Найкращий смартфон: який вибрати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ринок смартфонів щороку поповнюється моделями. Серед багатьох варіантів важко вибрати по-справжньому якісний і хороший гаджет, який прослужить не один рік. Інформація про найкращі смартфони 2023 року в різних цінових категоріях допоможе визначитися з вибором.

Який телефон купити у 2023 році? За рейтингами порталу Techradar та журналу PC Magazine , серед найкращих гаджетів лінійка iPhone 14, Samsung Galaxy S22, лінійка iPhone 13, Google Pixel 7 Pro, OnePlus 10 Pro, Samsung Galaxy A32, Samsung Galaxy Z Fold 4.

iPhone 14

Якщо купуєте перший телефон або хочете оновити старий смартфон, зверніть увагу на лінійку iPhone 14. Крім звичайного iPhone 14, на вибір надані iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max з додатковими можливостями та покращеними характеристиками. Так, Pro Max версія має дисплей на 6,7 дюйми, пам’ять до 1 ТБ, процесор A16 Bionic, підтримку 4К та Dolby Vision.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вартість смартфонів від Apple останньої лінійки одна з найвищих серед таких девайсів, але за таку вартість покупець отримує багаторічну підтримку, потужні характеристики та систему камер з різними режимами зйомки (система 48-мегапіксельних камер). Відмінна риса нової версії iPhone – Dynamic Island у верхній частині передньої панелі. Тепер «чубчик» стала частиною інтерфейсу користувача з набором функцій.

Який камерофон обрати у 2023 році? До кращих камерофонів (мобільні пристрої, в яких акцент зроблено на камери) відносять iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max, Samsung Galaxy S22 Ultra, iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max.

Samsung S22 Ultra

Автори порталу ZDNet віднесли до найкращих смартфонів 2023 Samsung Galaxy S22 Ultra. Це мобільний пристрій із відмінними можливостями камер та флагманськими характеристиками. Із головних переваг виділяють:

  • можливість зйомки у 8К;
  • пам’ять до 1 ТБ;
  • дисплей на 6,8 дюймів;
  • процесор Qualcomm Snapdragon 8 покоління;
  • батарея на 5000 мАг;
  • широкий вибір кольорів.

Встановлений процесор забезпечує підвищену ефективність та продуктивність порівняно з попередніми моделями. Окрему увагу варто приділити системі камер. Основна задня камера має 108 мегапікселів, доступна функція 100-кратного космічного збільшення для отримання чіткіших зображень Місяця. Нічний режим дозволяє зробити чудові фото при слабкому освітленні. Samsung S22 Ultra поставляється зі стілус S Pen для зручності користування.

Google Pixel 7 Pro

Автори порталу CNET віднесли до найкращих телефонів 2023 Google Pixel 7 Pro. Телефон в рази дешевше за iPhone і Samsung, але в змозі з ними конкурувати. Пристрій відрізняється гарними камерами, вишуканим дизайном та 6,7-дюймовим екраном. Google покращив можливості масштабування в Pixel 7 Pro, надавши йому 30-кратний цифровий зум порівняно з 20-кратним у 6 Pro для зйомки чіткіших знімків.

Крім вартості і чудових камер, до переваг відносять хороший дисплей і плавну роботу з Android 13. З мінусів виділяють відсутність телекамери. Google Pixel 7 та Google Pixel 7 Pro для тих, хто хоче отримати пристрій преміум-класу за невеликі гроші.

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro відрізняється стильним дизайном, високою продуктивністю та ціною, яка нижча, ніж у конкурентів. Це чудовий варіант з підтримкою 5G, який трохи відрізняється від iPhone та Samsung Galaxy, але коштує менше. Телефон має 48-мегапіксельну основну камеру, 50-мегапіксельну ультраширококутну камеру та 8-мегапіксельну телекамеру, а також 3,3-кратний оптичний зум. Фронтальна камера має 32 мегапікселі.

Дисплей пристрою має 6,7 дюймів з максимальною роздільною здатністю 3216х1440 пікселів. Екран може працювати при 120 Гц, що дозволяє отримати максимально плавне зображення при користуванні телефоном. Автор порталу CNET Ендрю Ланксон протестував OnePlus 10 Pro та порівняв з іншими флагманськими пристроями. Телефон чудово показало себе в тестах продуктивності, оскільки в ньому встановлено 8-12 ГБ ОЗУ та Qualcomm Snapdragon 8 покоління.

Samsung Galaxy A32

Який купити бюджетний смартфон у 2023 році? Зверніть увагу на Samsung Galaxy A32. Аналітики порталу PCMag Саша Сеган та Дейв Леклер виділили серед бюджетних моделей Samsung Galaxy A32. Цей телефон примітний тим, що за невисоку вартість у ньому є 5G.

Смартфон вибирають не лише за 5G, а й за 6,5-дюймовий екран, камеру 48 мегапікселів, стильний дизайн та гарну продуктивність. Аналітик Стівен Вінкельман , крім камер, екрану та дизайну, виділив тривалий час автономної роботи та відмінну політику оновлень ПЗ.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Це найдорожчий телефон із запропонованого списку. Samsung Galaxy Z Fold 4 можна назвати інновацією, оскільки це розкладачка із сенсорним екраном. Телефон можна трансформувати на планшет.

Пристрій пропонує широкі можливості та ефективно використовує додатковий простір екрану. Телефон швидкий та потужний, відрізняється корисним багатоекранним режимом. Автор порталу CNET Патрік Холланд зазначив, що на задній кришці встановлені три камери: основна з ширококутним об’єктивом (50 МП), ще одна із надширококутним об’єктивом (12 МП) та третя із триразовим телеоб’єктивом (10 МП). На захисному екрані є селфі-камера (10 МП), а за основним екраном камера під дисплеєм (4 МП).

iPhone 13

Згідно з рейтингом, складеним автором порталу Techradar Філіпа Берна , в 2023 році, як і раніше, актуальний iPhone 13. Зовнішньо і функціонально він мало відрізняється від 14 версії. Це відмінний варіант для тих, хто хоче одержати флагманський смартфон від Apple, але не бажає платити за вартість останнього iPhone.

Сюди належить вся лінійка iPhone 13 – від Mini до Pro Max. Стандартний iPhone 13 – надійний вибір більшості людей. Він відрізняється 6,1-дюймовим екраном та двома відмінними задніми камерами. iPhone 13 — чудовий баланс потужності, продуктивності камери та ціни, якщо порівнювати з 14 версією.

У статті представлені найцікавіші моделі смартфонів, які будуть актуальними у 2023 році. До списку потрапили пристрої з різних цінових сегментів, щоб кожен зміг знайти відповідний смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.