Xiaomi готується представити смартфони Poco X5 та X5 Pro. Якими вони будуть

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за середнячком 13 Lite компанія Xiaomi готується представити і доступніші (принаймні, у плані позиціонування) смартфони Poco X5 і X5 Pro. Інформація про них також відома на рівні витоків, що не заважає пофантазувати нам на тему того, якими вони будуть насправді. Спробую скласти свій прогноз на тему обох гаджетів.

Отже, базовий Poco X5. Говорять, що за його основу візьмуть бюджетник Redmi Note 12 5G, у що я охоче вірю. Це хороший кандидат як за характеристиками, так і за підсумковою ціною, яка у Китаї не перевищує 200 доларів. Швидше за все, поміняють процесор – занадто жирно виглядає Snapdragon 4 Gen 1 для країн, що розвиваються, на зразок Індії. На мій погляд, сюди поставлять щось дешевше, як Snapdragon 695.

Інші параметри не змінюватимуть, у цьому немає жодного сенсу. OLED-екран з діагоналлю 6.67″ і частотою оновлення 120 Гц, прості камери 48+2 МП, батарея на 5000 мАг з 33-ватною зарядкою. Хороший такий бюджетний смартфон з продуктивною начинкою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер переходимо до потужнішого Poco X5 Pro, якому на тлі невдалого X4 Pro ну ніяк не можна вдарити в бруд обличчям. За його основу візьмуть китайський Redmi Note 12 Pro Speed ​​Edition, який працює на подтопілому чіпсеті Snapdragon 778G. І це гарний вибір – було б дивно випускати “ігровий” Покофон на платформі від Mediatek, нехай і такий придатний, як Dimensity 1080.

Решта не зазнає змін навіть у порівнянні з минулим поколінням. Нас чекатиме аналогічний дисплей, та ж 67-ватна зарядка, той самий дивний набір камер 108+8+2 і так далі. Буде добре, якщо й ціна 15 тисяч гривень за версію 8/256 залишиться незмінною. Анонс нових Poco варто чекати у лютому, швидше за все, він також відбудеться на виставці MWC 2023. Слідкуватимемо за подіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.