ТОП-5 найкращих смартфонів з потужним акумулятором

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цьому рейтингу я зібрав 5 найкращих смартфонів із потужним акумулятором, які можна купити у 2022 році. У наш час розвиненої електрифікації, коли проблема зарядки смартфона вже не стоїть так гостро, потреба у підвищенні автономності пристроїв залишається актуальною.

Тому що сенс мати екран з великою роздільною здатністю, можливість зйомки відео в 4К, швидкий мобільний інтернет і при цьому розряджений за кілька годин телефон. Комусь автономність важлива через професійну діяльність, через довге перебування далеко від електрики, а хтось просто хоче максимально довго дистанціюватися від розетки заради власного комфорту. Тому я зібрав ТОП середньобюджетних телефонів із великою батареєю.

Таблиця учасників рейтингу смартфонів із потужним акумулятором 2022 року

На що звернути увагу під час виборів? – не озвучувати

  • Акумулятор. Так, обсяг його дуже важливий для автономності, але потрібно пам’ятати, що гарний час роботи дасть поєднання об’ємної батареї з енергоефективним процесором.
  • Дисплей. Звичайно, IPS поступатиметься за витратами електроенергії AMOLED, але ця технологія не завжди зустрічається в даному сегменті. Негативно на часі роботи позначиться і висока роздільна здатність, і підвищена частота оновлення.
  • Процесор. Чим краще техпроцес, яким виконаний чіп, там більш тривалий час роботи можна отримати.
  • Оболонка системи. Від її ненажерливості та включених фонових процесів теж залежить час автономності.

Tecno Pova Neo 2

Ціна: 6 499 грн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відкриває мій рейтинг Tecno Pova Neo 2. Це найбюджетніший смартфон у моєму ТОПі. Пристрій має дуже яскравий дизайн, в ньому зроблений акцент на оформленні блоку камер. Матові лінії доповнюють глянсову задню панель. Корпус повністю пластиковий, тому краще відразу надіти на нього чохол, який не сильно збільшить товщину пристрою 9,6 мм. Дисплей складає 6,82 дюйми, технологія виготовлення – IPS. Роздільна здатність при такому розмірі не найбільша — всього 1640х720 . Але при цьому приємним бонусом стала підвищена частота оновлення 90 Гц.

За роботу смартфона відповідає MediaTek Helio G85 – гарне рішення у розрізі цього цінового сегменту . Оперативну пам’ять можна збільшити на кілька гігабайт завдяки технології Memory Fusion. Зручно, якщо ви взяли базову варіацію на 4 Гб оперативної та 64 Гб постійної. Камери представлені двома модулями: основна на 16 Мп та додаткова на 2 Мп. Ультраширика немає . Вдень можна отримати хороші кадри, хоч бувають помилки в експозиції. Фронтальна на 8 Мп – з приємним доповненням у вигляді спалаху.

Акумулятор на 7000 мАч разом із HD-дисплеєм дасть до 3 днів впевненої роботи, а комплектний адаптер на 18 Вт зарядить пристрій повністю за 3 години . Враховуючи ціну цього смартфона, дизайн та акумулятор, вага якого не відтягує кишеню, він вигідно вирізняється на тлі конкурентів.

Doogee S89 Pro

Ціна: 13 000 грн.

Четверте місце посідає Doogee S89 Pro. Смартфон досить великий та агресивний. На задній панелі розташований потрійний блок камер з інфрачервоними діодами для зйомки у темряві. Все це закриває накладний бампер, який йде в комплекті, що має швидше декоративні цілі через удароміцний корпус. Дисплей з діагоналлю 6,3 дюйма виконаний за технологією IPS. Дозвіл – Full HD, підвищеної частоти, на жаль, ні . По краях є борт для додаткового захисту.

Серцем смартфона став уже перевірений процесор Mediatek Helio P90 . Чіпсет виготовлений за 12-нанометровим техпроцесом і має два ядра Cortex A75, шість ядер Cortex A55. Така архітектура не дає смартфону звання “ігрового”, дозволяючи встановлювати лише середні налаштування в іграх. Телефон має стандартний набір камер: основну на 64 Мп, ультраширик на 8 Мп, фронтальну на 16 Мп . Інтерес викликає лише окремо виділений модуль на 20 Мп від Sony, який разом із ІЧ-діодами забезпечує зйомку у повній темряві.

Акумулятор має значний обсяг 12 000 мАг. Почасти через нього смартфон має товщину 2 см. Натомість ми отримуємо автономність до 4 днів. Комплектний блок живлення на 65 Вт заряджає телефон повністю за 2 години, що досить швидко за такого об’єму. Бездротове заряджання потужністю 15 Вт поповнить заряд до 100% за 6 годин.

Oukitel WP17

Ціна: 10 499 грн.

Третій рядок рейтингу займає Oukitel WP17. Модель має зовнішність стандартного представника захищеного пристрою: залізна рамка з прогумованими кутами, захисний борт і солідна товщина, що видає наявність великої батареї. Динамік розташований ззаду, а не на торці, що менш зручно . Питання виникає побачивши глянсовий задньої кришки, що робить його трохи менш практичним.

IPS-дисплей має діагональ 6,78 дюйма. Рамки великі, причому нижня все одно трохи більше інших. Щільність пікселів не найвища для таких розмірів – всього 388 ppi, але як зображення це не позначається. Приємним бонусом буде підвищена частота оновлення екрана 90 Гц. Фронтальна камера має вигляд вирізу в екрані . Працює смартфон на процесорі Mediatek Helio G95. Цей чіп був анонсований у 2020 році, але й досі не втратив актуальності. Техпроцес в 12 нанометрів, два ядра Cortex A76 і шість Cortex-A55 разом із 8 Гб оперативної пам’яті дозволять запустити навіть вимогливі ігри.

Основний модуль камери має роздільну здатність 64 Мп, додатковий – на 2 Мп і окремо виділений для нічної зйомки на 20 Мп з чотирма інфрачервоними датчиками. Акумулятор має ємність 8300 мАг і заряджається комплектною 18-ватною зарядкою за 4,5 години . Досить довго, але при звичайному використанні заряджання смартфона потрібно один раз на три дні.

Blackview BV8800

Ціна: 11 499 грн.

На другому місці – Blackview BV8800 . На третьому місці розташувався смартфон кампанії, яка займає чільне місце у виробництві захищених телефонів з великим акумулятором Blackview BL8800. Пристрій має масивний корпус з металевими боковинами та прогумованими кутами . Там само збоку розташували сканер відбитка пальця. Блоки камер оформлені у симетричний восьмикутник.

Екран стандартний і не відрізняється високою яскравістю або частотою оновлення. IPS на 6,58 дюйми з роздільною здатністю 2408×1080 пікселів. З плюсів хочеться відзначити наявність режиму для керування рукавичками. Фотоможливості представлені сенсором на 50 Мп, двома додатковими на 2 Мп та фронтальною на 16 Мп . Якість хороша вдень, але втрачає свою деталізацію у вечірній час. Основну ставку компанія Blackview зробила на тепловізор від фірми FLIR Lepton, який працює разом із 5 Мп модулем для отримання чіткішої картинки. Частота оновлення температурного сенсора дорівнює 9 Гц, роздільна здатність – 60х80 пікселів . Це звичні показники для недорогих тепловізорів, які можуть стати в нагоді у побуті.

Не підкачав і процесор — восьмиядерний MediaTek G96, практично позбавлений тротлінгу і має хороший запас потужності на майбутнє. Енергоефективний чіпсет разом з акумулятором об’ємом 8330 мАг дозволяє працювати смартфону до 4 днів, а комплектна зарядка на 33 Вт зарядить його до 100% за 90 хвилин.

UleFone Power Armor 13

Ціна: 17 499 грн.

Лідером рейтингу став UleFone Power Armor 13. Лінійка захищених пристроїв Armor вже давно продається на ринку. Зовнішній шар задньої панелі виконаний із пластику, під яким ховається метал. Аналогічно виконані і кути смартфона . На верхньому торці знаходиться одна з особливостей – лазерний далекомір. На лівій грані – конектор для ендоскопа і клавіша, що настроюється.

Дисплей має діагональ у 6,81 дюйма. Рамки зверху та знизу симетричні, хоча розмір мають значний. Фронтальну камеру розташували обережно у верхньому кутку. Набір із чотирьох модулів представлений сенсорами на 48 Мп, ультрашироким на 48 Мп та двома додатковими на 2 Мп. Фронтальна – на 16 Мп. Якість знімків стандартна для цього класу, тому що такі телефони навряд чи купують насамперед через фотоможливості.

За продуктивність відповідає MediaTek Helio G95, який працює з 8 Гб оперативної пам’яті . Об’єм внутрішнього сховища також влаштує користувача – 256 Гб із можливістю розширення через картку пам’яті. Особливо вражає ємність акумулятора – 13200 мАг. Такий обсяг забезпечує до 40 годин безперервного веб-серфінгу або 33 години перегляду відео . Є підтримка швидкого заряджання на 33 Вт, яка заповнить акумулятор на 27% за 30 хвилин, і це дуже непоганий результат при такому обсязі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.