Топ-5 бюджетих смартфонів на 2023 рік

Найцікавіша добірка недорогих смартфонів на системі Android у 2023 році! У статті ви дізнаєтеся які смартфони варто брати в 2023 і дізнаєтесь про всі їхні характеристики!

1. Samsung Galaxy A03 Core

Samsung випускає найкращі моделі бюджетних смартфонів з великою батареєю на 5000 мАг, що витримує кілька днів активного використання. Заряджання тепер відбувається по сучасному порту USB Type-C. Корпус важить 211 грам і виконаний з матового пластику, що не ковзає і приємного тактильно. Телефон побудований на базі застарілого процесора Unisoc SC9863A з 8 ядрами та скромною частотою 1.6 ГГц. Пам’яті також мало – 2/32 Гб.

Натомість є потрійний лоток, що дозволяє одночасно поставити дві SIM-картки та одну MicroSD. Попереду нас зустрічає 6,5-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю 1600х720 пікселів. У його верхній частині залишили краплинний виріз під 5 Мп фронталку. Основна камера також одна – на 8 Мп зі світлосилою f/2.0, через що у темряві якість фото відчутно знижується.

Вартість Samsung Galaxy A03 Core від 3 999 до 4 107 грн.

2. Vivo Y31

У своєму сегменті Vivo Y31 виділяється наявністю NFC-чіпа, яким ви зможете скористатися для оплати проїзду у громадському транспорті та своїх покупок у магазині. Бюджетник приваблює своїм дизайном, особливо добре він виглядає у синьому кольорі. Ззаду розташована потрійна камера, до складу якої входить провідний 48 Мп об’єктив Samsung S5KGM1ST, 2 Мп для макрозйомки та такий же Боке. Селфі ви робитимете на краплеподібну фронталку з роздільною здатністю 8 Мп.

Користуватися Vivo Y31 буде комфортно завдяки великому 6,58-дюймовому IPS-дисплею з роздільною здатністю 2408х1080 пікселів, що дає чудову деталізацію картинки. На його периметрі майже немає рамок, що дозволило зайняти 86% площі.

Продуктивність побудована на базі 8-ядерного процесора Snapdragon 662 із максимальною частотою 2 ГГц, доповненого 4/128 Гб пам’яті швидкого формату UFS 2.1. Її обсяг можна розширити MicroSD до 1 Тб, причому флешка встановлюється окремий слот. Довго прожити на одному заряді Vivo Y31 дозволяє батарея на 5000 мАг, що підтримує прискорену зарядку 18 Вт по порту USB-C. Сканер відбитків пальців вбудований у клавішу живлення.

3. Poco M4 Pro

Якісний та надійний бюджетний смартфон є одним із найкращих варіантів для покупки у 2022-2023 році. Цьому сприяє ефектний дизайн, гарний екран, камери та продуктивність. Poco M4 Pro насамперед орієнтований на геймерів, про що говорить найновіший процесор MediaTek Dimensity 810 та 4/64 Гб швидкісної пам’яті UFS 2.2. До неї можна додати ще до 1 Тб, але в такому разі доведеться відмовитись від другої SIM-картки. З коробки телефон працює на Android 11, але незабаром має оновитися до 12 версії.

Картинка буде максимально плавною завдяки збільшеній до 90 Гц частоті оновлення IPS-дисплея з діагоналлю 6.6-дюйма при FHD+ роздільній здатності. У його верхній частині острівним чином розташований об’єктив 16 Мп селфі-камери. Нікуди не поділася і фірмова риса телефонів бренду – довгий час автономної роботи, що стало можливим завдяки акумулятору на 5000 мАг. Він швидко заряджається портом USB-C – за 59 хвилин з 0 до 100%. Комплект постачання розширений прозорим чохлом та плівкою на дисплей.

На відміну від попередника, ззаду встановлено подвійну камеру – провідний 50 Мп датчик зі світлосилою f/1.8 поєднується з 8 Мп ультраширококутним об’єктивом з кутом огляду 119 градусів. Бюджетник оснащується NFC-чіпом, бічним дактилоскопічним сканером, підтримує 5G і може керувати всією технікою в будинку завдяки наявності ІЧ-порту. Корпус легкий, приємний тактильно та захищений від бризок за стандартом IP53.

4. Xiaomi Redmi Note 10S

Redmi Note 10S – бюджетний телефон з гарною продуктивністю та батареєю на 5000 мАг, якого вистачає на впевнені 1,5-2 дні без підзарядки. Вона тут швидка – від 33 Вт комплектного блоку та по сучасному порту USB Type-C. У розпорядження користувача потрапляє 6/64 Гб пам’яті швидкого формату UFS 2.2, крім якої йде новий чіпсет Mediatek Helio G95. Він дає хороший рівень продуктивності, достатній для сучасних ігор та набирає в AnTuTu понад 300 тисяч балів.

Поліпшення торкнулися й основної камери. На зміну 48 Мп об’єктиву прийшов 64 Мп. Його можливості розширює 8 Мп ультраширококутний із кутом огляду 119 градусів, допоміжний 2 Мп та 2 Мп для макро-фото. Підтримується 2-кратний оптичний зум, запис відео у FHD 60 FPS або 4K, але лише 30 FPS. Наявність NFC дозволяє безконтактно оплачувати покупки у магазині та проїзд у громадському транспорті.

AMOLED-екран відрізняється величезним запасом яскравості і надає насиченості будь-якій картинці. Він досить великий – 6.43-дюйми і працює під високою роздільною здатністю 2400х1080 пікселів. Острівним способом у нього вбудована 13 Мп селфі-камера. Корпус відповідає класу вологозахисту IP, а в кнопку включення вбудований сканер відбитків пальців.

5. Realme 10

Realme 10 – бюджетний смартфон з гарною камерою та батареєю, якому є чим здивувати. Насамперед хотілося б відзначити Super AMOLED-дисплей, картинка на якому виглядає яскраво і добре деталізована. Навіть більше – частота оновлення збільшена до 90 Гц, за рахунок чого картинка стає максимально плавною. Різниця особливо помітна в іграх та при відтворенні динамічних сцен. Екран великий – він розтягнувся на 6.4-дюйми і має високу роздільну здатність 2400×1080 пікселів.

Щоб на його поверхні не з’явилися подряпини, із заводу встановлено загартоване скло Corning Gorilla Glass 5. Але від падінь воно мало чим допоможе, тому ми рекомендували б поставити додатковий захист. Realme 10 стане чудовим варіантом меломану. Справа в тому, що він підтримує кодеки AptX HD, AAC і LDAC, що дуже покращує звук при прослуховуванні музики в бездротових навушниках. У смартфоні використовується нова версія Bluetooth 5.3, що дає більш стабільне з’єднання та розширює радіус дії. Не забули і про NFC, яким зручно оплачувати покупки чи проїзд у громадському транспорті.

З коробки телефон працює на Android 12, поверх якого накладена гарна та функціональна фірмова оболонка. Продуктивності вистачає під будь-які цілі, зокрема й у іграх. Цьому сприяє потужний процесор MediaTek Helio G99 з 8 ядрами та частотою 2.2 ГГц, який приправлений 8/128 Гб пам’яті. Якщо цього здасться мало, то окремий слот можна поставити MicroSD до 1024 Гб.

Realme 10 пофарбований у стильні градієнтні забарвлення та зручно лежить у руці, адже товщина не перевищує 8 мм. Селфі ви робитимете на 16 Мп фронталку, розташовану у верхньому лівому кутку. Основна камера подвійна – на 50 та 2 Мп, Для своєї ціни вона фотографує відмінно. Автономність, як і завжди у смартфонах Realme, на висоті – батарея на 5000 мАг дає до двох днів автономності. Та й заряджається вона швидко, адже у комплекті йде 33 Вт прискорена зарядка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.