Найпопулярніший техноблогер у світі назвав камеру iPhone 14 провальної

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ютубер Маркес Браунлі, також відомий як MKBHD, випустив відео , в якому він докладно описує, чому камери айфонів з кожним роком стають гіршими.

Раніше він проводив сліпий фототест камер смартфонів, у якому Google Pixel 6a посів перше місце, а iPhone 14 Pro опинився на 14-му рядку.

На думку MKBHD, головною проблемою айфонів є постобробка, яка може псувати фотографії. Усі виробники смартфонів застосовують постобробку зображень, щоб програмно покращити якість знімків та компенсувати відсутність великого сенсора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правило, це зниження шуму, регулювання балансу білого та збільшення яскравості, щоб показати більше деталей у темних сценах.

Але Apple вивела постобробку на новий рівень. Алгоритм Smart HDR об’єднує кілька фотографій з різними параметрами в одну. Завдяки цьому айфон вибирає найкращі деталі із різних знімків.

Більшість смартфонів роблять хороші знімки за хороших умов, наприклад, при денному світлі. Але коли текстури та кольори відрізняються, постобробка повинна бути досить розумною, щоб зрозуміти, яке налаштування буде найкращим для всіх цих елементів.

Проблема Smart HDR полягає в тому, що він завжди намагається висвітлити тіні, особливо на обличчях людей, через що фото виходять неприродними. Також iPhone часто сильно збільшує різкість і не завжди чітко визначає відтінок шкіри.

MKBHD вважає, що Apple могла б виправити роботу камери, зробивши її схожою на Google Pixel. Але Apple усвідомлено це не робить, тому що багатьом клієнтам подобається, коли обличчя освітлене рівномірно, навіть якщо в реальному житті це не так.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.