5 найогидніших нововведень в Android P

В Android P буде безліч нововведень, але деякі з них досить спірні і сподобаються не всім користувачам. Можливо, Google відмовиться від частини з них і залишить як було, але з більшою ймовірністю ці нововведення залишаться і лише трохи зміняться до фінального релізу.

Старі додатки

На пристроях з Android P не запускаються додатки, створені для API 16 і нижче, що відповідає Android 4.1. Мінімальна вимога – API 17, випущений одночасно з релізом Android 4.2.1. Це означає, що додатки, випущені до 2012 року включно, не зможуть працювати з новою операційною системою, і напевно таких існує чимало.

При спробі запуску старого додатка з’являється повідомлення про те, що він не підтримується. Після випуску Android 9.0 вимоги до свіжості додатків будуть посилені ще сильніше – з листопада 2018 року Google Play зажадає від розробників оновлювати їх до API 26.

Годинник, який змінив своє положення

переїхали годинник

Годинники в області повідомлень переїхали з правої частини екрана в ліву, до чого доведеться звикати. Ймовірно, це було зроблено для більшої симетрії на екранів з вирізами у верхній частині, але ж такі «моноброви» будуть не у всіх смартфонів.

Білий колір

Білий колір

Користувачі вимагають від Google дозволити переключатися на темний інтерфейс, але ні. Замість цього компанія повсюдно замінила сірий фон ще більш світлим.

System UI Tuner

System UI Tuner

З налаштувань зник тюнер системного інтерфейсу. Вперше він з’явився в тестовій версії Android M, і з його допомогою користувачі могли задіяти різні експериментальні можливості операційної системи. Він так сподобався багатьом, що компанія Google вирішила залишити його навіть в релізних збірках Android. З його допомогою, наприклад, можна було додавати додаткові кнопки навігації, встановлювати нічний режим і  багато іншого . Загалом, його буде не вистачати.

Заплутаний звук

Android P

Замість того, щоб спростити управління гучністю і установку безшумного режиму або вібрації, інженери Google вирішили ускладнити все це. У регуляторів звуку з’являться додаткові кнопки для підключення до бездротової акустики, а швидко перемикатися між різними звуковими режимами не вийде – для їх налаштування доведеться лізти в системні параметри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.