Samsung представила революційну камеру на 200 Мп, але отримає її лише один смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За кілька тижнів до презентації нових флагманських смартфонів серії Galaxy S південнокорейський виробник електроніки анонсував новий сенсор ISOCELL HP2 на 200 Мп.

Якщо коротко, то це найкраща камера для смартфонів, яку Samsung колись випускала. Судячи з характеристик, вона чудово справляється зі зйомкою в умовах низької освітленості і краще фокусується на об’єктах у кадрі.

Топова мобільна камера отримала 1/1,3-дюймовий сенсор з розміром пікселя 0,6 мкм і новою технологією розширення динамічного діапазону і поліпшення кольору. В умовах слабкого освітлення сенсор HP2 може об’єднувати пікселі з розміром 1,2 мкм та роздільною здатністю 50 Мп за принципом 4 до 1 або 16 до 1 для пікселів 2,4 мкм та знімка 12,5 МП. Крім того, камера може знімати відео в 8K з бінінг 4 до 1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спеціально розроблений подвійний вертикальний затвор передачі (D-VTG) дозволяє уникати пересвіту при зйомці, а технологія Super QPD розпізнає як горизонтальні, так і вертикальні шаблони, що забезпечує швидке і точне автофокусування навіть в умовах низької освітленості.

ISOCELL HP2 – це перший датчик, який використовує функцію Samsung DSG (подвійне посилення по нахилу) у режимі 50 Мп. Це означає, що він може захопити дві експозиції, уникаючи ризику втрати деталей у звичайному режимі HDR. Крім того, він дозволяє знімати відео 4K HDR зі швидкістю 60 кадрів за секунду.

За чутками, першим смартфоном із цим сенсором стане топовий Samsung Galaxy S23 Ultra, анонс якого відбудеться 1 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.