Найкращі флагманські смартфони 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Весь 2022 був насичений на релізи потужних смартфонів з просунутими характеристиками. Більше того, деякі виробники примудрилися випустити відразу кілька флагманів. Серед модних трендів потрібно відзначити наявність у багатьох моделях 120-герцевих дисплеїв, багатопіксельних камер з оптичною стабілізацією та можливістю зйомки 8K-відео, а також підтримки дуже швидкого заряджання. Загалом, вивчайте нашу добірку найкращих смартфонів-флагманів 2022 року, які вразять вас не лише вражаючими параметрами, а й бездоганним зовнішнім виглядом.

Huawei Mate 50 Pro

Флагман від бренду Huawei по праву вважається одним із найкращих камерофонів. Просунута ультракамера XMAGE отримала дуже широку діафрагму і потужний зум, а також класний режим «Супермакро».

За традицією Mate 50 Pro зберіг класичний дизайн попередників із бічними округленими гранями. З особливостей дизайну – круглий блок із камерами на тильній стороні. Слід виділити великий OLED-дисплей із завантаженими бічними сторонами, ШИМ-затемненням 1440 Гц і частотою оновлення 120 Гц. Працює пристрій на базі найпотужнішого чіпа Snapdragon 8+ Gen1 4G. Батарея на 4700 мАг підтримує швидку зарядку (до 66 Вт). Є якісний 3D-датчик розпізнавання обличчя та крутий стереозвук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S22 Ultra

Фанати серії Galaxy Note та пристроїв бізнес-класу просто повинні звернути увагу на S22 Ultra. Даний смартфон має вишуканий і строгий зовнішній вигляд, де виділяються закруглені краї екрану та основні камери з ефектом «занурення» в гладку поверхню. Є вбудоване електронне перо.

Екран Dynamic AMOLED 2X з дуже високою максимальною яскравістю (1750 ніт) отримав частоту 120 Гц. Є потужна розумна батарея 5000 мАг та швидка зарядка 45 Вт. Приємне враження залишає 108-мегапіксельний основний фотомодуль. Є 10-кратний оптичний і 100-кратний цифровий зум. І дуже якісний нічний режим.

Apple iPhone 14 Pro Max

Новий айфон у максимальній версії, звичайно ж, теж потрапив до числа найкращих. Так, нехай дизайн практично не змінився, але деякі технічні характеристики були помітно покращені. З’явився зовсім новий процесор A16 Bionic з прогресивним нейронним двигуном.

Також інженери Apple помітно покращили основну камеру, яка тепер помітно якісніше знімає у темну пору доби. На окрему похвалу заслуговує екран Super Retina XDR з 6,7-дюймовою діагоналлю. Чудова контрастність дисплея доповнюється підвищеною до 2000 нит пікової яскравістю на вулиці.

Google Pixel 7 Pro

Хочеться мати справу виключно з «голим» Android останньої версії? Тоді Pixel 7 Pro стане найкращим вибором. Цей смартфон придбав першим із коробки 13-ту версію Андроїда. Причому всі оновлення ОС пару-трійку років раніше за всіх отримуватиме саме такий «піксель». Також це чудовий камерофон, адже тут встановлено просунутий сенсор Samsung GN1 з оптичною стабілізацією та гібридною системою автофокусу. Фотографії виходять якісними вдень та вночі.

Цікаво, що 10-мегапіксельна фронтальна камера теж здатна знімати 4K-відео, причому навіть у 60 fps. Порадує і екран LTPO AMOLED з HDR10+,120 Гц і роздільною здатністю 1440 x 3120. Смартфон має гарний скляний корпус із металевою рамкою та захистом від вологи за стандартом IP68.

Sony Xperia 5 IV

Насамперед, Xperia 5 IV буде цікавим фанатам японського бренду і тим людям, які хочуть мати потужний, але компактний смартфон. Витончений корпус девайса практично повністю виконаний зі скла Gorilla Glass Victus, а також ефектна алюмінієва рамка.

Як і раніше смартфони Sony мають дуже якісне звучання. Тут немає зайвої оболонки поверх Android, але певні фірмові доповнення таки присутні. Смартфон працює на базі Snapdragon 8 Gen 1, отримав акумулятор на 5000 мАг та 6,1-дюймовий екран OLED. Слід зазначити потрійну головну камеру з оптикою Zeiss, де всі модулі є 12-мегапіксельними.

Honor 80 Pro

Головним козирем цієї моделі є основний 160-мегапіксельний детектор потрійної камери. Вражає і ширококутний модуль на 50 Мп, який відмінно підходить не тільки для зйомки пейзажів, але й для макрозйомки. Цікаво, що спереду встановлено подвійну фронтальну камеру з головним 50-мегапіксельним датчиком.

До речі, AMOLED-дисплей отримав «острівець», що нагадує останні iPhone. Екран великий, є підтримка 120 Гц, а частота ШІМ сягає 1920 Гц. Потужне залізо підтверджується наявністю чіпа Snapdragon 8+ Gen 1. Для ефективної роботи застосовується ексклюзивна система охолодження.

OnePlus 10 Pro

Мабуть, OnePlus 10 Pro є одним із найвдаліших смартфонів цього бренду як мінімум за останні роки. Екран LTPO2 Fluid AMOLED (1440 x 3216) з піковою яскравістю 1300 ніт, підтримкою HDR10+ та 120 Гц доповнюється камерою Hasselblad 2-го покоління з основним сенсором IMX789 для ширшого динамічного діапазону та покращеного шуму.

Особливо варто відзначити блок із камерами на тильній стороні, який реалізований з керамічної 3D-панелі та спеціальних нанокристалів. А відео можна записувати аж у 4K/120 fps, або ж у 8K та 24 к/с. Також смартфон має потужний процесор від відомої компанії Qualcomm.

Asus Zenfone 9

Завдяки компактним розмірам і більшим можливостям Zenfone 9 сподобається тим, хто не хоче тягати з собою громіздкі флагмани, але бажає мати продуктивний і стильний смартфон. Їм справді зручно користуватися однією рукою за рахунок скромних габаритів та якісних матеріалів.

Подвійна камера придбала 6-осьовий гібридний стабілізатор, що сприятливо позначається на чіткості відео та знімків. За швидкодію хвилюватися нема рації, тому що процесор Snapdragon 8+ Gen 1 відпрацьовує за повною програмою. Тут розміщується гідний екран Super AMOLED з підтримкою 120 Гц і HDR10+.

Vivo X90 Pro+

Наприкінці року популярні китайські бренди люблять дивувати громадськість, випускаючи надзвичайно потужні мобільні пристрої. Одним із таких смартфонів став X90 Pro+, який отримав просто неймовірні характеристики. Отже, загинаємо пальці: Quad-камера з оптикою Zeiss і основним 1-дюймовим датчиком Sony IMX989, LTPO4 AMOLED-дисплей Samsung E6 з піковою яскравістю 1900 нит, а також топовий на сьогодні чіп Snapdragon 8 Gen 2. Загалом, найпрогресивніші технології, то даний флагман готовий це запропонувати.

Xiaomi 13 Pro

Що стосується Xiaomi 13 Pro, то на думку експертів і самого виробника цей смартфон є «вбивцею» iPhone 14 Pro. І з цим важко не погодитися, враховуючи значні параметри пристрою.

По-перше, тут знаходиться потрійна камера з оптикою Leica і просунутим сенсором Sony IMX989. Причому всі модулі вийшли 50-мегапіксельними. По-друге, в апараті знаходиться найсучасніший і найтехнологічніший мобільний процесор Qualcomm SM8550. Це 8-й “дракон” 2-го покоління, який демонструє фантастичну продуктивність. По-третє, екран також не підкачав, адже тут є дисплей Samsung AMOLED E6 нового покоління з динамічною частотою оновлення до 120 Гц і максимальним рівнем яскравості 1900 кд/м2. Приємне доповнення – чіп Surge G1, за допомогою якого забезпечується швидке заряджання 120 Вт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.