Смартфони, які не варто купувати у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Грудень — місяць, коли з полиць магазинів змітаються всі товари. На жаль, часто вже після свята, коли новенький смартфон починає нещадно класти, приходить усвідомлення, що гроші були витрачені даремно. У цьому матеріалі ми вирішили зібрати своєрідний антитоп пристроїв, від покупки яких варто відмовитися наприкінці 2022 року (ще варіант – подарувати смартфон зі списку найлютішому ворогові).

Samsung Galaxy A52

2021 року на ринок вийшов Samsung Galaxy A52 — відносно бюджетний смартфон від відомої корейської компанії. Пристрій з першого погляду приваблював стильним дизайном та непоганими характеристиками. Якщо ми заліземо в технічну інформацію, з’ясується, що смартфон оснащений Qualcomm Snapdragon 720G, який дозволяє запускати всі сучасні ігри, а також великим та яскравим Super AMOLED-дисплеєм діагоналлю 6,5 дюйми та частотою оновлення 90 Гц.

Однак, скориставшись телефоном кілька місяців, покупці виявили погіршення працездатності девайсу. Найсильніше з цією проблемою зіткнулися ті, хто вибрав смартфон із 4 ГБ оперативної пам’яті. патчі, Що Регулярно виходили, ситуацію не виправляли, а, навпаки, погіршували. Також в Інтернеті зустрічаються відгуки, пов’язані з дивною поведінкою камери. У режимі запису відео смартфон починав зависати. Із чим це пов’язано, не зовсім ясно. Та й останнє — ціна. За, не побоїмося цього слова, сирий смартфон Samsung просив значну суму. Зараз девайс можна придбати за суму біля 12 тисячі гривень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Realme 9 Pro

Ми знаємо Xiaomi як компанію, яка випускає бюджетні девайси, здатні задовольнити усі базові потреби користувачів. На жаль, компанію, яка колись славилася своїми прогресивними рішеннями, не оминула нинішня мода на погіршення характеристик. Наприклад, Realme 9 Pro отримав IPS-екран, який має підвищену герцовку, так необхідну для плавної роботи. Але, на відміну від AMOLED, встановленого у попередньому поколінні, смартфоном стало важче користуватися на вулиці через знижену яскравість.

Питання викликає і Snapdragon 695. Справа в тому, що через чіп телефон отримав можливість записувати відео 1080p при 30 FPS. Крім того, компанія прибрала з коробки потужний 50-ватний адаптер, замінивши його менш потужним. А ось ціна, навпаки, зросла. Хоча, за що користувач повинен переплачувати — незрозуміло.

Nothing Phone (1)

Кілька тижнів тому ми розповідали тобі про основні проблеми китайських смартфонів. Якщо ще не встиг прочитати, зроби це. Зараз же хочеться згадати досить експериментальний девайс, який ти, можливо, навіть розглядав до покупки.

Nothing Phone (1) представляв великий інтерес задовго до виходу. Покупців приваблював цікавий дизайн із посиланнями до яблучного бренду, а також цікаві промоматеріали, які всіляко підкреслювали унікальність девайсу. Коли телефон вийшов, виявилося, що багато шуму нічого. Телефон лаяли за невдалу ергономіку, бляклий екран, забагаваний інтерфейс. Крім того, він відчайдушно люфтив із першої хвилини використання.

Як виявилося, найбільші проблеми очікували на тих, хто розбивав дисплей. При спробі замінити його на новий відключався датчик відбитків пальців. Із чим це пов’язано, експертам так і не вдалося з’ясувати.

Redmi Note 11 Pro

Порадившись у редакції, ми дійшли висновку, що в цьому топі має бути ще один смартфон від Xiaomi. Redmi Note 11 Pro не можна назвати жахливим девайсом. Його навіть можна було б вважати добрим, не існуй більш вдалих рішень від інших брендів. Гаразд, він поступається конкурентам, але ми рішуче не розуміємо, чому він гірший за цю ж модель минулого покоління. Бажаючи здешевити виробництво, китайці встановили замість широко поширеного та продуктивного Snapdragon 732G менш вдалий Helio G96 – чіп із бюджетного сегменту.

Чим він гірший? На перший погляд може здатися, що він майже не поступається старшому побратиму. Програми відкриваються швидко, ігри працюють – що ще потрібно для життя? Він, як відомо, криється в деталях. Процесор гірше обробляє фотографії, через що на знімки часом боляче дивитись (особливо на ті, що були зроблені у темряві). Зіпсувалася і камера. По-перше, смартфон втратив можливість записувати відео в роздільній здатності 4K, по-друге, замість якісного макромодуля на 5 Мп Redmi Note 11 Pro отримав огидний 2-мегапіксельний об’єктив. Останнє – ціна.

iPhone SE

Крім преміальної лінійки смартфонів, Apple має бюджетні девайси під назвою SE. Смартфони виходять уже кілька років, і навіть вдалося знайти свого споживача. Однак у 2022 році смартфон, незважаючи на існування актуальної моделі, морально застарів, і ми не рекомендували б його вибирати.

В наш час 4,7 дюйми — замало для споживання контенту. Якщо погортати стрічку в соціальних мережах ще можна з відносним комфортом, про перегляд фільмів краще відразу забути. Ще однією слабкою стороною є головна камера. Вона тут одна, і її вочевидь не вистачає. У порівнянні з iPhone 13 знімки виходять вкрай бляклими.

Для шанувальників пристрою все ж таки залишимо радісну новину. За чутками, в 2023 році вийде модель SE зі свіжою начинкою та в новому корпусі.

Ми також підготували добірку добрих пристроїв, які можна купувати без побоювання.

А яким смартфоном користуєшся ти?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.