Найпотужніші Android-смартфони вперше наздогнали за продуктивністю iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники тесту продуктивності AnTuTu опублікували традиційний рейтинг найпотужніших Android-смартфонів. Цього разу йдеться про результати грудня 2022 року.

Лідером став Vivo X90 Pro+ (на фото вище) у версії з 12/512 Гбайт пам’яті, який набрав 1290933 бали. Модель побудована на новітній флагманській платформі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. У AnTuTu відзначають, що це перший випадок, коли продуктивність флагманського Android-смартфону практично можна порівняти з iPhone останнього покоління. Snapdragon 8 Gen2 дуже близький за своєю обчислювальною потужністю до Apple A16, який використовується в iPhone 14 Pro, а за продуктивністю графічного прискорювача навіть виграє у A16.

На другому рядку рейтингу розташувався Vivo iQOO 11 Pro на базі того ж таки Snapdragon 8 Gen2.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Далі йдуть ASUS ROG Phone 6, Lenovo Legion Y70, ASUS Zenfone 9, Xiaomi 12T Pro, Redmi K50 Ultra, Vivo iQOO Neo7, Black Shark 5 Pro та Samsung Galaxy Fold4 5G.

Майже всі ці моделі побудовані на чіпсетах попереднього покоління Snapdragon 8 Gen1 і Snapdragon 8+ Gen1, виняток – iQOO Neo7: у нього «під капотом» розташований MediaTek Dimensity 9000+.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.