Головні відмінності Xiaomi та Redmi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів зовсім не розуміються на смартфонах на базі Андроїд. Вони розрізняють лише «айфони» та «андроїди». При цьому андроїд-пристрої настільки різні, що є сенс дізнатися про них якомога більше при виборі нового телефону. Сьогодні порівняємо Xiaomi та Redmi.

Корпус

Це перше, на що варто звернути увагу. Якщо говорити про Redmi, то як і будь-який інший бюджетний смартфон, ви не побачите корпус, виготовлений з дорогих і якісних матеріалів. Це, найімовірніше, буде пластик або низькосортне скло, якому далеко навіть до Gorilla Glass.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Висновок простий: ці виробники не стали морочитися якістю матеріалів і сконцентрувалися на тому, щоб зберегти низьку вартість.

А що Xiaomi? Вони пропонують досить широку лінійку смартфонів від бюджетних до люксових. Недорогі смартфони не порадують матеріалами корпусу, при цьому в дорогих моделях корпус може бути виготовлений із якісного скла, кераміки, металу або навіть шкіри. Тож у цьому пункті Xiaomi виграє.

Прошивка

На оновлення MIUI скаржаться практично всі користувачі. Якщо й виходить нова версія, то з великим запізненням. Чим дешевше телефон, тим довше він не бачить оновлень і тим коротшим буде цикл.

Практика показує, що на одне оновлення у Redmi припадає три у Xiaomi, при цьому жодних відмінностей у оновлених функціях не помітите. Висновок такий: що слабкіше залізо, то менше оновлень воно зможе потягнути.

Важливі деталі

Різниця між цими смартфонами криється і в різних дрібницях. Наприклад, Redmi настільки простий смартфон, що в ньому немає вже звичних для багатьох функцій. Ви не побачите там захисту від вологи та пилу, бездротової зарядки або опції Always on Display.

Тільки в останніх моделях цього смартфона процесор MediaTek замінили більш продуктивним Snapdragon. Звичайно, це не топові версії процесора. Тут все ще немає грамотної оптимізації або якісного охолодження, проте вже з’являються хоч і обмежені, але флагманські фішки та можливість, наприклад, насолоджуватися улюбленими іграми.

Xiaomi приділяють більше уваги комфорту користувача. Вони набагато ретельніше продумують деталі, щоб користувач отримав максимум функцій. Звісно, ​​це позначається на ціні.

Було стало

Колись Redmi був частиною Xiaomi. Виробник випускав бюджетні смартфони, активно розвиваючись, працюючи над якістю. Згодом смартфони Xiaomi перестали бути простенькими дешевими пристроями. Це цілком гідні смартфони з безліччю конкурентних переваг. Ось тільки лінійка Redmi не дозволяла позбавити користувачів від асоціацій, що все це прості пристрої.

Зараз, коли Redmi і Xiaomi перестали сприймати як те саме, стає видно, що відмінності між ними досить вагомі. До речі, саме Xiaomi вибивається у лідери на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.