Названо налаштування які допоможуть вам зробити найкращі фото на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Видання 9to5mac розповіло, які параметри слід змінити в камері iPhone, щоб отримувати на неї кращі фотографії та ролики.

1. Сітка.

Увімкнення сітки в «Камері» робить зйомку набагато простіше. Так буде легше не завалити обрій, вибрати правильне розташування для центрального об’єкта і т.і.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. ProRAW та ProRes.

Починаючи з iPhone 12 Pro, Apple дозволяє робити знімки у форматі ProRAW прямо у додатку “Камера”. У iPhone 13 Pro компанія також додала підтримку відео ProRes – кодека з мінімальним стисненням, який забезпечує більш високу якість.

3. Віддзеркалення з передньої камери.

За замовчуванням, кожна фотографія, яку ви робите за допомогою селфі-камери вашого iPhone, перевертається. Однак, якщо хочете, щоб смартфон так не робив, вам потрібно увімкнути параметр “Передня камера дзеркально”.

4. Контроль макрозйомки.

iPhone 13 Pro і iPhone 14 Pro мають режим макрозйомки для надширококутного об’єктива. Він включається автоматично залежно від відстані між iPhone та об’єктом, який ви знімаєте. На щастя, цю опцію можна вмикати вручну. Для цього потрібно вимкнути параметр «Автомакро» у «Параметри» > «Камера».

5. Фотографічні стилі.

За промовчанням для «Камери» вибрано стиль «Стандартний». Щоб вибрати інший, потрібно відкрити програму, торкнутися кнопки елементів керування камерою, а потім кнопки “Фотографічні стилі”. Після цього потрібно скидатися вліво, щоб переглянути різні стилі.

6. Змінити роздільну здатність відео.

Наприклад, можна налаштувати iPhone на запис відео з роздільною здатністю 720p для економії місця у сховищі.

7. Зберегти налаштування.

Коли ви фотографуєте або знімаєте відео на свій iPhone, ви можете зробити багато налаштувань. За замовчуванням, коли ви закриваєте програму «Камера», ці параметри скидаються. Але їх можна зберегти. Для цього потрібно перейти в меню “Налаштування” > “Камера” > “Збереження налаштувань”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.