Xiaomi 13 проти iPhone 14 – що вибрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi вчора презентувала свій новий флагманський смартфон Xiaomi 13, який має багато схожого в плані дизайну з iPhone 13-го та 14-го поколінь. Ми вирішили порівняти два останні стартові флагманські смартфони Apple та Xiaomi, щоб визначитися, який з них може підійти у якій ситуації та потенційно стати кращим варіантом для покупки. Давайте порівняємо ці смартфони по основних параметрах.

Дисплей

У Xiaomi 13 використовується OLED-дисплей з діагоналлю 6.36 дюйма, роздільною здатністю FullHD+ та частотою оновлення 120 Гц. Є підтримка стандартів Dolby Vision, HDR10+, а пікова яскравість складає 1900 ніт. Словом, якщо дивитися по характеристиках, то дисплей молодшого Xiaomi 13 майже не програє дисплею топового iPhone 14 Pro.

У iPhone 14, натомість, дещо простіший дисплей. Так, тут встановлена матриця Super Retina XDR OLED, що має роздільну здатність трохи вищу, ніж у Xiaomi 13 (1170 x 2532 пікселі проти 1080 х 2400 пікселів у Xiaomi 13), але частота оновлення тут складає лише 60 Гц, а пікова яскравість значно нижча – 1200 ніт. Як і у Xiaomi 13, тут підтримується Dolby Vision, але є підтримка лише HDR10 (у Xiaomi 13, нагадаємо – HDR10+).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне забезпечення

У Xiaomi 13 використовується топова платформа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, виготовлена за нормами 4-нанометрового техпроцесу, у той час як у iPhone 14 – 5-нанометровий Apple A15 Bionic. Оскільки у iPhone платформа, якій уже більше року, а у Xiaomi – найсучасніший топовий чіпсет Qualcomm, тут можна віддати перевагу Xiaomi 13, але слід розуміти, що потужності обох чіпсетів вистачить із запасом на роки використання, тому тут не особливо є сенс визначати переможця.

З пам’яттю все схоже: базові конфігурації обох смартфонів оснащені 128 ГБ внутрішньої пам’яті, також є конфігурації з 256 та 512 ГБ. Об’єми оперативної пам’яті немає сенсу порівнювати, адже хоч у iPhone 14 її лише 6 ГБ, iOS ефективніше менеджить “оперативку”, тому тут у смартфонів також паритет. Також слід зазначити, що і оперативна, і внутрішня пам’ять у моделях швидкісні, і ви явно не будете розчаровані їхньою роботою.

Камери

Основні камери у цих смартфонах, зрозуміло, передові. У Xiaomi 13 використовується основна камера з головним сенсором 50 МП та підтримкою оптичної стабілізації, телефото 10 МП з трикратним оптичним зумом та ультраширокий модуль 12 МП з кутом огляду 120 градусів. Навіть без тестів та порівнянь камер цих моделей, які обов’язково з’являться найближчим часом, вже можна сказати, що наявність телефото об’єктива з трикратним оптичним зумом у Xiaomi – перевага над iPhone.

Нагадаємо, у iPhone 14 використовується основна камера, яка представлена основним сенсором 12 МП з оптичною стабілізацією та ультрашироким 12 МП з кутом огляду 120 градусів. Оскільки тестів ще немає, ми говоримо про порівняння чисто апаратних можливостей цих смартфонів, і так, iPhone 14 тут програє через відсутність телефото модуля. При цьому, хоч у Xiaomi 13 і є можливість запису відео у 8K 24 FPS, дуже ймовірно, що iPhone 14 буде показувати кращі результати при зймоці відео, адже саме смартфони Apple є лідером у цьому протягом останніх років.

Автономність та фішки

За автономність у Xiaomi 13 відповідальний акумулятор об’ємом 4500 мАг, а у iPhone 13 – 3279 мАг. Щоправда, знаючи використання акумулятора системами Android та iOS, ймовірно, тут, як не дивно, у смартфонів буде паритет – але так, слід дочекатися перших тестів автономності. Де Xiaomi справді виграє – у стандартах зарядки, адже він має підтримку швидкої зарядки потужністю 67W, бездротової потужністю 50W та реверсивної бездротової потужністю 10W. У цей час в iPhone лише швидка зарядка потужністю 30W, 15W-атний MagSafe та 7.5W Qi.

 

Варто згадати і про додаткові функції, на які також звертають увагу при виборі смартфона. У обох моделях є стереодинаміки, NFC-модулі, підтримка Wi-Fi та Bluetooth останніх стандартів. При цьому слід згадати, що у Xiaomi 13 є інфрачервоний порт. Автентифікація у Xiaomi 13 відбувається за допомогою оптичного піддисплейного сканера відбитків пальців, а у iPhone 14 – з використанням системи сканування обличчя Face ID, і тут вже варто вибирати, що вам більше до вподоби. І, звісно, варто згадати про підтримку в обох смартфонах захисту за стандартом IP68.

Висновки

У підсумку можна сказати, що Xiaomi 13 та iPhone 14 – це смартфони, які у будь-якому випадку чудово підійдуть більшості користувачів і будуть довго пропонувати флагманський користувацький досвід. Слід зазначити, що хоч ціна Xiaomi 13 на анонсі значно менша, але мова йде про китайський ринок – на міжнародному ціна буде значно вищою, тому смартфони будуть схожими в плані вартості. Надіємось, ми змогли надати вам перелік недоліків та переваг обох смартфонів, щоб ви змогли самостійно визначитись, який з них вартий вашої уваги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.