Смартфони

Xiaomi 13 проти iPhone 14 – що вибрати

Share

Компанія Xiaomi вчора презентувала свій новий флагманський смартфон Xiaomi 13, який має багато схожого в плані дизайну з iPhone 13-го та 14-го поколінь. Ми вирішили порівняти два останні стартові флагманські смартфони Apple та Xiaomi, щоб визначитися, який з них може підійти у якій ситуації та потенційно стати кращим варіантом для покупки. Давайте порівняємо ці смартфони по основних параметрах.

Дисплей

У Xiaomi 13 використовується OLED-дисплей з діагоналлю 6.36 дюйма, роздільною здатністю FullHD+ та частотою оновлення 120 Гц. Є підтримка стандартів Dolby Vision, HDR10+, а пікова яскравість складає 1900 ніт. Словом, якщо дивитися по характеристиках, то дисплей молодшого Xiaomi 13 майже не програє дисплею топового iPhone 14 Pro.

У iPhone 14, натомість, дещо простіший дисплей. Так, тут встановлена матриця Super Retina XDR OLED, що має роздільну здатність трохи вищу, ніж у Xiaomi 13 (1170 x 2532 пікселі проти 1080 х 2400 пікселів у Xiaomi 13), але частота оновлення тут складає лише 60 Гц, а пікова яскравість значно нижча – 1200 ніт. Як і у Xiaomi 13, тут підтримується Dolby Vision, але є підтримка лише HDR10 (у Xiaomi 13, нагадаємо – HDR10+).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне забезпечення

У Xiaomi 13 використовується топова платформа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, виготовлена за нормами 4-нанометрового техпроцесу, у той час як у iPhone 14 – 5-нанометровий Apple A15 Bionic. Оскільки у iPhone платформа, якій уже більше року, а у Xiaomi – найсучасніший топовий чіпсет Qualcomm, тут можна віддати перевагу Xiaomi 13, але слід розуміти, що потужності обох чіпсетів вистачить із запасом на роки використання, тому тут не особливо є сенс визначати переможця.

З пам’яттю все схоже: базові конфігурації обох смартфонів оснащені 128 ГБ внутрішньої пам’яті, також є конфігурації з 256 та 512 ГБ. Об’єми оперативної пам’яті немає сенсу порівнювати, адже хоч у iPhone 14 її лише 6 ГБ, iOS ефективніше менеджить “оперативку”, тому тут у смартфонів також паритет. Також слід зазначити, що і оперативна, і внутрішня пам’ять у моделях швидкісні, і ви явно не будете розчаровані їхньою роботою.

Камери

Основні камери у цих смартфонах, зрозуміло, передові. У Xiaomi 13 використовується основна камера з головним сенсором 50 МП та підтримкою оптичної стабілізації, телефото 10 МП з трикратним оптичним зумом та ультраширокий модуль 12 МП з кутом огляду 120 градусів. Навіть без тестів та порівнянь камер цих моделей, які обов’язково з’являться найближчим часом, вже можна сказати, що наявність телефото об’єктива з трикратним оптичним зумом у Xiaomi – перевага над iPhone.

Нагадаємо, у iPhone 14 використовується основна камера, яка представлена основним сенсором 12 МП з оптичною стабілізацією та ультрашироким 12 МП з кутом огляду 120 градусів. Оскільки тестів ще немає, ми говоримо про порівняння чисто апаратних можливостей цих смартфонів, і так, iPhone 14 тут програє через відсутність телефото модуля. При цьому, хоч у Xiaomi 13 і є можливість запису відео у 8K 24 FPS, дуже ймовірно, що iPhone 14 буде показувати кращі результати при зймоці відео, адже саме смартфони Apple є лідером у цьому протягом останніх років.

Автономність та фішки

За автономність у Xiaomi 13 відповідальний акумулятор об’ємом 4500 мАг, а у iPhone 13 – 3279 мАг. Щоправда, знаючи використання акумулятора системами Android та iOS, ймовірно, тут, як не дивно, у смартфонів буде паритет – але так, слід дочекатися перших тестів автономності. Де Xiaomi справді виграє – у стандартах зарядки, адже він має підтримку швидкої зарядки потужністю 67W, бездротової потужністю 50W та реверсивної бездротової потужністю 10W. У цей час в iPhone лише швидка зарядка потужністю 30W, 15W-атний MagSafe та 7.5W Qi.

 

Варто згадати і про додаткові функції, на які також звертають увагу при виборі смартфона. У обох моделях є стереодинаміки, NFC-модулі, підтримка Wi-Fi та Bluetooth останніх стандартів. При цьому слід згадати, що у Xiaomi 13 є інфрачервоний порт. Автентифікація у Xiaomi 13 відбувається за допомогою оптичного піддисплейного сканера відбитків пальців, а у iPhone 14 – з використанням системи сканування обличчя Face ID, і тут вже варто вибирати, що вам більше до вподоби. І, звісно, варто згадати про підтримку в обох смартфонах захисту за стандартом IP68.

Висновки

У підсумку можна сказати, що Xiaomi 13 та iPhone 14 – це смартфони, які у будь-якому випадку чудово підійдуть більшості користувачів і будуть довго пропонувати флагманський користувацький досвід. Слід зазначити, що хоч ціна Xiaomi 13 на анонсі значно менша, але мова йде про китайський ринок – на міжнародному ціна буде значно вищою, тому смартфони будуть схожими в плані вартості. Надіємось, ми змогли надати вам перелік недоліків та переваг обох смартфонів, щоб ви змогли самостійно визначитись, який з них вартий вашої уваги.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Ben Jamin

Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

Опублікував
Ben Jamin
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024