5 найкращих iPhone для покупки у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2022 рік добігає кінця, і слід подумати, що нам може запропонувати 2023 рік, якщо ми хочемо купити новий iPhone. Ми зібрали для вас підбірку з 5 найкращих iPhone, які можна буде купити у наступному році. У підбірці зібрані найкращі варіанти у різних цінових категоріях та для різних випадків життя, щоб ви могли вибрати той, який найкраще підходить під ваші потреби та ваш бюджет.

iPhone SE (2022)

Найкомпактніший та найдоступніший iPhone, який варто розглядати для покупки, якщо вам подобаються iPhone традиційного дизайну (з фізичною кнопкою Home), варто придивитися до iPhone SE 2022 року (третього покоління). Модель має дуже потужний процесор, хорошу камеру та дуже компактний форм-фактор.

Серед фішок слід звернути увагу на підтримку бездротової зарядки, захист від вологи та пилу за стандартом IP67 та можливість роботи з eSIM (вбудованими SIM-картами). Крім цього, хоч це поки не актуально для нашого ринку, смартфон може працювати в мережах п’ятого покоління (має підтримку 5G). Безумовно, є і недоліки – наприклад, все ще не найкраща автономність, але вона покращилась у порівнянні з iPhone SE 2020, і явно буде кращою, якщо ви переходите з iPhone 8, 7 та старіших моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14

У iPhone 14, який був презентований декілька місяців тому, майже усі ті самі характеристики, що й у його попередника, iPhone 13 – тут такий самий дизайн, аналогічні дисплей та процесор. Модель має підтримку роботи в мережах п’ятого покоління, підтримує MagSafe та захищена від вологи та пилу за стандартом IP68, а також пропонує хорошу автономність.

Основне оновлення – камера, яка у цьому поколінні почала краще знімати у сценаріях з низьким рівнем освітлення. Модель, звісно, не варта уваги, якщо ви користуєтесь iPhone 13 чи iPhone 12 і очікуєте від смартфона чогось нового, але на випадок, якщо у вас старіший смартфон – iPhone 14 стане непоганим вибором. У випадку, якщо ви хочете більший дислпей з практично незмінними характеристиками у порівнянні з iPhone 14 і не хочете переплачувати за Pro-версію – слід звернути увагу на iPhone 14 Plus.

iPhone 14 Pro Max

Основний флагман цього року – iPhone 14 Pro Max. Модель отримала оновлений дизайн з новим вирізом Dynamic Island, який прийшов на зміну “брові”, що була у попередніх поколіннях iPhone. Крім цього, тут використовується неймовірно потужний чіпсет Apple A16 Bionic (нагадаємо, у iPhone 14 встановлений минулорічний Apple A15 Bionic).

Крім цього, тут була покращена камера: модулі не лише фізично збільшились – основний сенсор тепер має роздільну здатність 48 МП. Смартфон має справді топовий акумулятор, який вигідно вирізняє його не лише серед модельного ряду iPhone, але і серед флагманських рішень на Android. Підсумовуючи, купуючи iPhone 14 Pro Max, ви обираєте топове рішення, яке націлене на тривалий період використання та зібрало у себе всі найкращі технології, які Apple зараз пропонує у своїх смартфонах. Якщо ви хочете весь перелік технологій Pro-версії 2022 року у більш компактному корпусі, варто звернути увагу на iPhone 14 Pro.

iPhone 13 mini

Якщо ви хочете компактний смартфон, але не з класичним дизайном з кнопкою Home, а з вирізом зверху дисплея, слід звернути увагу на iPhone 13 mini. Якщо iPhone 12 mini багато користувачів сприйняли холодно, то iPhone 13 mini виправив проблеми попередника, і зараз доступний за досить приємною ціною.

Слід зазначити, що модель пропонує не лише флагманський перелік характеристик у компактному корпусі – топову камеру та процесор, у нього ще й дуже непогана автономність. Словом, якщо вам потрібний компактний iPhone з усіма флагманськими фішками – зверніть увагу на iPhone 13 mini (на жаль, у iPhone 14 Apple вирішила відмовитись від mini-варіанту).

iPhone 15

Ну і, звісно, якщо мова про iPhone у 2023 році (хоч і в другій половині наступного року), варто згадати про те, що наступного року нам покажуть нові iPhone 15. Про них поки відомо не так багато, як хотілось би, але інсайдери стверджують, що усі моделі, а не лише Pro-версії, отримають Dynamic Island замість “брови”. Крім цього, iPhone 15 гарантовано отримає роз’єм USB-C замість застарілого Lightning (цього вимагає нове законодавство Європейського Союзу, і вже відомо, що Apple, як і іншим виробникам, точно доведеться оснащувати свої пристрої єдиним стандартом USB-C).

Ймовірно, iPhone 15 будуть мати таку саму основну камеру з роздільною здатністю 48 МП, якою зараз вже оснащують топові iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Окрім цього, є інформація про те, що зйомка загалом отримає досить серйозне покращення – так, у моделях може з’явитися по дві фронтальні камера, підтримка зйомки відео у 8К, а також перископічний телефото модуль з п’ятикратним оптичним зумом. Загалом, очікування від нових iPhone 15 досить серйозні, і якщо ви плануєте придбати iPhone у другій половині 2023 року – можливо, варто почекати на iPhone 15, які пропонуватимуть нові можливості та технології.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.