Моделі iPhone 15 Pro матимуть не менше шести ексклюзивних функцій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожною ітерацією Apple робить усе більш очевидною різницю між моделями Pro та не Pro. Ми знаємо, що майбутні моделі iPhone 15 і Plus отримають функцію Smart Island. Крім того, висококласні iPhone 15 Pro і Pro Max (або Ultra) отримають деякі першокласні функції, щоб піднятися на голову вище та підкреслити їх відмінність.

Не так давно MacRumors повідомляв, що iPhone 15 Pro і Pro Max можуть мати наступні шість ексклюзивних функцій:

ЧІП APPLE A17 BIONIC

Згідно з Nikkei Asia, майбутні моделі Pro будуть оснащені чіпом A17 Bionic, заснованим на 3-нм техпроцесі другого покоління TSMC. Таким чином, це покращить продуктивність і енергоспоживання. Минулого року тільки моделі Pro були оснащені новітніми чіпами Apple.

ТИТАНОВИЙ КАРКАС

Як і Apple Watch Ultra, рамки моделей iPhone 15 Pro будуть виготовлені з титану, а не з нержавіючої сталі. Інформація надходить від Джеффа Пу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ПОРТ USB-C

Як доводить аналітик Мінг-Чі Куо, моделі iPhone 15 Pro матимуть порти USB-C, які підтримують як мінімум USB 3.2 або Thunderbolt 3. Це забезпечить набагато швидшу передачу даних. Порт USB-C на стандартних моделях iPhone 15 як і раніше буде обмежений швидкістю USB 2.0.

ВЕЛИКА ПАМ’ЯТЬ

За даними дослідницької компанії TrendForce, моделі iPhone 15 Pro будуть поставлятися зі збільшеним обсяг оперативної пам’яті на 8 ГБ. В той самий час ванільні версії як і раніше використовуватимуть 6 ГБ оперативної пам’яті. Таким чином, шансів у порівнянні з поточними моделями не буде. Додатковий обсяг оперативної пам’яті дозволить таким програмам, як Safari, зберігати більше вмісту активним у фоновому режимі.

ТВЕРДОТІЛЬНА КНОПКА

Куо також стверджує, що моделі Pro матимуть твердотільні кнопки гучності та живлення. Моделі iPhone 15 Pro постачатимуться з двома додатковими Taptic Engines, які забезпечують тактильний зворотний зв’язок, щоб імітувати відчуття натискання кнопки без її фактичного руху. Вона має певну схожість із кнопкою Home на останньому iPhone SE або Touch на новому MacBook.

ОПТИЧНИЙ ЗУМ

Мін-Чі Куо сказав, що Pro Max матиме перископічний телеоб’єктив. Це повинно дозволити пристрою підтримувати принаймні 6-кратне оптичне збільшення порівняно з 3-кратним на моделях iPhone 14 Pro. До речі, Марк Гурман з Bloomberg припустив, що Pro Max можна перейменувати в iPhone 15 Ultra, як і Apple Watch Ultra.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.