Топ-5 дешевих смартфонів до 15 000 гривень

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Бюджетний сегмент смартфонів не пропонує топових функцій, доступних у флагманських пристроях. Для збереження невисокої вартості виробникам доводиться заощаджувати тих чи інших можливостях. Однак, найкращі доступні моделі оснащені якісними камерами, великими дисплеями для перегляду відео та ігор, масивними батареями для тривалої роботи. При виборі телефону в даному ціновому діапазоні вам доведеться піти на деякі компроміси, але в цілому ви будете приємно вражені тим, що пропонують бюджетні телефони. Читайте далі, щоб дізнатися про п’ять гідних моделей вартістю до 15 000 гривень.

Реклама

Realme Narzo 50i Prime

Смартфон отримав IPS LCD-дисплей з діагоналлю 6,5″, роздільною здатністю HD+ та стандартною частотою оновлення (60 Гц). Через невисоку щільність пікселів (270 ppi) іноді помітна пікселізація, особливо в іконках інтерфейсу користувача і тексті з дрібним розміром шрифту. Максимальна яскравість невисока (близько 400 ніт), для використання під прямим сонячним промінням цього недостатньо. Загалом панель велика та барвиста, підходить для перегляду відео. Крім того, доступне налаштування кольору, що рідко зустрічається в бюджетних пристроях.

Процесор Unisoc T612 усередині Narzo 50i Prime – це крок вперед у порівнянні з набором мікросхем Unisoc SC9863A, встановленим у Realme C30 та Realme C33. Потужності достатньо для повсякденних програм (месенджери, електронна пошта, онлайн покупки тощо) і навіть простих ігор (наприклад, Alto’s Odyssey, Mobile Legends та Monument Valley). Версія з 4 Гб оперативної пам’яті добре справляється з багатозадачністю, суттєвих затримок при перемиканні між програмами немає.

Realme Narzo 50i Prime оснащений батареєю на 5000 мА·год. Він легко витримує цілий день інтенсивного використання (до кінця дня залишається приблизно 25%). Зарядка здійснюється через застарілий порт microUSB і дуже повільна: від 0 до 100% майже 3,5 години.

На задній панелі встановлено одиночну камеру з роздільною здатністю 8 Мп і LED-спалах, спереду – 5-мегапіксельна селфі-камера. Якість знімків повністю відповідає ціні. При достатньому освітленні виходять хороші знімки, але їм не вистачає чіткості та деталізації.

Huawei Nova Y90

Huawei nova Y90 оснащений 6,7-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 2388 x 1080 пікселів та частотою оновлення до 90 Гц для більш плавної роботи. Кольори яскраві, з гарною контрастністю та кутами огляду. Рамки навколо екрана вузькі (1,05 мм), яскравість є достатньою для використання при денному світлі.

Батарея ємністю 5000 мА·год підтримує швидке заряджання HUAWEI SuperCharge потужністю 40 Вт. 10-хвилинна зарядка забезпечує більше 2 годин гри. За півгодини смартфон заряджається з 0 до 50%, до 100% приблизно за годину.

Апаратна основа телефону – Snapdragon 680 4G (84 місце). Продуктивність відмінна, без видимих ​​затримок та лагів. Потужності достатньо запуску більшості ігор. Смартфон випускається у кількох версіях з 4/6/8 Гб оперативної пам’яті, обсяг вбудованої пам’яті – 128 Гб.

Huawei nova Y90 має потрійну камеру на задній панелі зі світлодіодним спалахом: 50 Мп, 2 Мп (макро) та 2 Мп (датчик глибини для портретної зйомки). Роздільна здатність передньої камери – 8 Мп. Основна камера в денний час робить фотографії з насиченими кольорами та різкістю, вони чудово підходять для соціальних мереж.

Samsung Galaxy A33 5G

Galaxy A33 отримав 6,4-дюймовий Super AMOLED-екран з роздільною здатністю 1080 x 2400 пікселів, частотою 90 Гц. Зверху знаходиться скло Gorilla Glass 5, що захищає від пошкоджень при падінні та подряпинах. Для бюджетного сегмента панель яскрава: 728 нит при використанні режиму адаптивної яскравості.

Смартфон живиться від батареї ємністю 5000 мА·год із підтримкою провідної зарядки потужністю 25 Вт. Повного акумулятора вистачає на 14 годин 5 хвилин серфінгу в інтернеті / 18 годин 3 хвилин відтворення відео. Зарядка, як і раніше, досить повільна: з 0 до 50% за півгодини, до 100% — 1 година 15 хвилин.

Samsung Galaxy A33 5G заснований на фірмовому чіпі компанії Exynos 1280 (51 місце) із вбудованим модемом 5G. Потужності достатньо для сучасних ігор (у тому числі Tacticool та Asphalt 9). Навіть при інтенсивних навантаженнях корпус телефону не нагрівається.

48-мегапіксельна основна камера оснащена оптичною стабілізацією та підтримує запис відео у форматі до 4K. 13-мегапіксельна селфі-камера також може знімати 4K-відео. Додаткові датчики на задній панелі включають 8-мегапіксельну надширококутну камеру, 5-мегапіксельну макро та 2-мегапіксельний датчик глибини. Знімки з основної камери чудові для середнього класу. Вони чіткі, з відмінною деталізацією, гарною контрастністю і карколомними кольорами. Шуму немає.

Doogee S89 Pro

Doogee S89 Pro отримав IPS LCD-матрицю з діагоналлю 6,3″, роздільною здатністю 1080 x 2340 пікселів та стандартною частотою оновлення (60 Гц). Є захист від подряпин (Gorilla Glass). Телефон має широкі рамки, що очікується від міцного пристрою (співвідношення екрану до корпусу 65,9%).

Смартфон побудований на чіпсеті Helio P90 (90 місце) та оснащений 8 Гб ОЗУ та 256 Гб вбудованої пам’яті. Повсякденна продуктивність висока практично без збоїв. Потужності вистачає для найпростіших казуальних ігор.

Батарея має величезну ємність: 12000 мА · год. Вона пропрацює не менше чотирьох-п’яти днів при помірному та інтенсивному використанні. Телефон підтримує швидке заряджання на 65 Вт, для повної зарядки потрібно близько трьох годин.

На тильній стороні смартфона встановлено три датчики зображення: 64 Мп, 8 Мп (з надширококутним об’єктивом з кутом огляду 130) і 20,1 Мп (камера нічного бачення з чотирма ІЧ-лампами). Останню можуть оцінити любителі походів, фокусування та різкість цього датчика на висоті. Однак область довкола ІЧ-підсвічування стала гарячою після хвилинного використання. Три інші камери (включаючи 16-мегапіксельну на передній панелі) середні. Основному датчику не вистачає різкості, на знімках переважають холодні відтінки.

OnePlus Nord CE 2 5G

AMOLED-дисплей з діагоналлю 6,43 дюйма, встановлений у цьому смартфоні OnePlus, пропонує частоту оновлення 90 Гц та відмінний колірний діапазон. Дисплей покритий плівкою та склом Gorilla Glass 5, що захищають від потертостей та подряпин.

OnePlus Nord CE 2 5G побудований на чіпсеті MediaTek Dimensity 900 (50 місце). Потужності достатньо для мобільних ігор (але вимогливі до заліза ігри не працюватимуть на високих налаштуваннях графіки з високою частотою кадрів). Рідкісні затримки трапляються в основному при завантаженні нових програм або інтенсивної багатозадачності.

Камера стандартна для середнього рівня: потрійна задня з датчиками зображення з роздільною здатністю 64 Мп, 8 Мп (надширококутна) та 2 Мп (макро). Для селфі передбачено 16-мегапіксельний датчик. У денний час або при яскравому освітленні у приміщенні основна камера знімає яскраві та детальні фотографії. При слабкому висвітленні якість погіршується.

У смартфоні встановлено батарею ємністю 4500 мА·год. Акумулятор витримує цілий день інтенсивного використання. Заряджання здійснюється з потужністю 65 Вт: за 15 хвилин – з 0 до 58%, за півгодини – до 93%.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G

Redmi Note 11 Pro 5G отримав 6,67-дюймовий Super AMOLED-екран із частотою оновлення 120 Гц та захистом Gorilla Glass 5. Кути огляду відмінні, а яскравості достатньо для використання на вулиці (746 ніт).

Смартфон живиться від акумулятора ємністю 5000 мА год, який підтримує швидку зарядку до 67 Вт. Повна зарядка займає 45 хвилин. Акумулятора вистачає майже на 20 годин відтворення відео.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G побудований на чіпі Snapdragon 695 (55 місце). Потужності достатньо для сучасних ігор: Call of Duty можна грати на високих налаштуваннях графіки. Інтерфейс користувача працює плавно, без зависань.

На задній панелі розташована потрійна камера з 108-мегапіксельним основним датчиком, 8-мегапіксельним надширококутним та 2-мегапіксельним макро. Попереду встановлена ​​16-мегапіксельна камера. На основну камеру виходять якісні фотографії для сегмента з високою контрастністю, динамічним діапазоном, реалістичними кольорами. Але є мінус – на знімках є шуми.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ