Смартфони

Топ-5 смартфонів, які варто купити до Нового року

Share
Час читання: 4 хв.

Ви ж пам’ятаєте головне правило при покупці будь-якої речі: заощадив — отже, заробив? Саме тому хочеться отримати якомога більшу знижку при будь-якій покупці. Чорна п’ятниця – саме такий час, коли є можливість урвати круті смартфони за добрими цінами. Але серед різноманіття андроїд-смартфонів на будь-який смак і гаманець можна легко загубитися, особливо непідготовленим покупцям. Навіть чітко знаючи, які характеристики та функції ви хочете зрештою отримати, на вибір завжди будуть кілька різних моделей.

З усього цього безлічі я підібрав для вас п’ять найкласніших смартфонів, які б із задоволенням купив для власного використання. А передноворічні розпродажі дозволять вам ще й як слід заощадити на їх покупці. У цій добірці вам трапляться як недорогі, так і реально флагманські пристрої, тому вибирайте те, що вам підійде як за вартістю, так і за характеристиками.

Google Pixel 6a

Цей смартфон потрапив у сьогоднішню добірку багато в чому завдяки чистому Андроїду та найшвидшим оновленням. Жоден смартфон на Андроїді не отримує версії операційної системи так швидко, як серія Pixel. З урахуванням того, що я перейшов на Андроїд з Айфона, я звик отримувати оновлення одним з перших. Тому не відмовився б від цього і на Андроїді. Тут на борту і цілком непогані характеристики для середнячка: OLED-екран з гарною яскравістю, чудова подвійна камера з оптичною стабілізацією. До речі, якщо ви не знали, чим оптична стабілізація відрізняється від електронної, то обов’язково прочитайте матеріал нашого автора Германа Вологжаніна на цю тему.

Тут же і захист від води за стандартом IP67, що оцінять багато покупців. Але не обійшлося без мінусів. На жаль, тут низька частота оновлення екрану 60 Гц немає зарядки в комплекті і підтримки бездротової зарядки. А швидка зарядка не така й швидка, як у конкурентів за цю ціну. Але a-серія смартфонів Pixel ніколи не мала флагманських характеристик і мала деякі компроміси. Якщо ви шукаєте недорогий смартфон з відмінним часом підтримки та непоганими характеристиками, то Pixel 6a буде відмінним варіантом.

Google Pixel 7 Pro

Ну а якщо середнячків ви не розглядаєте, а віддаєте перевагу виключно флагманам, то я б звернув увагу на Pixel 7 Pro. Що тут такого флагманського, спитайте ви. В першу чергу, найкрутіший AMOLED-екран з піковою яскравістю 1500 ніт, система з класних камер, доповнена алгоритмами обробки від Google. Це дозволяє отримувати шикарні фотографії практично в будь-яких умовах. Як і в інших флагманів, тут є підтримка бездротової, зворотної бездротової та швидкої зарядки.

Ну і куди ж у сучасному флагмані без вологозахисту. Google заявляє для Pixel 7 Pro IP68, чого вистачить за очі більшості користувачів. Двома реальними мінусами цього смартфона є нижча продуктивність, ніж у конкурентів, та відсутність комплектної зарядки. Щодо потужності, ви навряд чи без прямого порівняння це відчуєте, а до відсутності зарядки ми поступово починаємо звикати. Ну і нікуди не поділася головна перевага будь-якого Пікселя у вигляді чистого Андроїда та швидких оновлень.

Xiaomi 12T

Флагмани є флагманами, але не всі можуть дозволити собі покупку таких дорогих іграшок. Тим не менш, користуватися хорошим і якісним смартфоном є бажання у всіх. Якщо ви готові витратити на смартфон трохи менше 15 тисяч гривень, то я раджу вам придивитися до субфлагмана Xiaomi 12T. Саме на версію без приставки Pro. Тут замість процесора від Qualcomm встановлений MediaTek Dimensity 8100 Ultra . Він, звичайно, менш продуктивний, ніж його конкурент, але ймовірність, що ви відчуєте просідання в роботі пристрою, дорівнює нулю.

В іншому тут чудовий екран з високою роздільною здатністю та частотою оновлення, реально швидка зарядка, яка заряджає смартфон до 50% за 7 хвилин та до 100% за 23 хвилини. Результат реально вражаючий. Але найкрутіше блок живлення йде в комплекті зі смартфоном. До мінусів Xiaomi 12T можна віднести слабкий водозахист IP53 і не найкращу фронталку. Хтось відзначить у списку мінусів ще й MIUI, але у мене претензій до Xiaomi оболонки , крім швидкості виходу оновлень, немає. Тому можу сміливо рекомендувати цей смартфон до покупки.

Xiaomi 12S Ultra

Ну а тим, хто хоче купити реальний флагман від Xiaomi і отримати, мабуть, найкращу камеру на ринку та найкрутішу продуктивність, слід дивитися на Xiaomi 12S Ultra. У китайців вийшов практично безкомпромісний флагманський смартфон, який пропонує користувачам усе найкраще. Тут на борту шалена дюймова камера з лазерним автофокусом та оптичною стабілізацією, топовий дисплей з класною картинкою і навіть швидка бездротова зарядка на 50 Вт.

І це не говорячи про процесор Snapdragon 8+ Gen 1 , який демонструє відмінні показники у тестах продуктивності. Якщо ви купите цей пристрій, то можете бути впевнені, що він буде працювати круто кілька років. Будь-який смартфон має свої мінуси. І тут також без цього не обійшлося. Розміри та вага Xiaomi 12S Ultra підійдуть далеко не кожному. Це реально великий та важкий смартфон. Майте це на увазі перед покупкою.

Nothing Phone 1

Цей смартфон потрапив до сьогоднішньої добірки лише за рахунок свого зовнішнього вигляду. Все-таки це найвідоміший Андроїд-смартфон у 2022 році. У Nothing вдалося зробити зовнішній вигляд, що реально запам’ятовується. В іншому це звичайний середнячок, який нічим особливо незабутнім не виділяється. Докладно з його можливостях я зупинявся в окремому матеріалі.

Якщо ж ви хочете, щоб ваш пристрій завжди був на увазі, то можете вже зараз замовляти Nothing Phone 1 у білому кольорі. Головне – не використовуйте жодні чохли. Інакше весь сенс від покупки такого телефону зникне. Ну і пам’ятайте, що з оновленнями Nothing Phone 1 є певні проблеми.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024