Смартфон із якою камерою кращий. iPhone 14 Pro програв Google Pixel за 15 тисяч гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні роки триває запекла боротьба між двома камерофонами — iPhone та Google Pixel. Визначити найкращий практично неможливо: в обох смартфонах розробники роблять ставку на нейромережі та покращення фотографій , а не на мегапікселі, тому Samsung традиційно залишається за дужками. Користувачі часто ставляться упереджено до вибору камери в смартфоні – який бренд на слуху, той і краще. Тому блогер Маркес Браунлі придумав класний спосіб вибрати найкращий камерофон – за допомогою сліпого тесту, в якому потрібно вибирати варіант знімка, що сподобався. Перевіримо, який смартфон фотографує краще за результатами опитування.

Як вибрати смартфон з гарною камерою

Блогер Маркес Браунлі відомий під ніком MKBHD, щороку влаштовує голосування за найкращу камеру у смартфоні. Раніше опитування проводилося в соцмережах, але ви ж розумієте, наскільки суб’єктивними є такі методи: має місце накрутка голосів, тому в 2022 році для цього було створено окремий веб-сайт . За підсумками голосування з’ясувалося, що новенький iPhone 14 Pro не такий ідеальний.

Бюджетний смартфон від Google виявився кращим камерофоном, ніж топовий iPhone

Найгіршими виявилися Sony Xperia 1 IV, Motorola Edge 30 Ultra та Nothing Phone. Дивно бачити не на останньому місці iPhone SE 2022, оскільки його в принципі важко назвати камерофоном. У дешевому смартфоні від Apple її можна використовувати тільки для відеодзвінків або знімків при хорошому освітленні, але на дива чекати не доводиться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Навряд чи розробники Xiaomi 12S Ultra чекали таких поганих результатів!

У тесті представлені знімки при звичайному та слабкому освітленні, а також фотографії, зроблені у портретному режимі із 16 смартфонів. Сайт із голосуванням відкритий до кінця січня, тому у вас є можливість перевірити, який смартфон краще фотографує. І, можливо, навіть визначитися з майбутньою покупкою!

Найкращим при зйомці при нормальному освітленні виявився Oppo Find X5 Pro

Oppo Find X5 Pro виявився найкращим для зйомок при нормальному освітленні. І з цим важко не погодитись: я сам пройшов цей тест і цей смартфон опинився на першому місці. Якість знімка і справді тішить: небо, яке видно з вікна, не засвічується, шкіра має природний тон, а фотка не затемнюється і не жовтить на відміну від кадрів з інших смартфонів.

Слева фото на Galaxy S22, справа — на Moto Edge

А тепер погляньте на знімки з Galaxy S22 та Motorola Edge 30 Ultra: один знімок надто яскравий, що колір неба взагалі не видно, а інший – неприродно темний, ніби яскравість вручну знизили до мінімуму.

Не знаю, як ви, але я вирішив пройти тест сам. У підсумку, найкращі знімки робить Oppo Find X5 Pro , друге місце посів Zenfone 9, а на третьому місці опинився Xperia 1 IV. Найкращого я вибрав безпомилково — 10 точних відповідей, хоча мені здалося, що око замилилося. iPhone 14 Pro виявився взагалі в самому низу списку. Найгірші фотографії робить смартфон Motorola Edge 30 Ultra . Внизу списку опинилися також Nothing Phone і новий Xiaomi 12S Ultra .

Який смартфон краще фотографує вночі

Для зйомок у темряві найкращим виявився Vivo X80 Pro+. Тільки погляньте на те, як він якісно фотографує: видно і небо, і місяць, а тон шкіри залишається природним – текстура не спотворюється.

Смартфон від Vivo робить якісні знімки та передає кольори натурально

Насправді, не можна сказати, що якісь смартфони знімають гірше у темряві. Просто вони роблять це по-своєму: одні розмазують нічне небо, інші трохи жовтять або, навпаки, створюють фотографії в холодних відтінках. Так що кожен знімок по-своєму хороший. До тих пір, поки ви не побачите фото з iPhone 14 Pro: він чомусь надав знімку зелений відтінок, чим все зіпсував.

iPhone 14 Pro зробив дуже темний знімок і «розмазав» місяць

Примітний знімок на Galaxy S22: він вийшов непоганим, але не ідеальним. Де-не-де кольоропередача неприродна: толстовка світліша, ніж вона є, небо також «освітлили» нейромережі. В іншому вийшло досить симпатично хоч би в порівнянні з iPhone. Найгіршим у цій категорії виявився iPhone SE, але це зрозуміло: смартфон просто не має режиму нічної зйомки.

S22 зробив хороший, якісний знімок, зберігши при цьому високу деталізацію

Цікаве й голосування за найкращий знімок у портретному режимі : зроблено його на Pixel 7 Pro! Це логічно: кадр вийшов дуже чітким, без підвищеної яскравості об’єктів з високою деталізацією. Задній план розмитий у міру: він не перетворився на кашу як на фотографіях з інших смартфонів. Написи, елементи на одязі все видно без збільшення. Одним словом – гарно!

Чудове фото в портретному режимі на Pixel 7 Pro, чи не так?

А ось друге місце посів також Pixel, але це Pixel 6a! Це свідчить, що навіть бюджетна модель вміє знімати лише на рівні флагмана. Різниця як напевно є, але я помітив тільки сильне розмиття заднього плану. Як на мене, знімки ідентичні, начебто зроблені на один смартфон!

Pixel 6a робить фотографії в портретному режимі точнісінько як Pixel 7 Pro!

Третє місце зайняв Realme 10 Pro. Здається, проблема смартфона в тому, що він надто сильно розмиває нерівності на обличчі та заднє тло — є перебір із б’юті-фільтрами. В іншому – досить непогано. Далі розташувалися Galaxy S22 Ultra і Zenfone 9: смартфон від Samsung замазує текстуру шкіри, а смартфон від Asus – неприродно затемняє знімок, через що псується перенесення кольорів.

Порівняно зі смартфонами від Google, Samsung та Asus (зліва направо) починають спотворювати знімок, роблячи його неприродним

Маркес Браунлі докладно розповів про підсумки і пояснив усі нюанси голосування, а також відмінності як зняті фотографії у своєму відео. Обов’язково подивіться відео: особисто маю певні питання і з багатьма я не згоден, хоч і не є професійним фотографом.

У моєму ж топі, найкраще виявився Pixel 6a, друге місце посів ROG Phone 6, а третє – Moto Edge 30 Ultra, який не сподобався багатьом за результатами “народного” голосування. До мого ТОП-3 підібрався Pixel 7 Pro, а ще покращилися результати iPhone 14 Pro – він виявився ближчим до лідерів, ніж до аутсайдерів. До речі, найгірші смартфони для зйомки в портретному режимі – Realme 10 Pro+, Xperia 1 IV та iPhone SE. Як бачите, кожен робить свій вибір, а результати можуть не збігатися з думкою більшості.

Насправді, цей тест — добрий спосіб вибрати найкращий камерофон особисто для себе. Але навіть у нього є свої недоліки: його і справді потрібно робити уважно і вдумливо, а не просто натискати абияк, аби скоріше дізнатися результати. Викладати всі фото немає сенсу, тому що їх краще подивитися самостійно на сайті або у відео.

Та й визначити, на який смартфон вони зроблені неможливо — жодних підказок немає, тому опитування виходить найбільш об’єктивним. За підсумком, вибираєш кращого з кращих або найгіршого з найгірших — виходить такий собі тест на уважність!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.