Смартфони

Найкращі флагманські смартфони 2022 року

Share

Весь 2022 був насичений на релізи потужних смартфонів з просунутими характеристиками. Більше того, деякі виробники примудрилися випустити відразу кілька флагманів. Серед модних трендів потрібно відзначити наявність у багатьох моделях 120-герцевих дисплеїв, багатопіксельних камер з оптичною стабілізацією та можливістю зйомки 8K-відео, а також підтримки дуже швидкого заряджання. Загалом, вивчайте нашу добірку найкращих смартфонів-флагманів 2022 року, які вразять вас не лише вражаючими параметрами, а й бездоганним зовнішнім виглядом.

Huawei Mate 50 Pro

Флагман від бренду Huawei по праву вважається одним із найкращих камерофонів. Просунута ультракамера XMAGE отримала дуже широку діафрагму і потужний зум, а також класний режим «Супермакро».

За традицією Mate 50 Pro зберіг класичний дизайн попередників із бічними округленими гранями. З особливостей дизайну – круглий блок із камерами на тильній стороні. Слід виділити великий OLED-дисплей із завантаженими бічними сторонами, ШИМ-затемненням 1440 Гц і частотою оновлення 120 Гц. Працює пристрій на базі найпотужнішого чіпа Snapdragon 8+ Gen1 4G. Батарея на 4700 мАг підтримує швидку зарядку (до 66 Вт). Є якісний 3D-датчик розпізнавання обличчя та крутий стереозвук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S22 Ultra

Фанати серії Galaxy Note та пристроїв бізнес-класу просто повинні звернути увагу на S22 Ultra. Даний смартфон має вишуканий і строгий зовнішній вигляд, де виділяються закруглені краї екрану та основні камери з ефектом «занурення» в гладку поверхню. Є вбудоване електронне перо.

Екран Dynamic AMOLED 2X з дуже високою максимальною яскравістю (1750 ніт) отримав частоту 120 Гц. Є потужна розумна батарея 5000 мАг та швидка зарядка 45 Вт. Приємне враження залишає 108-мегапіксельний основний фотомодуль. Є 10-кратний оптичний і 100-кратний цифровий зум. І дуже якісний нічний режим.

Apple iPhone 14 Pro Max

Новий айфон у максимальній версії, звичайно ж, теж потрапив до числа найкращих. Так, нехай дизайн практично не змінився, але деякі технічні характеристики були помітно покращені. З’явився зовсім новий процесор A16 Bionic з прогресивним нейронним двигуном.

Також інженери Apple помітно покращили основну камеру, яка тепер помітно якісніше знімає у темну пору доби. На окрему похвалу заслуговує екран Super Retina XDR з 6,7-дюймовою діагоналлю. Чудова контрастність дисплея доповнюється підвищеною до 2000 нит пікової яскравістю на вулиці.

Google Pixel 7 Pro

Хочеться мати справу виключно з «голим» Android останньої версії? Тоді Pixel 7 Pro стане найкращим вибором. Цей смартфон придбав першим із коробки 13-ту версію Андроїда. Причому всі оновлення ОС пару-трійку років раніше за всіх отримуватиме саме такий «піксель». Також це чудовий камерофон, адже тут встановлено просунутий сенсор Samsung GN1 з оптичною стабілізацією та гібридною системою автофокусу. Фотографії виходять якісними вдень та вночі.

Цікаво, що 10-мегапіксельна фронтальна камера теж здатна знімати 4K-відео, причому навіть у 60 fps. Порадує і екран LTPO AMOLED з HDR10+,120 Гц і роздільною здатністю 1440 x 3120. Смартфон має гарний скляний корпус із металевою рамкою та захистом від вологи за стандартом IP68.

Sony Xperia 5 IV

Насамперед, Xperia 5 IV буде цікавим фанатам японського бренду і тим людям, які хочуть мати потужний, але компактний смартфон. Витончений корпус девайса практично повністю виконаний зі скла Gorilla Glass Victus, а також ефектна алюмінієва рамка.

Як і раніше смартфони Sony мають дуже якісне звучання. Тут немає зайвої оболонки поверх Android, але певні фірмові доповнення таки присутні. Смартфон працює на базі Snapdragon 8 Gen 1, отримав акумулятор на 5000 мАг та 6,1-дюймовий екран OLED. Слід зазначити потрійну головну камеру з оптикою Zeiss, де всі модулі є 12-мегапіксельними.

Honor 80 Pro

Головним козирем цієї моделі є основний 160-мегапіксельний детектор потрійної камери. Вражає і ширококутний модуль на 50 Мп, який відмінно підходить не тільки для зйомки пейзажів, але й для макрозйомки. Цікаво, що спереду встановлено подвійну фронтальну камеру з головним 50-мегапіксельним датчиком.

До речі, AMOLED-дисплей отримав «острівець», що нагадує останні iPhone. Екран великий, є підтримка 120 Гц, а частота ШІМ сягає 1920 Гц. Потужне залізо підтверджується наявністю чіпа Snapdragon 8+ Gen 1. Для ефективної роботи застосовується ексклюзивна система охолодження.

OnePlus 10 Pro

Мабуть, OnePlus 10 Pro є одним із найвдаліших смартфонів цього бренду як мінімум за останні роки. Екран LTPO2 Fluid AMOLED (1440 x 3216) з піковою яскравістю 1300 ніт, підтримкою HDR10+ та 120 Гц доповнюється камерою Hasselblad 2-го покоління з основним сенсором IMX789 для ширшого динамічного діапазону та покращеного шуму.

Особливо варто відзначити блок із камерами на тильній стороні, який реалізований з керамічної 3D-панелі та спеціальних нанокристалів. А відео можна записувати аж у 4K/120 fps, або ж у 8K та 24 к/с. Також смартфон має потужний процесор від відомої компанії Qualcomm.

Asus Zenfone 9

Завдяки компактним розмірам і більшим можливостям Zenfone 9 сподобається тим, хто не хоче тягати з собою громіздкі флагмани, але бажає мати продуктивний і стильний смартфон. Їм справді зручно користуватися однією рукою за рахунок скромних габаритів та якісних матеріалів.

Подвійна камера придбала 6-осьовий гібридний стабілізатор, що сприятливо позначається на чіткості відео та знімків. За швидкодію хвилюватися нема рації, тому що процесор Snapdragon 8+ Gen 1 відпрацьовує за повною програмою. Тут розміщується гідний екран Super AMOLED з підтримкою 120 Гц і HDR10+.

Vivo X90 Pro+

Наприкінці року популярні китайські бренди люблять дивувати громадськість, випускаючи надзвичайно потужні мобільні пристрої. Одним із таких смартфонів став X90 Pro+, який отримав просто неймовірні характеристики. Отже, загинаємо пальці: Quad-камера з оптикою Zeiss і основним 1-дюймовим датчиком Sony IMX989, LTPO4 AMOLED-дисплей Samsung E6 з піковою яскравістю 1900 нит, а також топовий на сьогодні чіп Snapdragon 8 Gen 2. Загалом, найпрогресивніші технології, то даний флагман готовий це запропонувати.

Xiaomi 13 Pro

Що стосується Xiaomi 13 Pro, то на думку експертів і самого виробника цей смартфон є «вбивцею» iPhone 14 Pro. І з цим важко не погодитися, враховуючи значні параметри пристрою.

По-перше, тут знаходиться потрійна камера з оптикою Leica і просунутим сенсором Sony IMX989. Причому всі модулі вийшли 50-мегапіксельними. По-друге, в апараті знаходиться найсучасніший і найтехнологічніший мобільний процесор Qualcomm SM8550. Це 8-й “дракон” 2-го покоління, який демонструє фантастичну продуктивність. По-третє, екран також не підкачав, адже тут є дисплей Samsung AMOLED E6 нового покоління з динамічною частотою оновлення до 120 Гц і максимальним рівнем яскравості 1900 кд/м2. Приємне доповнення – чіп Surge G1, за допомогою якого забезпечується швидке заряджання 120 Вт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Який смартфон вибрати, якщо потрібна потужна батарея: 7 бюджетних гаджетів

    Прекрасний дисплей, потужний процесор і кілька камер - все це не має значення, якщо вже…

    02.05.2024

    У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

    У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний…

    02.05.2024

    Розбір Huawei Pura 70 Pro виявив незначні відмінності від Ultra

    Huawei розширила доступність серії Pura 70 для міжнародної аудиторії, і потенційні покупці прагнуть дізнатися, чи…

    02.05.2024

    Windows 11 втрачає популярність, а Windows 10 займає 70% ринку і продовжує зростати – в чому причина

    ОС Windows 11 восени виповниться вже 3 роки, але їй все ще важко наздогнати ринкову…

    02.05.2024

    Чутки: Samsung працює над новим флагманським смарт-годинником

    Samsung випустила новий фінансовий звіт, в якому не розповіла про свій прибуток, але й натякнула…

    02.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон у задушливому приміщенні: є можливий небезпечний наслідок

    До початку літа залишилося менше місяця. Наприкінці весни багатьом людям варто дізнатися про важливе правило…

    02.05.2024