Apple не може розпродати iPhone 14 Plus

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

У iPhone 14 та iPhone 14 Plus справи йдуть зовсім неважливо. Базовий iPhone з великим екраном, схоже, не популярний у користувачів. Випуск iPhone 15 може ознаменувати початок значної реорганізації Apple.

Реклама

Apple не може просунути на ринок iPhone 14 Plus. Успіх топових апаратів, iPhone 14 Pro і Pro Max, незаперечний, незважаючи на їхню високу ціну. Компанія з Купертіно зробила помилкове припущення, що версія їхнього «базового» iPhone з великим екраном приверне увагу. На думку багатьох аналітиків, причиною цього є ціновий розрив між 14 Pro та 14 Plus.

У iPhone 14 Plus не тільки відсутні функції, представлені в iPhone 14 Pro, такі як Dynamic Island, але й використовується той самий процесор A15, що і в iPhone 13 Pro Max. Тому для багатьох користувачів покупка уживаного iPhone 13 Pro Max краще за придбання нового 14 Plus.

Попит на iPhone 14 Plus практично відсутній

iPhone 14 Plus не можна назвати жахливим пристроєм: відмінний екран, дизайн привабливий, продуктивність хороша, але на цьому все. Загальні результати продажу пристрою відбивають цю скромність. За даними Digitimes, компанія Pegatron, виробник iPhone 14 та iPhone 14 Plus, відзначає щомісячне зниження доходів. Тайванське підприємство стверджує, що у листопаді його дохід знизився на 28,3%.

Як зазначає Digitimes, iPhone 14 Plus був випущений більш ніж на місяць пізніше за інші моделі. Він був убитий внаслідок цієї затримки у запуску. Покупці отримали можливість ознайомитись з унікальними характеристиками iPhone 14 Pro. А 14 і 14 Plus дедалі більше здаються представниками втраченого покоління. У 2022 році на них припадатиме лише 36% продажів смартфонів Apple.

7 вересня 2022 року було представлено iPhone 14 Plus та інші смартфони 14-ї серії. Через два дні на нього можна було оформити попереднє замовлення, але на відміну від трьох своїх побратимів, його не можна було отримати з 16 вересня. Фактично iPhone 14 Plus з’явився на ринку з 9 жовтня.

Ціна на iPhone 14 Plus на 128 ГБ починається із $799. Йому доступні лише три варіанти обсягу пам’яті: 128 ГБ, 256 ГБ та 512 ГБ. Пам’ять на 1 ТБ у варіантах Pro недоступна для базового та Plus моделей.

Концепція iPhone 14 Plus

Концепція iPhone 14 Plus була гарною: надати iPhone з більшим екраном за нижчою ціною, ніж варіант Pro Max. За ту ціну, за яку він продається, цей смартфон має безліч недоліків, але він також має суперників. Звичайно є конкуренція з боку Android, але є і стара продукція Apple.

Плюси iPhone 14 Plus

  • Великий дисплей
  • Акуратний дизайн
  • Чудовий екран
  • Дуже хороша продуктивність
  • Час роботи від акумулятора
  • Хороша камера
  • Справді ефективний нічний режим
  • iOS, чудова операційна система

Мінуси iPhone 14 Plus

  • Досить висока ціна порівняно з конкурентами
  • Низька швидкість заряджання
  • Не найкраща робота камери у деяких сценаріях
  • Цифровий зум не так добре реалізований
  • Відсутність автофокусу з ультраширококутним сенсором
  • Відсутність 120 Гц у смартфоні за $799.

Ми не рекомендуємо купувати iPhone 14 Plus

iPhone 14 Plus – це гарний додаток до лінійки смартфонів компанії. Його цінове позиціонування має сенс з огляду на структуру цін Apple, а різниця в $300 виправдовує незначні компроміси, зроблені на користь iPhone 14 Pro Max. Apple пропонує смартфон, який поєднує традиційний дизайн, високий цінник і величезний екран.

iPhone 14 Plus, безперечно, викликає глузування з боку інших пристроїв, навіть якщо він добре позиціонується серед своїх братів. Є багато прикладів Android-пристроїв, які є настільки ж якісними та значно менш дорогими.

За додаткові $100 ви можете придбати Vivo X80 Pro або Oppo Find X5 Pro, дві чудові моделі 2022 року. Різниця в ціні невелика. Однак за цю суму ви отримуєте Android-пристрій, який можна порівняти з iPhone 14 Pro Max. Хтось може заперечити, що порівнювати iPhone зі смартфоном на Android – не найвдаліше рішення. Тому давайте порівняємо 14 Plus з деякими з попередніх моделей Apple.

Які iPhone з великим екраном та ціною близько $999 ми можемо знайти? 13-дюймовий iPhone Pro Max. Так, фантастичний iPhone 13 Pro Max, як і раніше, забезпечує повноцінне і якісне зображення і доступний за порівнянною ціною. Він є чемпіоном 2021 року з фото- та відеозйомки. Він має рамку із нержавіючої сталі з полірованим корпусом. У ньому використовується екран LTPO із частотою 120 Гц.

І, здається, що iPhone 13 Pro Max є чудовою альтернативою iPhone 14 Pro Max. І, звичайно, він також перевершує 14 Plus у цій ситуації. Нарешті, ми не рекомендуємо купувати цей смартфон, тому що на ринку є найкращі варіанти за тією ж чи нижчою ціною.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ