Топ-5 смартфонів, які варто купити до Нового року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Ви ж пам’ятаєте головне правило при покупці будь-якої речі: заощадив — отже, заробив? Саме тому хочеться отримати якомога більшу знижку при будь-якій покупці. Чорна п’ятниця – саме такий час, коли є можливість урвати круті смартфони за добрими цінами. Але серед різноманіття андроїд-смартфонів на будь-який смак і гаманець можна легко загубитися, особливо непідготовленим покупцям. Навіть чітко знаючи, які характеристики та функції ви хочете зрештою отримати, на вибір завжди будуть кілька різних моделей.

Реклама

З усього цього безлічі я підібрав для вас п’ять найкласніших смартфонів, які б із задоволенням купив для власного використання. А передноворічні розпродажі дозволять вам ще й як слід заощадити на їх покупці. У цій добірці вам трапляться як недорогі, так і реально флагманські пристрої, тому вибирайте те, що вам підійде як за вартістю, так і за характеристиками.

Google Pixel 6a

Цей смартфон потрапив у сьогоднішню добірку багато в чому завдяки чистому Андроїду та найшвидшим оновленням. Жоден смартфон на Андроїді не отримує версії операційної системи так швидко, як серія Pixel. З урахуванням того, що я перейшов на Андроїд з Айфона, я звик отримувати оновлення одним з перших. Тому не відмовився б від цього і на Андроїді. Тут на борту і цілком непогані характеристики для середнячка: OLED-екран з гарною яскравістю, чудова подвійна камера з оптичною стабілізацією. До речі, якщо ви не знали, чим оптична стабілізація відрізняється від електронної, то обов’язково прочитайте матеріал нашого автора Германа Вологжаніна на цю тему.

Тут же і захист від води за стандартом IP67, що оцінять багато покупців. Але не обійшлося без мінусів. На жаль, тут низька частота оновлення екрану 60 Гц немає зарядки в комплекті і підтримки бездротової зарядки. А швидка зарядка не така й швидка, як у конкурентів за цю ціну. Але a-серія смартфонів Pixel ніколи не мала флагманських характеристик і мала деякі компроміси. Якщо ви шукаєте недорогий смартфон з відмінним часом підтримки та непоганими характеристиками, то Pixel 6a буде відмінним варіантом.

Google Pixel 7 Pro

Ну а якщо середнячків ви не розглядаєте, а віддаєте перевагу виключно флагманам, то я б звернув увагу на Pixel 7 Pro. Що тут такого флагманського, спитайте ви. В першу чергу, найкрутіший AMOLED-екран з піковою яскравістю 1500 ніт, система з класних камер, доповнена алгоритмами обробки від Google. Це дозволяє отримувати шикарні фотографії практично в будь-яких умовах. Як і в інших флагманів, тут є підтримка бездротової, зворотної бездротової та швидкої зарядки.

Ну і куди ж у сучасному флагмані без вологозахисту. Google заявляє для Pixel 7 Pro IP68, чого вистачить за очі більшості користувачів. Двома реальними мінусами цього смартфона є нижча продуктивність, ніж у конкурентів, та відсутність комплектної зарядки. Щодо потужності, ви навряд чи без прямого порівняння це відчуєте, а до відсутності зарядки ми поступово починаємо звикати. Ну і нікуди не поділася головна перевага будь-якого Пікселя у вигляді чистого Андроїда та швидких оновлень.

Xiaomi 12T

Флагмани є флагманами, але не всі можуть дозволити собі покупку таких дорогих іграшок. Тим не менш, користуватися хорошим і якісним смартфоном є бажання у всіх. Якщо ви готові витратити на смартфон трохи менше 15 тисяч гривень, то я раджу вам придивитися до субфлагмана Xiaomi 12T. Саме на версію без приставки Pro. Тут замість процесора від Qualcomm встановлений MediaTek Dimensity 8100 Ultra . Він, звичайно, менш продуктивний, ніж його конкурент, але ймовірність, що ви відчуєте просідання в роботі пристрою, дорівнює нулю.

В іншому тут чудовий екран з високою роздільною здатністю та частотою оновлення, реально швидка зарядка, яка заряджає смартфон до 50% за 7 хвилин та до 100% за 23 хвилини. Результат реально вражаючий. Але найкрутіше блок живлення йде в комплекті зі смартфоном. До мінусів Xiaomi 12T можна віднести слабкий водозахист IP53 і не найкращу фронталку. Хтось відзначить у списку мінусів ще й MIUI, але у мене претензій до Xiaomi оболонки , крім швидкості виходу оновлень, немає. Тому можу сміливо рекомендувати цей смартфон до покупки.

Xiaomi 12S Ultra

Ну а тим, хто хоче купити реальний флагман від Xiaomi і отримати, мабуть, найкращу камеру на ринку та найкрутішу продуктивність, слід дивитися на Xiaomi 12S Ultra. У китайців вийшов практично безкомпромісний флагманський смартфон, який пропонує користувачам усе найкраще. Тут на борту шалена дюймова камера з лазерним автофокусом та оптичною стабілізацією, топовий дисплей з класною картинкою і навіть швидка бездротова зарядка на 50 Вт.

І це не говорячи про процесор Snapdragon 8+ Gen 1 , який демонструє відмінні показники у тестах продуктивності. Якщо ви купите цей пристрій, то можете бути впевнені, що він буде працювати круто кілька років. Будь-який смартфон має свої мінуси. І тут також без цього не обійшлося. Розміри та вага Xiaomi 12S Ultra підійдуть далеко не кожному. Це реально великий та важкий смартфон. Майте це на увазі перед покупкою.

Nothing Phone 1

Цей смартфон потрапив до сьогоднішньої добірки лише за рахунок свого зовнішнього вигляду. Все-таки це найвідоміший Андроїд-смартфон у 2022 році. У Nothing вдалося зробити зовнішній вигляд, що реально запам’ятовується. В іншому це звичайний середнячок, який нічим особливо незабутнім не виділяється. Докладно з його можливостях я зупинявся в окремому матеріалі.

Якщо ж ви хочете, щоб ваш пристрій завжди був на увазі, то можете вже зараз замовляти Nothing Phone 1 у білому кольорі. Головне – не використовуйте жодні чохли. Інакше весь сенс від покупки такого телефону зникне. Ну і пам’ятайте, що з оновленнями Nothing Phone 1 є певні проблеми.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ