В iOS 16.3 beta 2 змінилася робота життєво важливої ​​функції

Учора ввечері компанія Apple розіслала другу бета-версію iOS 16.3 – це перший «яблучний» апдейт у новому році. Змін у цій версії досить мало, але розробники звернули увагу на дещо значне. Про це написали у 9to5Mac.

Йдеться про функцію екстреного виклику «Виклик із утриманням». Вона дозволяє власнику iPhone швидко викликати службу порятунку, якщо його рухливість обмежена – достатньо затиснути дві кнопки на iPhone і почекати кілька секунд. У iOS 16.3 beta 2 робота цієї функції трохи змінилася, і це важливо знати.

Згідно з джерелом, на актуальній iOS 16.2 «Виклик з утриманням» працює так: людина натискає та утримує кнопку Power та кнопку гучності, телефон відраховує кілька секунд, після чого автоматично дзвонить у 112. Тепер же для того, щоб виклик розпочався, користувачеві необхідно відпустити кнопки — iPhone чекатиме цього навіть після закінчення зворотного таймера.

Це досить суттєва зміна у логіці екстреного дзвінка, особливо для тих, хто вже запам’ятав старий варіант. Поки невідомо, чи збережеться воно в релізі iOS 16.3, або Apple просто експериментує і хоче отримати фідбек.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.