Смартфони

В 2023 році Apple запустить дуже потрібну функцію iOS

Share

Влітку 2022 року компанія Apple провела щорічну конференцію WWDC 2022, на якій показала фанатам майбутні iOS, iPadOS та macOS. Однією з відкладених фішок iOS 16 став кардинально перероблений CarPlay. За допомогою MacRumors ми зібрали п’ять ключових особливостей майбутньої медіасистеми для автомобілів від Apple.

  • Підтримка кількох дисплеїв. Новий CarPlay зможе задіяти всі дисплеї в автомобілі та виводити на них різну інформацію – розваги, навігацію, панель приладів та багато іншого. Apple запевняє, що систему буде адаптовано під кожен конкретний автомобіль. 

  • Інтеграція з панеллю приладів. Підключений до медіасистеми авто iPhone більше не буде відеоплеєром і навігатором: тепер CarPlay зможе інтегруватися прямо в електронну панель приладів з відображенням спідометра, тахометра, одометра, рівня палива і температури двигуна і так далі. Водії зможуть обирати дизайн та компонування панелі. 
  • Клімат контроль. Ще одна функція, яка буде інтегрована у CarPlay. Централізований доступ до клімат-контролю дозволить легко регулювати температуру повітря, підігріву сидінь і керма, швидкість вентилятора і так далі. 

  • Віджети. Після впровадження віджетів до iOS та iPadOS Apple приносить їх і в CarPlay. Вони дуже схожі на «айфонівські» і відображатимуть погоду, нагадування, розпорядок дня, навігацію та багато іншого. 

  • FM-радіо. Воно повертається! Майбутня версія CarPlay буде включати в себе абсолютно новий додаток “Радіо”, який інтегруватиметься з вбудованим в авто радіоприймачем.

За заявою Apple, новий CarPlay побачить світ наприкінці 2023 року. Оскільки це оновлення стало дуже масштабним, його неможливо здійснити простим апдейтом iOS – потрібне особливе обладнання самого авто. Тому система буде доступна на нових машинах Audi, Toyota, Honda, Jaguar, Land Rover, Mersedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo та інших брендах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: AppleiOS
  • Останні записи

    Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

    Три моделі смартфонів екосистеми “Сяомі” більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

    06.05.2024

    Мільярди Android-пристроїв вразливі для нової атаки

    Дослідники з Microsoft виявили, що багато додатків Android — у тому числі як мінімум чотири…

    06.05.2024

    Apple не планує впроваджувати технологію розпізнавання обличчя під екраном у свої пристрої до 2026 року

    Аналітик Омар Сохаїл стверджує, що Apple не впроваджуватиме технологію розпізнавання осіб під дисплеєм у свої…

    06.05.2024

    Схоже, презентація нових iPad буде дуже короткою

    Напередодні завтрашньої презентації Apple, на якій компанія представить нові планшети та аксесуари, журналіст Bloomberg Марк…

    06.05.2024

    Apple планує випустити складаний 20,3-дюймовий гібрид у 2025 році, а складаний iPhone – у 2026 році

    Компанія Apple активізує роботу над складними пристроями, йдеться в новій записці для інвесторів, що потрапила…

    06.05.2024

    Чутки: OnePlus 13 отримає новий старий дизайн

    У скарбничці чуток про майбутній флагманський смартфон OnePlus 13 з'явилася нова інформація. На просторах китайської…

    06.05.2024