iPhone 16 Pro може стати наступним масштабним стрибком у дизайні iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple внесла, мабуть, найбільшу зміну в дизайн iPhone за останні роки, випустивши iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max, оскільки ці телефони нарешті позбулися вирізу і замінили його інноваційним динамічним островом. Але кінцевою метою може бути повне приховування Face ID та компонентів камери, і ми можемо побачити наступний крок до цього у iPhone 16 Pro.

Згідно з звітом на сайті The Elec, в якому йдеться, що в iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max компоненти Face ID будуть сховані під екраном, подібно до того, як у багатьох телефонах Android сканери відбитків пальців розташовуються під дисплеєм.

Це не дозволить повністю позбавитися вирізу камери, оскільки сама камера, як повідомляється, все ще буде видно, але це може дозволити Apple зменшити її розмір до невеликого отвору, як ми бачили на багатьох телефонах Android (які не мають компонентів Face ID, з якими потрібно боротися).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

The Elec стверджує, що спочатку ця зміна стосуватиметься лише моделей Pro, і що це теж лише тимчасовий захід, а кінцевою метою є можливість сховати камеру selfie під екраном, щоб не було вирізу або іншого переривання дисплея.

На сайті не повідомляється, коли Apple зможе цього досягти. Це те, що ми вже бачили на деяких телефонах Android, таких як Samsung Galaxy Z Fold 4, але реалізація там недосконала, камера все ще трохи видно, а якість фотографій страждає (ZTE Axon 40 Ultra краще справляється із прихованням, але якість все одно залишає бажати кращого). Тому Apple, швидше за все, зачекає, доки технологія не буде доведена до досконалості.

Що ці зміни означатимуть для функціональності Dynamic Island, поки неясно. Технічно Apple може, як і раніше, мати “острів” з чорних бульбашок у верхній частині дисплея, але оскільки поточна реалізація була створена у зв’язку з необхідністю маскування і використання існуючих вирізів для камери, робити це на майбутньому iPhone, здається зайвим.

Звичайно, ми б у будь-якому випадку сприйняли ці заяви з щіпкою солі, але, швидше за все, мета Apple – зменшити і зрештою прибрати вирізи, питання тільки в тому, коли. Інші джерела, такі як надійний аналітик Мінґ-Чі Куо, раніше вказували на 2024 рік, підливаючи олії у вогонь навколо ідеї про те, що iPhone 16 Pro стане першим пристроєм із Face ID під дисплеєм.

Аналіз: оновлення, швидше за все, торкнуться і ванільних моделей

Хоча схоже, що спочатку Face ID під дисплеєм отримають тільки моделі Pro, Apple навряд чи забуде про стандартні моделі та моделі Plus.

У звіті The Elec стверджується, що стандартний iPhone 15 та iPhone 15 Plus будуть випущені з динамічним островом цього року, тобто всі чотири моделі будуть мати такий дизайн, перш ніж Pro-версії iPhone 16 зроблять ще один крок наступного року.

Таке саме твердження нещодавно зробив Марк Гурман, тож, швидше за все, так воно і є.

Це означає, що стандартні моделі iPhone отримають Dynamic Island лише через рік після моделей Pro, тому ми можемо побачити те саме з переходом на Face ID під дисплеєм – у цьому випадку очікується, що iPhone 17 і iPhone 17 Plus отримають цю функцію. Однак, ми не очікуємо побачити ці зміни в iPhone SE 4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.