Xiaomi показала MIUI 14: більше вільної пам’яті і менше програм, що не видаляються

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi представила новітню версію фірмової прошивки MIUI 14. На цей раз розробники китайської компанії взялися за ядро ​​операційної системи Android, щоб досягти суттєвого приросту продуктивності.

У MIUI 14 реалізовано так званий проект Razor, націлений на зменшення розміру операційної системи – вся прошивка займає на пристрої 13,09 ГБ. За словами Xiaomi, це рекордно мале значення, оскільки найближчий конкурент «важить» 15 ГБ. Крім того, ОС споживає лише 3,3 ГБ оперативної пам’яті, що також стало найменшим значенням. Нарешті, кількість невдалих попередньо встановлених програм було зменшено всього до 8 штук: це “Камера”, “Налаштування”, “Телефон”, Mi Store, “Повідомлення”, “Браузер”, “Контакти” та “Провідник”.

Заодно в систему було впроваджено функцію об’єднання файлів, що дублюються, для економії місця. З цією ж метою програми, що не використовуються, стискаються, якщо вони не запускалися протягом декількох місяців. Ще одним важливим нововведенням став “фотонний” двигун, що працює з ядром Android і відкриває додаткові можливості для розробників сторонніх додатків. Вказується, що завдяки цьому система стала працювати відчутно плавніше та швидше, а додатки споживають до 22% менше енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не обійшлося без візуальних змін. Наприклад, для іконок програм (ймовірно, лише стандартних) можна вибрати один із чотирьох розмірів. Ще одним цікавим нововведенням стала поява цифрового вихованця на головному екрані. У прикладі був представлений віджет кота, який протягом дня займається своїми справами, радуючи очі користувача.

Серед інших особливостей прошивки можна відзначити прискорене виявлення та підключення навушників до смартфону, а також можливість використання планшета як додатковий монітор для ноутбука.

Першими MIUI 14 отримали нові флагманські смартфони Xiaomi 13. З січня 2013-го оновлення почне «прилітати» на пристрої серій Xiaomi 12, Xiaomi 12S, MIX Fold 2 та Redmi K50, а з квітня прошивка стане доступною для планшетів Xiaomi Pad.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.