iPhone 15 – всі найсвіжіші новини

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

У вересні 2022 року компанія Apple випустила моделі iPhone 14 та iPhone 14 і 14 Pro, але чутки про iPhone 15 ходили ще до виходу нових iPhone.

Реклама

До виходу iPhone 15 ще близько року, тому поки нічого не визначено, але вже з’явилися припущення про USB-C, технологію перископічної камери та модемний чіп Qualcomm. У цьому огляді зібрано все, що ми чули про iPhone 15 та iPhone 15 Pro на даний момент, але не забувайте, що це ранній етап розробки, і плани Apple можуть змінитися.

iPhone 15 Ultra?

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple може замінити версію Pro Max iPhone 15 на нову модель Ultra. У 2022 році Apple представила годинник Apple Watch Ultra, а також використовувала назву “Ultra” для найдорожчої версії M1.

Цілком логічно, що iPhone найвищої цінової категорії, часто званий Pro Max, може бути перейменований в iPhone 15 Ultra.

Дизайн

За чутками, моделі iPhone 15 виглядатимуть так само, як і iPhone 14, але виріз для пігулки та отвору пошириться на всю лінійку. Це означає, що всі моделі iPhone 15 не матимуть вирізу, замість нього використовуватиметься динамічний острів, представлений у моделях iPhone 14 Pro.

Оскільки серйозних змін у дизайні не очікується, Apple, швидше за все, продовжить пропонувати чотири моделі: 6,1-дюймовий iPhone 15, 6,1-дюймовий iPhone 15 Pro, 6,7-дюймовий iPhone 15 Max та 6,7-дюймовий iPhone 15 Pro Max. Моделі “профі” володітимуть вищими характеристиками і коштуватимуть дорожче, тоді як стандартні моделі iPhone 15 будуть дешевшими.

Титановий корпус та вигнуті краї

Витік ShrimpApplePro з Twitter припустив, що iPhone 15 2023 буде мати титановий корпус з вигнутими задніми краями, які замінять існуючий квадратний дизайн.

Задні краї пристрою нібито будуть закруглені, подібно до корпусу 14- і 16-дюймових моделей MacBook Pro 2021 року.

Твердотільні кнопки регулювання гучності та живлення

Моделі iPhone 15 Pro можуть бути оснащені твердотілими кнопками регулювання гучності та живлення, які будуть схожі на кнопку Home в iPhone 7. В даний час в iPhone використовується механічна кнопка, яка фізично натискається, але твердотільна кнопка буде використовувати тактильний зворотний зв’язок, щоб імітувати відчуття натискання кнопки.

Якщо Apple дійсно додасть твердотільні кнопки, моделі iPhone 15 Pro можуть мати два додаткові тактильні двигуни на лівій та правій сторонах пристрою. Два нових тактильні двигуни приєднаються до існуючого тактильного двигуна.

Можливо, твердотільна конструкція захистить від попадання води, але для цього, швидше за все, знадобляться нові моделі чохлів для iPhone, які забезпечують постійний фізичний доступ до кнопок регулювання гучності та живлення.

Відсутність Touch ID

Хоча ходять чутки про те, що Apple розглядає можливість повернення Touch ID у свої флагманські iPhone за допомогою рішення під дисплеєм, очікується, що в моделях iPhone 15 не буде Touch ID і, як і раніше, використовуватиметься Face ID.

Apple працює над функцією Face ID під дисплеєм, але вона не буде готова до 2025 року. Натомість у 2023 році iPhone 15 продовжить використовувати динамічний острів, який Apple може поширити на всі моделі, а не тільки на моделі Pro.

USB-C

Apple розглядає можливість заміни порту Lightning на пристроях iPhone 15 на порт USB-C, що дозволить компанії відповідати європейським нормам, які перебувають у процесі ухвалення. Ці норми вимагатимуть від Apple випускати iPhone з портом USB-C у Європі, тому Apple доведеться або змінювати дизайн у всьому світі, або розробляти спеціальні iPhone для продажу в Європі.

Надійні джерела, включаючи Марка Гурмана з Bloomberg і аналітика Apple Мінґ-Чі Куо, заявили, що Apple збирається зробити обмін, так що в даний час це цілком можливо. Звісно, ​​плани Apple можуть змінитися.

Швидкість передачі даних

Моделі iPhone 15 Pro з портами USB-C будуть підтримувати вищу швидкість передачі даних, тоді як стандартні моделі iPhone 15, як і раніше, працюватимуть зі швидкістю USB 2.0, як і Lightning. За словами аналітика Apple Мінг-Чі Куо, моделі iPhone 15 Pro підтримуватимуть “як мінімум” USB 3.2 або Thunderbolt 3. Після модернізації моделі iPhone 15 Pro зможуть передавати відео та інші типи файлів на набагато більш високих швидкостях. Швидкість передачі даних USB 2.0 обмежена 480 Мб/с, тоді як USB 3.2 підтримує швидкість до 20 Гб/с. Якщо Apple запропонує підтримку Thunderbolt 3 для iPhone 15 Pro, швидкість передачі даних може досягати 40 Гбіт/с.

Технологія об’єктиву камери Periscope

Ходило безліч чуток про роботу Apple над технологією телеоб’єктива “перископ”, і цей тип об’єктиву може бути представлений в iPhone 2023, ймовірно, в моделях iPhone 15 Pro. За словами аналітика Apple Мінг-Чі Куо, тільки більший iPhone 15 Pro Max отримає перископічний об’єктив камери, тому, можливо, він буде обмежений найдорожчою моделлю.

Технологія перископічних об’єктивів забезпечує оптичне збільшення, що перевищує можливості стандартного телеоб’єктиву, дозволяючи отримати 5-кратний або навіть 10-кратний оптичний зум. З перископічним об’єктивом можливості iPhone зі збільшенням будуть значно розширені, оскільки поточні моделі Pro обмежені 3-кратним зумом.

Компанія Samsung, яка конкурує з Apple, випустила смартфони, що використовують технологію перископічного об’єктива, яка дозволяє використовувати 4-кратний або 10-кратний оптичний зум і до 100-кратного цифрового зуму. Аналітик Apple Мінг-Чі Куо вважає, що Apple впровадить технологію 6-кратного оптичного зуму, коли використовує перископічний об’єктив.

Датчики камери

Очікується, що Apple використовує новітні “передові” датчики зображення Sony для моделей iPhone 15. У порівнянні зі стандартними датчиками, датчик зображення Sony подвоює сигнал насиченості в кожному пікселі, що дозволяє захоплювати більше світла для зменшення недо- та переекспозиції. Датчик дозволить покращити портрети та інші зображення навіть за сильного контрового освітлення.

Sony використовує напівпровідникову архітектуру, яка розміщує фотодіоди та транзистори в окремих шарах, що дозволяє використовувати більше фотодіодів. Поки неясно, чи у всіх моделях iPhone 15 використовуватиметься нова технологія сенсорів, чи Apple обмежить її дорожчими моделями iPhone 15 “Pro”.

Модемні чіпи Qualcomm

Apple буде використовувати чіпи модему 5G від Qualcomm для лінійки iPhone 15 у 2023 році, як це було з моменту появи iPhone 5G. Ходили чутки, що Apple може використати власні модемні чіпи вже в 2023 році, але технологія ще не готова.

Apple працює над вирішенням проблем, пов’язаних з нагріванням створюваних модемних чіпів, і модемні чіпи, розроблені Apple, не будуть готові до використання в iPhone як мінімум до 2024 року.

Чіпи серії A

Моделі iPhone 15 можуть стати першими, в яких будуть використовуватись чіпи серії А, побудовані на 3-нанометровому техпроцесі нового покоління, розробленому постачальником Apple компанією TSMC. Очікується, що 3-нм технологія виробництва чіпів дозволить збільшити продуктивність на 10-15%, а також знизити енергоспоживання на 30%.

За чутками, постачальник чіпів для Apple компанія TSMC скорочує плани виробництва 3-нанометрових чіпів після того, як втратила замовлення від Intel. Неясно, чи вплине цей збій на виробництво 3-нанометрових чіпів Apple, але TSMC виробляє 3-нанометрові чіпи A17, які, як очікується, використовуватимуться в моделях iPhone 15.

Оперативна пам’ять

За даними тайванської дослідницької компанії TrendForce, моделі iPhone 15 Pro можуть мати збільшений обсяг оперативної пам’яті – 8 ГБ. Поточні моделі iPhone 14 Pro пропонують 6 ГБ оперативної пам’яті.

Дата виходу

Моделі iPhone 15, швидше за все, будуть випущені у вересні 2023 року, якщо Apple наслідуватиме традиційний графік запуску у вересні.яячячя

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: