Чим iPhone SE 4 буде гіршим за своїх попередників. Що про нього відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone SE створювався розробниками як доступна версія найпопулярнішої лінійки смартфонів. Однак користувачі, які вже звикли до стильних безрамкових моделей і досконалого функціоналу, не оцінили занадто далекий відхід від популярних стандартів для гаджетів.

Помітна рамка, яка «різала» екран, велика кнопка «Додому» та обмежений функціонал вплинули на жорстку критику пристрою серед тих, хто ризикнув придбати недорогий телефон Apple. Компанія врахувала недоліки моделі iPhone SE і незабаром анонсувала вихід четвертої покращеної версії гаджета.

Дизайн iPhone SE 4

Основна перевага iPhone SE 4 – компактність. Але при цьому розробники намагалися робити екран максимально більшим для цього телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У попередній версії смартфона діагональ була всього 4,7 дюйма і виглядала в порівнянні з ширшими екранами як свідомо програшний варіант. У новій, четвертій версії iPhone SE діагональ побільшає. Передбачуване значення – 5,7 дюйма. При цьому телефон збереже компактні розміри, що цінується шанувальниками ретро-моделей.

Однак у Apple не підтвердили, що зазначені параметри діагоналі будуть актуальними для нового смартфона iPhone SE 4. Дехто вважає, що значення показника буде збільшено, а сама діагональ телефону «зросте» до 6,1 дюйма. Причина в тому, що більшість сучасних моделей екран 5,8 дюйма вже не зустрічається. І ті, хто постійно дивиться відео з телефону або ж грає в мобільних додатках, навряд чи захоче повертатися до версії з вужчим екраном.

Функціонал iPhone SE 4

Так як модель буде бюджетною, особливих нововведень серед функціоналу смартфона чекати не слід. Вже зараз відомо, що екран телефону буде IPS-версії. Тобто, розробники не впроваджуватимуть нові «фішки» в недорогу версію телефону. Натомість буде зроблено акцент на збереженні класичного стилю та доступній ціні гаджета.

Мінус екрана IPS в тому, що очі при використанні пристрою з таким екраном швидко втомлюються. Але він підтримує яскравість кольору, яка часом вище, ніж у сучасних Amoled-моделей. І все ж сучасні користувачі більше віддають перевагу безпеці для очей, якої IPS-екрану не дістає.

Безпека та розблокування iPhone SE 4

У недорогих моделей такий біометричний показник, як Face ID (ідентифікація на обличчі користувача), відсутня. Тому більшість експертів припускають, що новий iPhone SE такої функції теж не буде. Причина – Face ID доступна лише у дорогих, флагманських версій Apple. А iPhone SE 4 належить до категорії доступних пристроїв із мінімальним функціоналом.

Touch ID розташовуватиметься на кнопці для блокування пристрою. Швидкість сканера при цьому буде приблизно такою самою, як у більшості сучасних моделей, щоб користувачі дорогих смартфонів при переході на iPhone SE не відчули різниці.

Сам же гаджет переважно буде предметом бажання тих, хто не може дозволити собі такі варіанти, як iPhone 13 або 14, але цілком здатний купити недорогу версію Apple-пристроїв в оновленому форматі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.