Смартфони

Названо програми для смартфона, які найбільше витрачають зарядку

Share
Час читання: 2 хв.

Ви часто заряджаєте свій смартфон? Якщо так, то не поспішайте лаяти батарею, що втомилася. Проблема може бути у додатках, які нещадно пожирають заряд.

За даними дослідницької компанії pCloud, є список популярних програм, з якими потрібно працювати рідше, якщо ви хочете продовжити автономну роботу телефону. Для об’єктивності результатів застосували кілька критеріїв:

  • наскільки ПЗ впливає та взаємодіє з ресурсами смартфона;
  • скільки заряду потрібно для роботи в одиницю часу;
  • чи є у додатку темна тема (яка, як вважається, заощаджує заряд батареї).

У цьому дослідженні оцінювали роботу 100 додатків, які частіше за інших скачували і в яких користувачі проводять найбільше часу.

Отже, рейтинг приблизно такий:

  1. На першому місці Fitbit (трекер активності) і Verizon (якийсь «секретар» для облікового запису). Ці програми вимагають для своєї роботи 14 із 16 можливих розширень, які не відключаються навіть у фоновому режимі. Тільки уявіть, що на смартфоні одночасно працює камера, геолокація, мікрофон і Wi-Fi, адже вони споживають найбільшу кількість енергії. У цих додатків найвищий рівень споживання ресурсу батареї.
  2. Звичайно ж, соцмережі – головний ворог акумулятора. Snapchat, Skype і WhatsApp — у топі, як найненажерливіші. Їм потрібен мікрофон та камера, медіатека та Wi-Fi, мікрофон тощо. Все це залишається в робочому стані навіть у фоновому режимі, що зовсім не заощаджує заряд.

На тому ж рівні антирейтингу стоять 2 сервіси для онлайн знайомств: Tinder і Bumble. Їм теж потрібно 11 розширень, як і вказаним вище соцмережам. Понад те, відсутність темної теми теж стане перевагою.

  1. Наступна категорія додатків, це «Транспорт та подорожі». Тут лідерами зі споживання ресурсів смартфона стали Uber та Airbnb (оренда житла у подорожах і не тільки). Купа розширень та нещадне споживання заряду у фоновому режимі поставило їх на цей щабель.
  2. Далі йдуть такі програми, як YouTube, Zoom, Amazon, Telegram, Like і т.д. Їх багато, і вони приблизно однаково споживають заряд. Однак до ТОП цього рейтингу вже не потрапляють.

Так, ці програми досить активно витрачають заряд вашого пристрою, але це не означає, що ними не варто користуватися. Краще встановіть правильні налаштування як у самому смартфоні, так і всередині кожної програми. Пройдіть по всіх та встановіть потрібні вам параметри. Можна також вимкнути роботу у фоновому режимі.

У таких обмеженнях є свої тонкощі. Деякі програми без потрібних дозволів не можуть працювати належним чином. Більше того, є програми, які при відключеному фоновому режимі не відображають сповіщення. Користувач їх побачить лише коли зайде до нього. Якщо вам це не проблема — відключайте.

Чи потрібно вам заощаджувати заряд батареї – вирішуйте самі, проте ви повинні знати, куди він так швидко пропадає.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: AndroidApple
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024