Смартфони

Чому варто почекати iPhone 15

Share

Здавалося б, що презентація лінійки iPhone 14 була нещодавно, проте минуло вже два місяці. За цей час Apple встигла призупинити виробництво Айфонів, нахопити різних глюків у iOS 16 та пояснити, що смартфон не б’є струмом на зарядці. І, як це зазвичай буває, новинки вже препаровані з усіх боків і тепер інтерес переміщається на майбутні моделі iPhone 15, які мають вийти наступного вересня.

З урахуванням того, що від iPhone 14 багато користувачів очікували більшого і через нездійснені надії відклали покупку нового смартфона на наступний рік, то очікування від iPhone 15 дещо завищені. Розбираємось, які функції можуть з’явитися в iPhone 15, якими Apple планує залучати користувачів.

USB-C в iPhone

Найголовніше і для багатьох давно очікуване нововведення — це поява USB-C роз’єму в iPhone 15. Відразу слід сказати, що додає його Apple не за своєю ініціативою , а через те, що в Європі прийнятий відповідний закон. Якби воля Apple, Айфони б так і залишилися на Lightning і нічого в Купертіно міняти б не стали. Але загроза втратити великий європейський ринок виявилася страшнішою, і з наступного року ми практично гарантовано побачимо iPhone із USB-C .

Насправді єдиною явною перевагою для користувачів буде використання єдиної зарядки для всіх своїх пристроїв. Багато хто говорить, що завдяки USB-C збільшиться швидкість передачі файлів з телефону на комп’ютер та у зворотному напрямку. Але гарантувати це не можна. Apple може провернути такий самий фінт, як з iPad 10, в якому швидкість передачі абсолютно така ж, як через Lightning.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone без кнопок

Напевно, ви чули про те, що Apple мріє створити Айфон без роз’ємів і фізичних кнопок. І, судячи з чуток, в iPhone 15 Pro до цього буде зроблено перший крок. За інформацією одного з провідних інсайдерів «Мінг-Чі Куо» , саме в цій моделі Apple відмовиться від кнопок блокування та регулювання гучності. При натисканні на певну область ви відчуєте віддачу, яку імітуватиме моторчик Taptic Engine .

Тобто при торканні кнопки блокування ви відчуєте тактильну віддачу, яка створюватиме імітацію фізичного натискання. Єдина проблема такого рішення полягає в тому, що виконати жорстке перезавантаження стане неможливо. І що робити у ситуації, якщо Айфон зависне наглухо, не зовсім зрозуміло. Можливо, Apple нарешті доведе свій софт до пуття? Було б дуже непогано.

Назва iPhone

Що точно залишиться незмінним, то це розміри майбутніх смартфонів. У лінійці будуть два смартфони з діагоналлю 6,1 дюйми та два 6,7 дюйми. Нічого нового Apple у цьому плані не запропонує. Хоча діагональ 6,1, як на мене, вже віджила своє і можна сміливо збільшувати її до 6,3. Це, звичайно, суб’єктивно, але якщо буде можливість отримати більший екран за ті ж гроші, користувачі оберуть саме його.

Але що здається дещо дивним, то це можлива зміна назви старшої версії. iPhone 15 Pro Max, на думку Марка Гурмана з Bloomberg, перетвориться на iPhone 15 Ultra. Якщо чесно, це виглядає дуже дивно. Особисто я звик, що Apple завжди йде своїм шляхом, а тут є явне запозичення позиціонування лінійки в одного корейського виробника. Не хочеться такого розкладу, але Гурман дуже часто влучає в ціль зі своїми прогнозами.

iPhone 15 – камера

У частині камер до сучасних айфонів практично немає жодних претензій, крім однієї. Оптичний зум на Андроїд смартфонах пропонує більше збільшення. За останньою інформацією, тепер і в iPhone 15 Pro з’являться перископи, які можуть продемонструвати більше наближення зображення, ніж класичні телефото об’єктиви, які досі встановлюються в iPhone.

Залишається сподіватися, що Apple добре доопрацює цю технологію і продемонструє всім виробникам, хто її вже використовує, як треба насправді робити перископи. Принаймні це було б у дусі компанії з Купертіно.

iPhone 15 – процесор

Ну і куди ж без зростання продуктивності у нових айфонах. Напевно iPhone 15 Pro і Ultra отримають новий процесор Apple A17 , який буде вироблений за 3-нанометровим техпроцесом. Завдяки цьому продуктивність має зрости на 10-15%, а енергоспоживання скоротиться приблизно на 30%. У той же час звичайні моделі iPhone 15 отримають процесор цього року Apple A16 і зрівняються за потужністю з поточними iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max.

Можливо, що відбудеться й збільшення оперативної пам’яті у старших моделях. Замість 6 Гб очікується 8 Гб. Швидше за все, зростання оперативної пам’яті буде пов’язане саме з появою камери-перископа. Очікується, що Apple разом з ним представить і якісь нові функції для камери, які задіятимуть потужність, що зросла.

Dynamic Island на Айфоні

Ну і найбільш помітною для користувачів стане відмова від моноброви у всій лінійці iPhone 15. Навіть базові моделі отримають Dynamic Island та всі функції, які на нього зав’язані. На жаль, інформації про збільшення частоти оновлення екрану в базових моделях немає, а це було б набагато цікавішим оновленням, ніж Dynamic Island. Все-таки досі незрозуміло, ніж він реально краще звичної брови, яка вже стала звичкою, при тому, що від’їдає на екрані більше місця.

А ось збільшену частоту оновлення екрану оцінили б значно більше користувачів. Хоча анімації в iOS і без того досить плавні, зі 120 Гц вони стають ще приємнішими для ока. Але якщо вам новий виріз сподобався, а розщедрюватись на iPhone 14 Pro не хочеться, то наступного року така штука буде і в базовій моделі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024