Categories: Смартфони

5 найогидніших нововведень в Android P

Share

В Android P буде безліч нововведень, але деякі з них досить спірні і сподобаються не всім користувачам. Можливо, Google відмовиться від частини з них і залишить як було, але з більшою ймовірністю ці нововведення залишаться і лише трохи зміняться до фінального релізу.

Старі додатки

На пристроях з Android P не запускаються додатки, створені для API 16 і нижче, що відповідає Android 4.1. Мінімальна вимога – API 17, випущений одночасно з релізом Android 4.2.1. Це означає, що додатки, випущені до 2012 року включно, не зможуть працювати з новою операційною системою, і напевно таких існує чимало.

При спробі запуску старого додатка з’являється повідомлення про те, що він не підтримується. Після випуску Android 9.0 вимоги до свіжості додатків будуть посилені ще сильніше – з листопада 2018 року Google Play зажадає від розробників оновлювати їх до API 26.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Годинник, який змінив своє положення

Годинники в області повідомлень переїхали з правої частини екрана в ліву, до чого доведеться звикати. Ймовірно, це було зроблено для більшої симетрії на екранів з вирізами у верхній частині, але ж такі «моноброви» будуть не у всіх смартфонів.

Білий колір

Користувачі вимагають від Google дозволити переключатися на темний інтерфейс, але ні. Замість цього компанія повсюдно замінила сірий фон ще більш світлим.

System UI Tuner

З налаштувань зник тюнер системного інтерфейсу. Вперше він з’явився в тестовій версії Android M, і з його допомогою користувачі могли задіяти різні експериментальні можливості операційної системи. Він так сподобався багатьом, що компанія Google вирішила залишити його навіть в релізних збірках Android. З його допомогою, наприклад, можна було додавати додаткові кнопки навігації, встановлювати нічний режим і  багато іншого . Загалом, його буде не вистачати.

Заплутаний звук

Замість того, щоб спростити управління гучністю і установку безшумного режиму або вібрації, інженери Google вирішили ускладнити все це. У регуляторів звуку з’являться додаткові кнопки для підключення до бездротової акустики, а швидко перемикатися між різними звуковими режимами не вийде – для їх налаштування доведеться лізти в системні параметри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Перша у світі на Snapdragon G3x Gen 2. Представлена ​​портативна ігрова приставка Ayaneo Pocket S

    Компанія Ayaneo представила свою портативну ігрову приставку Pocket S – першу на ринку на основі…

    27.04.2024

    Monobank оновив застосунок Expirenza: що туди увійшло

    Онлайн-банк monobank на початку квітня оновив дизайн і почав тестувати Expirenza 2.0 – мобільний додаток…

    27.04.2024

    Youtube показуватиме рекламу під час паузи

    Пам'ятаєте, як кілька років тому YouTube прибрав всю рекламу, що нахабно врізалася під час відтворення…

    27.04.2024

    Комп’ютер не підключається до Wi-Fi. Прості способи вирішення проблеми

    Ми настільки звикли завжди і скрізь користуватися Wi-Fi, що сприймаємо його як щось зрозуміле. Проблеми…

    27.04.2024

    Nothing готує ультрабюджетний смартфон CMF Phone

    Суббренд Nothing, CMF, зарекомендував себе на ринку завдяки доступним аксесуарам, таким як бездротові навушники, смарт-годинник…

    27.04.2024

    Samsung Galaxy Watch 7 може отримати сенсор для вимірювання рівня цукру в крові

    Напередодні швидкого анонсу нової серії смарт-годинника Samsung Galaxy Watch 7 в мережі з'явилася інформація про…

    27.04.2024