В 2023 році Apple запустить дуже потрібну функцію iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Влітку 2022 року компанія Apple провела щорічну конференцію WWDC 2022, на якій показала фанатам майбутні iOS, iPadOS та macOS. Однією з відкладених фішок iOS 16 став кардинально перероблений CarPlay. За допомогою MacRumors ми зібрали п’ять ключових особливостей майбутньої медіасистеми для автомобілів від Apple.

  • Підтримка кількох дисплеїв. Новий CarPlay зможе задіяти всі дисплеї в автомобілі та виводити на них різну інформацію – розваги, навігацію, панель приладів та багато іншого. Apple запевняє, що систему буде адаптовано під кожен конкретний автомобіль. 

  • Інтеграція з панеллю приладів. Підключений до медіасистеми авто iPhone більше не буде відеоплеєром і навігатором: тепер CarPlay зможе інтегруватися прямо в електронну панель приладів з відображенням спідометра, тахометра, одометра, рівня палива і температури двигуна і так далі. Водії зможуть обирати дизайн та компонування панелі. 
  • Клімат контроль. Ще одна функція, яка буде інтегрована у CarPlay. Централізований доступ до клімат-контролю дозволить легко регулювати температуру повітря, підігріву сидінь і керма, швидкість вентилятора і так далі. 

  • Віджети. Після впровадження віджетів до iOS та iPadOS Apple приносить їх і в CarPlay. Вони дуже схожі на «айфонівські» і відображатимуть погоду, нагадування, розпорядок дня, навігацію та багато іншого. 

  • FM-радіо. Воно повертається! Майбутня версія CarPlay буде включати в себе абсолютно новий додаток “Радіо”, який інтегруватиметься з вбудованим в авто радіоприймачем.

За заявою Apple, новий CarPlay побачить світ наприкінці 2023 року. Оскільки це оновлення стало дуже масштабним, його неможливо здійснити простим апдейтом iOS – потрібне особливе обладнання самого авто. Тому система буде доступна на нових машинах Audi, Toyota, Honda, Jaguar, Land Rover, Mersedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo та інших брендах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.