв. Друге місце займає Android 10 з 19,5%.

Як видно, Android 9 (13,2%) і Android 8 (9,5%) поки що популярніший за свіжу Android 13. Не допомогло навіть досить оперативне оновлення безлічі пристроїв з боку Google, Samsung, OnePlus, OPPO та інших компаній.

Для порівняння, iOS 16, випущена місяцем пізніше за Android 13, у грудні була встановлена ​​практично на 70% всіх активних iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.